Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Ιουλ 2020

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Με ανακούφιση πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση  του Συλλόγου  Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ότι μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις των αρμόδιων Φορέων (Βουλευτές, Αντιπερειφερειάρχης, Δήμαρχος) η 2

Ελπίζουμε να έγινε στις αρμόδιες Αρχές κατανοητό ότι το Κέντρο Υγείας αποτελεί για το νησί μας την μοναδική πηγή Υγειονομικής Περίθαλψης και ότι οι διαμαρτυρίες μας δεν είναι απλά «για να κάνουμε θόρυβο» αλλά γιατί αποτελεί επιτακτική ανάγκη η επάνδρωση του με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ο εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα.

Τηρούμε και εμείς όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Υγείας στάση αναμονής προκειμένου να δούμε τις εξελίξεις επί του θέματος και αν όλα αυτά που υπόσχονται γίνουν πράξη.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της προσπάθειας τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ευαίσθητο τομέα της υγείας έχοντας αυτή την στιγμή στην διάθεση τους τα ελάχιστα δυνατά μέσα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΕΡΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/7/20 16:54

    Μια καλοστημένη «κρίση» στο Κέντρο Υγείας με σκοπό πολιτικά παιχνίδια του Νέου άφθαρτου Δημάρχου.
    Όσοι γνωρίζουμε κάποιον που εργάζεται στο κέντρο υγείας μπορούμε να μάθουμε ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει κάθε χρόνο τέτοια εποχή μέχρι να δωθεί η παράταση παραμονής των γιατρών...διαδικαστικό θέμα δηλαδή.
    Πως αυτό όμως θα το εκμεταλλευτεί η Νέα τριμελης Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγειας η οποία απαρτίζεται από φερέφωνα του Νέου Δημάρχου και η οποία βγαίνει τώρα και καυχιέται ότι έδωσε λύση στο πρόβλημα;
    Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή.
    Η Διοικούσα Επιτροπή του κέντρου υγείας, αυτά τα τρία άτομα δηλαδή, βάση νόμου πρέπει να απαρτίζεται από έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στην προκειμένη περίπτωση την κυρία Καράγιαννη, από έναν απλό πολίτη του Νησιού της Σαλαμίνας ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τον Δήμο, να μην είναι εκλεγμένος δηλαδή, και ο οποίος σύμφωνα με τον νόμο ορίζεται και ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής, και από έναν γιατρό του κέντρου υγείας που να έχει τον βαθμό του Διευθυντή.
    Από τρεις ανθρώπους δηλαδή που ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους για να μπορέσει να υπάρξει όπως είναι λογικό ο αντίλογος ή μια διαφορετική άποψη μέσα σε αυτό το συμβούλιο για να λειτουργήσει σωστά και δημοκρατικά το σύστημα. Ο Νέος Δήμαρχος τι έχει κάνει λοιπόν; Πρότεινε για το ένα μέλος που πρέπει να είναι δημοτικός σύμβουλος την Κυρία Καράγιαννη, θυμίζω είναι αυτή που μετά τις εκλογές «ανεξαρτητοποιήθηκε» και πολύ καλά έκανε και την πρότεινε, και το δεύτερο μέλος που πρότεινε για απλό πολίτη στη ΔΥΠΕ ήταν ο κύριος Ελευθεριάνος χωρίς να πει όμως στη ΔΥΠΕ ότι είναι και αυτός εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος(να θυμίσω ότι μετά τις εκλογές και αυτός «ανεξαρτητοποιήθηκε» από τον ίδιο συνδυασμό με την κυρία Καράγιαννη...με την οποία έχει και πολύ «καλές» σχέσεις όπως πολλοί γνωρίζουν....σύμπτωση;) πράγμα το οποίο απαγορεύεται για να μπορεις να είσαι στη Διοικούσα Επιτροπή του κέντρου υγείας.
    Άρα τι έκανε λοιπόν ο Νέος Δήμαρχος; Έβαλε δυο δικούς του ανθρώπους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους κάτι το οποίο είναι άτυπο και αντιδεολογικό για την Διοικούσα Επιτροπή του κέντρου υγείας. Έτσι λοιπόν από τους τρεις ψήφους της επιτροπής οι δυο είναι στάνταρ εφόσον ακολουθούν την ίδια γραμμή και κάπως έτσι υπερισχύει η πλειοψηφία και η Δημοκρατία πάει περίπατο εφόσον αυτό ήταν η επιθυμία του Νέου Δημάρχου.
    Και σαν μην έφτανε αυτό δημιουργούμε πριν δυο μέρες και ένα δήθεν πρόβλημα για το οποίο δεν ήταν άξιος να το λύσει ο γιατρος με βαθμό διευθυντή (το τρίτο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής δηλαδή) και αναγκάζεται να παραιτηθεί ένα άξιος Κουλουριώτης γιατρος από την θέση αυτή, ένας άνθρωπος της Σαλαμίνας, για να πάρει την θέση του μια ξένη όπως λέμε έδω στην Κούλουρη και δεν είναι άλλη από μια γνηστή και μη εξαιρετέα γιατρό που τα τελευταία 2 χρόνια προκαλεί με την συμπεριφορά της ασθενείς και συνοδούς και η οποία τυγχάνει να είναι και φίλη κολλητή της κυρίας Καράγιαννη.
    Πολύ καλή γιατρός με γνώσεις αλλά απάνθρωπη με τους ασθενείς και τους συνοδούς...Ρωτήστε τους...
    Εφόσον λοιπόν ξαποστείλαμε το τρίτο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής,το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και πολύ αντικειμενικό, και στη θέση του τοποθετήσαμε τον ανθρώπο που θέλαμε εμείς, μετά από δυο μέρες έρχεται ως δια μαγείας και η λύση στην κρίση του Κέντρου Υγείας μετά από πιέσεις που άσκησαν και καλά η κυρία Καράγιαννη και ο κύριος Ελευθεριάνος. Οι δυο άνθρωποι του Νέου σωτήριου Δημάρχου που τοποθετήθηκαν εκεί ο ένας νόμιμα και ο άλλος παράτυπα.
    Κάπως έτσι τελειωνει το στορι του κεντρου υγείας Σαλαμίνας για να μαθαίνουμε κι εμείς οι Κουλουριώτες τι συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/20 17:34

