Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

22 Φεβ 2013

Κάψανε ένα ατού (κοντά σε όλα τα άλλα)

Το ατού είναι εκείνο το χαρτί της τράπουλας που κερδίζει όλα τα άλλα.
Ένα τέτοιο χαρτί "πρόσφεραν" οι ιθύνοντες της Κίνας στην Ελλάδα για να το παίξει στο παιχνίδι με τους εταίρους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ.
Πως το πρόσφεραν; Ο Κινέζος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πριν από ένα μήνα στην καγκελάριο της Γερμανίας ότι, αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στους κόλπους της, τότε η χώρα του θα πουλήσει αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά χρεόγραφα που κατέχει.

Ακόμη της τόνισε ότι η Κίνα έχει κάνει στην Ελλάδα επενδύσεις 30 δισ ευρώ, με την προοπτική να κάνει κι άλλες, ύψους 40 δισ., στην Ευρώπη. Μην προχωρείτε της είπε, σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διότι διαφορετικά υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα με τις γερμανικές επενδύσεις και τα χρεόγραφα στην Κίνα.
Τα ελληνικά ΜΜΕ σιώπησαν ή, καλύτερα, απέκρυψαν την απειλή που διατύπωσε το Πεκίνο στη Γερμανία. Όχι όλα. Μόνο στο "Βήμα" της 21ης Οκτωβρίου ο Ν. Χειλάς έγραψε: "Την Πέμπτη (18 -10 -2012) στην γερμανική Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αριστερά (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι αποκάλυψε την απειλή της Κίνας ότι θα πουλήσει αμέσως όλα τα ευρωπαϊκά της χρεόγραφα αν η ευρωζώνη δεν κρατήσει την Ελλάδα στις γραμμές της".
Ό,τι δεν διαβάσαμε ή δεν ακούσαμε ή δεν είχαν στην Ελλάδα, το "πρόσφεραν" οι Γερμανοί. Το περιοδικό "Stern" στις 11/10/12 αναφέρθηκε στην απειλή που διατύπωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, έτσι έγινε η μεταστροφή στη στάση της κας Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και παρατήρησε : "Είναι το ατού της Ελλάδας και δεν το εκμεταλλεύονται".
Μετά την κα Μέρκελ, ο κ. Σόϊμπλε στις 14/10/12 δήλωσε στη Σιγκαπούρη ότι "η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει". Επέστρεφε από το Τόκιο, από τη σύνοδο του ΔΝΤ και τις επαφές με Κινέζους και άλλους... Η μεταστροφή της καγκελαρίου εκφράστηκε και στη γερμανική Βουλή, με τους θερμούς επαίνους προς την "μεταρρυθμιστική θέληση" της Κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας, τώρα χαμογελούσε αμήχανα..
Στις 17/10/12 το ίδρυμα Μπέρτελσμαν, από τα πλέον σοβαρά στη Γερμανία, σε έκθεσή του ανέφερε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη στοιχίζει , κατά το καλύτερο σενάριο, 615δισ. ευρώ στη Γερμανία και κατά το χειρότερο 17 τρισ. ευρώ παγκοσμίως.
Το "πασλ" ή το καρέ συμπληρώνεται με τη δήλωση του επικεφαλής της Unicredit Bank, Τ. Βίμε, στο"Βήμα": "Δεν ξέρω καν ένα σοβαρό τραπεζίτη που θα ήθελε να πετάξει τη χώρα από την ευρωζώνη. Το αντίθετο μάλιστα, φοβόμασταν μάλιστα, ότι η Ελλάδα θα αποφάσιζε από μόνη της την 'εξοδο".
Κατά τα άλλα, ακούμε συνεχώς στην Αθήνα από τους τρεις Κυβερνητικούς εταίρους και από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κι εφημερίδες για "διαπραγματεύσεις". Κι όμως το "ατού", που λέει το "Stern", μένει αναξιοποίητο. Ανικανότητα, ολιγωρία, υποταγή, χαμένη ευκαιρία; Ας ερμηνεύσει όπως νομίζει κανείς τη στάση.
 

