Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Φεβ 2013

Θέμα: Απαράδεκτο το κλείσιμο της ΔΟΥ Σαλαμίνας. Επιτακτική ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της υπηρεσίας στο νησί

Το μνημονιακό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που επιβάλλει καταργήσεις-συγχωνεύσεις εφοριών ανά τη χώρα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και στους εργαζόμενους των υπηρεσιών, καθώς εκπονήθηκε με μοναδικό γνώμονα τις «προκρούστειες» επιταγές της τρόϊκα και χωρίς να ληφθεί καμία μέριμνα τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και συνολικότερα για το δημόσιο συμφέρον.
Ειδικά για τις νησιωτικές Δ.Ο.Υ οι συνέπειες θα είναι τραγικές, εξαιτίας μάλιστα και του γεγονότος ότι απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του μηχανογραφικού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών για τις Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση της Σαλαμίνας –που σύμφωνα με την τελευταία απογραφή είναι το 4ο πληθυσμιακά νησί/δήμος- το προωθούμενο σχέδιο κλεισίματος της Δ.Ο.Υ., η οποία μάλιστα είναι Α’ τάξης, (και θα συγχωνευθεί με την Ε’ ΔΟΥ Πειραιά) θα πλήξει ανεπανόρθωτα την τοπική κοινωνία και οικονομία, που υφίσταται ήδη τις δραματικές επιπτώσεις της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής.
Πιο συγκεκριμένα, το σχεδιαζόμενο «λουκέτο» της εφορίας της Σαλαμίνας θα πλήξει την προστασία της νησιωτικότητας και το δικαίωμα των κατοίκων του νησιού –σημειωτέον πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι και συνεπώς ηλεκτρονικά «αναλφάβητοι»-  να ζουν ισότιμα και να απολαμβάνουν τις ίδιες συνθήκες διαβίωσης και πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες, με τους κατοίκους των άλλων περιοχών της χώρας μας. Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας θα στερούνται των φορολογικών υπηρεσιών στον τόπο τους και θα αναγκάζονται για το λόγο αυτό είτε να ταξιδεύουν είτε να απευθύνονται σε ιδιωτικά γραφεία, επωμιζόμενοι δυσβάσταχτο κόστος.
Επιπρόσθετα, πλήγμα θα δεχτούν και τα δημόσια έσοδα, καθώς στη Σαλαμίνα, νησί με σημαντική οικονομική δραστηριότητα –υπάρχουν κοινοπραξίες πλοίων, ανώνυμες εταιρείες ναυπηγείων κτλ- θα πάψει να λειτουργεί η τοπική εφορία και συνεπώς οι φορολογικοί έλεγχοι θα διενεργούνται –αν διενεργούνται- σε πολύ αραιά διαστήματα.
Όσο δε για τους εργαζόμενους που υπηρετούν σήμερα στη ΔΟΥ Σαλαμίνας είτε θα επιβαρύνονται καθημερινά με το κόστος της μετακίνησής τους, που θα είναι εξοντωτικό, είτε θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.
Επειδή η κατάργηση της εφορίας της Σαλαμίνας θα πλήξει ανεπανόρθωτα την τοπική κοινωνία και οικονομία και θα οδηγήσει στην βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και της οικογενειακής ζωής των υπηρετούντων υπαλλήλων.
Επειδή οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών εντάσσονται στο απαράδεκτο, μνημονιακό πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των φορολογικών υπηρεσιών και αντικειμένων.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
Σκοπεύει να επανεξετάσει και να ακυρώσει, εδώ και τώρα, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, την απόφαση κλεισίματος της Δ.Ο.Υ Σαλαμίνας;
Θα επανεξετάσει – με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των φορολογικών υπηρεσιών- το συνολικότερο σχέδιο καταργήσεων/συγχωνεύσεων των εφοριών ανά τη χώρα; 
Οι ερωτώντες βουλευτές
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Βαμβακά Τζένη

