Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Ιουλ 2020

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Διευκρινήσεις για τις δύο ειδικότητες Αρχιτεκτονικής


Με αφορμή ερωτήματα που δεχόμαστε σχετικά με τις δύο ειδικότητες Αρχιτεκτονικής, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
Η μία ειδικότητα Αρχιτεκτονική Τοπίου (Πλήρης Τίτλος: Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος) με ενδεικτικά μαθήματα:  Φυτοτεχνία, Φυτοπροστασία, Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες, Θερμοκηπιακές Εγκαταστάσεις, Κηποτεχνικές Εφαρμογές, Αρχιτεκτονική και διαμόρφωση τοπίου, Μελέτη -Οργάνωση Χώρων Πρασίνου και Αναψυχής, Πρακτική Εφαρμογή κ.ά. δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εργασθούν σε  θέσεις όπως:  

τεχνικός ανάπτυξης και συντήρησης έργων τοπίου (π.χ. πάρκα, πλατείες), αυτοαπασχολούμενος αναλαμβάνοντας την περιποίηση κήπων και άλλων χώρων πρασίνου, υπάλληλος στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε έργα αστικού και περιαστικού πρασίνου, ως τεχνικός σε φυτοτεχνικές μονάδες ή σε καταστήματα πώλησης φυτών και ειδών κήπου.
Η άλλη ειδικότητα  Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, με  ενδεικτικά μαθήματα: Μέθοδοι Αποτύπωσης και Σχεδίασης, Ιστορία Τέχνης-Αρχιτεκτονικής, Διακοσμητικό Σχέδιο, Δομικό-Κατασκευαστικό Σχέδιο, Ελεύθερο Σχέδιο και Πρακτική Χρώματος, Σχέδιο μέσω Η/Υ, Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα κ.ά, δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εργασθούν σε  τεχνικές εταιρείες, σε αρχιτεκτονικά γραφεία, γραφεία διακοσμητών, γραφεία πολιτικών μηχανικών, εταιρίες κατασκευών, εταιρίες σχεδιασμού και εμπορίας επίπλων, εταιρίες σχεδιασμού και εμπορίας αντικειμένων χρήσης και εταιρείες ή καταστήματα υλικών δόμησης και διακόσμησης, εταιρίες οργάνωσης εκθέσεων και εκδηλώσεων, σε γραφεία μελετών και κατασκευών έργων διακόσμησης, σε εταιρείες παραγωγής ή εφαρμογής υλικών και συστημάτων διακόσμησης, ως σύμβουλοι προβολής και marketing επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο του Design και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Και οι δύο ειδικότητες  απευθύνονται επίσης και σε εκείνους και εκείνες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, παρακολουθώντας μαθήματα από προσωπικό ενδιαφέρον και μεράκι σε σχέση με το πρόγραμμα σπουδών της κάθε ειδικότητας.
Οι άλλες προτεινόμενες ειδικότητες για το έτος 2020-2021:  Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα
Τηλ.: 216 700 30 95
Ιστοσελίδα: www.iek-salam.att.sch.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.