    Στις 14 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Παναγοπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Μπογρη έκαναν στο Αμπελακι εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταυθμου για την Άνοια
    Δεν λειτουργεί και δεν λειτούργησε ποτέ μόνο εγκαίνια κάνατε ;
    Πόσο θα κοροϊδεύετε τον κόσμο του νησιου;
    Η πρόσκληση έγραφε σας καλούμε στα εγκαίνια
    Τι εγκαινιασατε κάτι που δεν λειτουργεί
    Τόσο λίγος νομίζετε ότι είναι ο κόσμος της Σαλαμινας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/7/20 23:14

    Στης 12/2/20 είχε δημοτικό συμβούλιο όπου γίνεται live μετάδοση μέσω Internet όπου ακούσαμε τον κ. Σοφρα να λεει ότι ο κ. Τσαβαρή ενταξε 70 εκατομμύρια ευρώ σε έργα σε μόλις 3,5 χρόνια σε έργα για τον Δήμο Σαλαμίνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/7/20 23:18

    Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΑ ΜΠΟΓΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

    «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ’ αλήθεια»,
    Αγαπητή η Βάσω Μπόγρη, αλλά πιο αγαπητή η αλήθεια η οποία αποκρύπτεται από την κα Ανιπεριφερειάρχη
    -->




    Το 2018 ο κ. Αθανασιάδης, Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2011-2014 σε συνέντευξή του, ανέφερε για τα έργα τα οποία αφορούσαν το νησί μας την πιο πάνω περίοδο

    “Τα έργα που αφορούσαν το νησί της Σαλαμίνας ήταν πράγματι πάμπολλα την τετραετία 2011 – 14. Ο Δήμος της Σαλαμίνας ήταν ένας από τους λίγους Δήμους με τόσο τεράστια απορροφητικότητα, την περίοδο που ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ να έχει δήμαρχο τον Γ. Τσαβαρή . Τι να πρωτοθυμηθώ;
    • Τα όμβρια; (έργο που εκτελείται μέχρι σήμερα πλησίον του Δημαρχείου)
    • Την αποχέτευση των λυμάτων;
    • Τον Παιδικό Σταθμό των Παλουκίων;
    • Το μεγάλο έργο του ηλεκτροφωτισμού της Φανερωμένης;
    • Τα δύο κονδύλια των 500.000€ το καθένα που εγκρίθηκαν για την οδοποιία;
    • Ή το μεγάλο έργο που μετά λύπης μου απένταξαν, του Κλειστού Γυμναστηρίου των Αμπελακίων, προϋπολογισμού 3,5εκ.€, το οποίο είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής;

    ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 80 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!!