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/2/13 22:45

    Αν δεν πάρει ο δήμαρχος τα 500 χιλιάδες του νταμαρά ζεστά στα ταμεία και τα συμψηφίσει με κάθε δυνατό τρόπο όχι μόνο είναι σκάνδαλο αλλά θα πρέπει να μην κυκλοφορείτε από την γιούχα του κόσμου στην Σαλαμίνα. Να δούμε ποιοι σύμβουλοι σας θα υποστηρίξουν τον νταμαρά προκειμένου να χαθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
    Δεν έχεις εισπράξει δήμαρχε ούτε ένα ευρώ από τον νταμαρά εδώ και 3 χρόνια. Πρόσεχε τι πας να κάνεις την Παρασκευή. Μην βάλεις άλλους να υπογράψουν και εσύ στην απέξω όπως συνήθως! Όλοι οι κάτοικοι την Παρασκευή στο συμβούλιο να ανατρέψουμε το σκάνδαλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/13 22:55

    Αν έχετε σκοπό να στείλετε τη Παρασκευή τη Ρουλίτσα στο Συμβούλιο να βάλει εκτός ημερήσιας το νταμάρι για να καπελωθεί το 1ο θέμα .... μη φάτε ...θα έχουμε γλαρόσουπα!!!!
    Το νταμάρι θα συζητηθεί όταν θέλουμε εμείς και θα φάτε και εκεί τις φάπες σας!!!
    Η πρέσβειρα της ηθικής και εντιμότητας δεν καταλαβαίνει ότι προέχει το έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας; Εκτός και αν θέλει να βάλει σφραγίδα και υπογραφή στο τι πραγματικά πρεσβεύει:
    τη καλή κομπίνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/2/13 23:14

    Ποιο έγκλημα ρε παιδιά αναφέρετε; Ένα είναι το μέγα έγκλημα. Ένα τεράστιο ποσό χρωστάει μία επιχείρηση που έπρεπε κανονικά να μας έχει στα όπα όπα για να την ανεχόμαστε. Ήμαστε σε αυτό το νησί πολλοί οι άνεργοι και οι μισθωτοί των 500 ευρώ. Δεν το συζητώ για τους συνταξιούχους. Αν αυτά τα λεφτά τα μαγειρέψετε και τελικά δεν μπουν στα ταμείο του δήμου εμείς δεν πρόκειται να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ σε φόρους και σε ΤΑΠ. Μας πίνετε το αίμα με τα τέλη σας κάθε φορά. Υπέρογκα ποσά για την αποχέτευση και τώρα που είναι να τα πάρετε από έναν πλούσιο εσείς τα χαρίζετε; Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα το ψηφίσουν να ξέρουν θα μας βρουν απέναντί τους. Ήμαστε αγανακτισμένοι και εξαπατημένοι πολίτες. Φτάνει ως εδώ δήμαρχε. Σκέψου αυτόν τον τόπο. Αρκετά χρέη έχετε δημιουργήσει. Πάρτε τα λεφτά των πλουσίων να σώσουμε το νησί. Μας τα χρωστάνε δεν είναι δικά σας να τα χαρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/2/13 23:31

    Τσιτσάνη μη κάνεις τη πάπια ότι τάχα δεν ξέρεις για ποιο έγκλημα μιλάμε. Σε ξέρω χρόνια και σε έχω για παντελονάτο.
    Για το τεράστιο ποσό που χρωστάει η επιχείρηση θα τα ακούσεις ... όλα με τη σειρά τους... και τότε πάλι θα καταπιείτε τη γλώσσα σας.
    Κατάλαβε ότι του Τσαβαρή δεν μπορείτε να του προσάψετε τίποτα μεμπτό.
    ΥΓ: Μη μιλάς για ΤΑΠ γιατί ξύνεις άλλες πληγές. Υπάρχει ένα μπλε στικάκι...φωτιά!!!
    Αλλά είπαμε όλα με τη σειρά τους.
    Είναι πάρα μα πάρα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/2/13 23:50

    Εσύ που είσαι παντελονάτος γιατί δεν μας τα λές από τώρα; Να στο πω εγώ γιατί δεν τα λες. Διότι ακόμα τρέχετε και δεν φτάνετε και τα μαγειρεύετε μέχρι την τελευταία στιγμή. Μην το παίζεις άνετος με τα χρέη του νταμαριού γιατί τα λεφτά είναι πολλά και δεν συμψηφίζονται με όσες αλχημείες και αν κάνετε. Στον εισαγγελέα θα πάτε όλοι ομαδικώς. Τους φουκαράδες τους συμβούλους λυπάμαι που θα ψηφίσουν λόγω πειθαρχίας και θα βρεθούν μπλεγμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/2/13 00:16

    Δεν μαγειρεύουμε τίποτα. Εσείς τρέχετε και δεν φτάνετε για δεν ξέρετε πως να καλύψετε τον δράκουλα.
    Ποιος σου μίλησε για συμψηφισμό;
    Μη προεξοφλείτε τίποτα και μη λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο.
    Και στο θέμα του νταμαρά θα πάρετε τις απαντήσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/2/13 00:25

    Τις απαντήσεις στο θέμα του νταμαρά τις έχουμε πάρει εδώ και καιρό. Δήλωση δημάρχου. Δεν ξέρω και δεν είδα τίποτα. Δεν γνωρίζω αν λειτουργεί το λατομείο.
    Και θέλετε μετά να σας εμπιστευόμαστε; Τόσο μα τόσο έξυπνοι περνιέστε;
    Χαλαρώστε και κοιτάξτε να πάρετε τα λεφτά όλα στο ακέραιο και ζεστά ζεστά. Όχι να τα κάνετε πλακάκια. Άμεσα και ρευστό να μπει στα ταμεία του δήμου για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του δήμου. Άντε άντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/2/13 00:35

    Τις απαντήσεις στο θέμα του νταμαρά θα τις πάρετε σύντομα από τον δήμαρχο.
    Ο Δήμαρχος δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι ο νταμαράς είναι φίλος του όπως ο Σπύρος.
    Ο Δήμαρχος ποτέ δεν είχε και δεν επιζήτησε την στήριξη του νταμαρά όπως έκανε η Ρουλίτσα το 2009 που ψήφισε τη καταλληλότητα του νταμαριού και το 2011 που δεν ψήφισε τη προσωρινή παύση της λειτουργίας του.
    Αυτά είναι γραπτά και δυστυχώς για σας τα γραπτά μένουν.
    Μη πολυσυζητάτε το θέμα του νταμαριού πιστεύοντας ότι θα πιάσετε τον Τσαβαρή λάθος γιατί και στο νταμάρι σας περιμένουν εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/2/13 10:33

    Άλλος εδώ και 15 μήνες κλείνει αυτιά, μάτια και στόμα για το νταμάρι. Αλλά ανοίγει κάτι άλλο εδώ και 15 μήνες. Πόδια και τσέπη.
    Ότι και να κάνετε ότι και να πείτε στον κόσμο πέρασε πλέον το μήνυμα ότι άλλοτε κλείνατε δρόμους και μετά που βγήκατε τα ξεχάσατε όλα. Τα λεφτά είναι πολλά και δικαιολογίες δεν χωράνε. Τα λεφτά δήμαρχε να πάρεις στο ακέραιο, άμεσα και ζεστά. Αλλιώς είσαι υπόλογος στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/2/13 00:53

    Να, γιατί ο κόσμος σιχαίνεται τα blogs. Ο κάθε ανεγκέφαλος, ο κάθε παρλαπίπας, ο κάθε συκοφάντης κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία αμολάει και μία μπαρούφα ή ένα ψέμα, και τρέχα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
    Εσύ ρε που είσαι παντελονάτος, γιατί απευθύνεσαι στον Τσιτσάνη, στον Θοδωράκη, στον Λοϊζο και σε όποιον άλλον επώνυμο, χωρίς να αναφέρεις το όνομά σου; Αν αυτά που γράφεις είναι αλήθειες δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Άρα για να κρύβεις το όνομά σου σημαίνει ότι αυτά που γράφεις είναι ψέματα και φοβάσε αν και παντελονάτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.