    Στέκομαι λοιπόν στο τελευταίο έργο για να απαντήσω στην κα Μπόγρη , όσον αφορά την πρόσφατη ανακοίνωσή της για τις «Επισκευές στο Στάδιο Αίαντας και στο κλειστό Γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης στη Σαλαμίνα ύψους 1.200.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας»
    Ένα έργο που θα ήταν στολίδι για την Σαλαμίνα και θα υπήρχε σήμερα στα Αμπελάκια θα ήταν το κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο εντάχθηκε στα ΠΕΠ Αττικής. Δυστυχώς το έργο απεντάχθηκε μετά από συνεννόηση πρ. Διοικήσεως Δήμου και κου Χατζηπέρου.
    Το έργο απεντάχθηκε, αλλά τα 3,5 εκατομμύρια είχαν ήδη δεσμευτεί από Περιφέρεια με Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κατσικάρη και Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή .
    Έτσι λοιπόν επί κου Χατζηπέρου τα 3,5 εκατ από το έργο το οποίο απένταξαν, προγραμματίστηκαν και ψηφίστηκαν τα εξής έργα. :
    1. «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας» ύψους 460.000,00€ ( Το έργο εκτελέστηκε το 2018)
    2. Συντήρηση και βελτίωση του γηπέδου Αμπελακίων Σαλαμίνας (προϋπολογισμού 520.000 ευρώ με ΦΠΑ), . (Το έργο εκτελέστηκε 2016)
    3. Εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Αίαντας (κατασκευή νέου συνθετικού χλοοτάπητα, κατασκευή νέου αθλητικού δαπέδου στίβου συντήρηση περίφραξης και μεταλλικών κατασκευών συντήρηση αποδυτηρίων και εξωτερικών εγκαταστάσεων, συντήρηση φωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
    4. Εργασίες και κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων) και στο γυμναστήριο Γ. Καραϊσκάκης (κατασκευή νέου συνθετικού ελαστικού αθλητικού δαπέδου, επισκευή μεταλλικής στέγης συντήρηση αποδυτηρίων, χρωματισμών, ηλεκτροφωτισμού και προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού.
    Τα δύο πρώτα έργα ήδη είχαν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τα οποία είχε δημοπρατήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
    Τα δύο τελευταία έργα ανακοίνωσε η κα Μπόγρη τα οποία όπως ανέφερα, είχαν ψηφιστεί προγραμματιστεί από τον κ. Χατζηπέρο και ενώ οι πόροι υπήρχαν από την προηγούμενη Περιφέρεια με Περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και Δήμαρχο Σαλαμίνας τον Γιάννη Τσαβαρή .

    Η αλήθεια είναι μία και πρέπει να λέγεται και πάντοτε να γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα λάμπει. Όσο να θέλει κάποιος να την αποκρύψει δεν μπορεί. Το μόνο που κάνει είναι να εκτίθεται. Ο πολιτικός Πολιτισμός επιβάλλει να λέμε ποιοι προσπάθησαν και ποιοι εξασφάλισαν τα χρήματα για ένα έργο, το οποίο ανακοινώνεται μια δεδομένη στιγμή ή εγκαινιάζεται.
    -->



    Μάνος Δερτούζος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/8/20 15:58

    Ρε που τα βρήκες τα λεφτά και βάζεις στην ομάδα??? Λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/8/20 18:00

      Καλά ρε λαμάκας είσαι; Δικά σου είναι 4 χρόνια ο αγράμματος υπεύθυνος οικονομικών τι να έκανε; του πέρναγε και η ώρα

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.