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/2/13 20:50

    Ποιος να μιληση οι ρουφιανοι οι δημοσιογραφοι της πλακας που εκτελουν πιστα τις εντολες των αφεντικων τους η οι πουλημενοι προδοτες πολιτικοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/2/13 23:28

    Ρε μαστρόκολε έχεις καταντήσει το blogs σου ένα καλοστημένο τζούκ-μπόξ
    Ανάλογα το τι σου ρίχνουν οι πελάτες σου παίζεις την ανάλογη παραγγελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/2/13 23:39

    Σκατά είναι ο τύπος τι ασχολείστε, χθες ήταν με τον Τσαβαρή σήμερα είναι με τον Μαριούλη και τον Σπύρο αύριο θα είναι με την Ρούλα και παραμεθαύριο θα είναι μόνος του με της μα@@@@ες που κάνει και θα κλαίει την μοίρα του και το ριζικό του….. για αυτό σας λέω τι ασχολείστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/2/13 23:51

    22/2/13 23:39
    Συμφωνώ μαζί σου φίλε, έχουν φτιάξει 10 μπλοκ και αυτός και κάποιος άλλος κολλητός του και νομίζουν ότι κάτι κάνουν……. Κούνια που τους κούναγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/2/13 23:57

    Ρε salamis –news άμα σου ρίξουμε κάνα τάλαρο θα μας βάλεις ένα τραγουδάκι του Καζαντζίδη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/2/13 09:06

    Καλημέρα γλυκιά μου, βλέπω χθες βράδυ είχες αϋπνίες… είχαμε καβ@@@τσες και θόλωσε το μυαλό;
    Πρόσεχε πολύ, γιατί ήρθαν παραγγελιές όπως λες, που σε βεβαιώ τσούζουν πολύ και δεν θα τσούξει ο κώλος άλλου, αλλά ο δικός σου.
    Ξέρεις εσύ, όταν είσαι ΑΝΟΙΧΤΗ σε τόσες και τόσες εκκρεμότητες είναι σοφό να σκας και να μη μιλάς. Κι επειδή σου χω και «εκτίμηση» θα σου βάλω και Καζαντζίδη να χεις να με θυμάσαι.
    Άσε που έχω και νέα να σου πω σύντομα, μα πολύ σύντομα, γιατί… εσύ το ζήτησες.
    Καρφώνεσαι κιόλας κορίτσι μου όταν χρησιμοποιείς εκφράσεις της καθημερινότητας σου..
    Η π… θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει.
    Λίγη υπομονή,
    Πρώτα Καζαντζίδη γιατί εσύ το ζήτησες και μετά τα δικά σου τα προσωπικά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/2/13 10:02

    Απίστευτη δήλωση Καζαντζίδη, εξαιρετικά αφιερωμένη στην κοπελιά, που ξενυχτά γράφοντας κατ’ εντολήν τις παπαριές της ως εθελόντρια ρουφιάνα
    http://www.youtube.com/watch?v=9GzBTKRUwCg
    Γειά σου ρε Στελάρα ατέλειωτε και αείμνηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/2/13 11:46

    Μπα μπα τι βλέπω, νευράκια νευράκια ……
    Για άλλη μια φορά απέδειξες και σε εμένα και στους αναγνώστες σου τον λόγο που έχεις δημιουργήσει τα μπλοκ.
    Ένα είναι σίγουρο, αν ζούσες στην εποχή του 1941 θα χρησιμοποιούσες κουκούλα.
    Σήμερα ώμος οι καιροί άλλαξαν η τεχνολογία προχώρησε και σου δίνη την δυνατότητα αντικατάστασης της κουκούλας με μπλοκ, εκβιάζοντας τους πάντες και τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/2/13 11:50

    Αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνετε να φιμώσετε την ελεύθερη βούληση και έκφραση των όποιων συμμετεχόντων στο bloging. Θα ήταν πιο αξιόλογο αν πείθατε ότι είστε ανώτεροι σε ένα περιβάλλον χαμηλό και εσείς ξεχωρίζετε για τις γνώσεις σας για την ποιότητα του λόγου σας για την ορθότητα των συλλογισμών σας, δυστυχώς όμως το επίπεδό σας είναι πολύ χαμηλό επιπέδου «χαμαιτυπείου» και το χειρότερο προσπαθείτε να μειώσετε τους άλλους πιο κάτω από το επίπεδό σας ώστε να φαίνεστε εσείς , τι μεγαλύτερη υποκρισία.
    Κύριε Μαστροκόλια μην ασχολείστε μαζί τους αυτό ξέρουν να κάνουν μόνον και δεν το κάνουν και καλά. Όσο θα πλησιάζει η μέρα της αποκαθήλωσης τόσο περισσότερο θα βωμολοχούν τόσο περισσότερο εριστικοί θα γίνονται. Έχουν ημερομηνία λήξης το καλοκαίρι του επόμενου έτους, μέχρι τότε κάντε λίγη υπομονή και το τοπίο θα ξεβρωμίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/2/13 12:00

    {Αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνετε να φιμώσετε την ελεύθερη βούληση και έκφραση των όποιων συμμετεχόντων στο bloging.} εδώ γελάμε, τι λες Λάμπρο μου, μόνος σου παραμιλάς;; ρε σε πήραμε χαμπάρι. Εσύ μιλάς για ελευθερία λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/2/13 12:02

    ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ LIVE!!!
    ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/2/13 12:44

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΑΘΗΚΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΣΥΧΑ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/2/13 15:11

    Βλακούλι είχαμε ησυχία από εσάς και όχι είχαμε ΗΣΥΧΑ τελικά ρε φρουτεμπορα είσαι και πολύ ανορθόγραφος παναγία μου ήμαρτον πια….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/2/13 15:25

    Καλός την ψηλή και άχαρη ….. αχ μας έλειψες μωρό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/2/13 21:45

    Τι έγινε άναξ παλικάρι μου πανωλεθρία με το κοινωνικό φαρμακείο-ιατρείο; τρεις και ο κούκος
    καιρό στο φωνάζουμε άναξ σε πήραν χαμπάρι και οι πέτρες τελείωσαν τα ψέματα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
    Οι Κουλουριώτες δεν συγχωρούν και κυρίως δεν ξεχνούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος23/2/13 22:43

    Άντε Μπουμπού καληνύχτα
    …και φρόνιμη… το βράδυ μην έχεις ξανά κα@@@τσες και γράφεις παπαριές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος23/2/13 22:45

    23/2/13 21:45
    Σε έχει πιάσει αμόκ και δεν ξέρεις τι λες…. Καλά ρε δεν ντρέπεσαι, όλες αυτές οι κινήσεις του δήμαρχου είναι για το καλό του τόπου και των κατοίκων της Σαλαμίνος, αλλά εσύ που ευαισθησία, εσένα το μόνο που σε νοιάζει είναι να βγει δήμαρχος ο εντολοδόχος σου για να σου δίνει μεγαλύτερο μισθό….. ουστ ρε κάθαρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ24/2/13 13:46

    Στεναχωρεθηκαν τοσο πολυ οι τεως κ οι νυν κ οι επομενοι του νησιου που την Παρασκευη μετα την κηδεια παρευβρεθησαν ολοι με διαφορετικες παρεες βεβαια,σε γνωστη ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΤΑΒΕΡΝΑ στα Σεληνια κοντα στο σπιτι της.Τον πονο τους πνιγαν αραγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος24/2/13 14:01

    Εσύ που το έγραψες είσαι και πολύ μα πολύ μα@@@ας τελικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος24/2/13 14:08

    Λεβέντες λίγη σοβαρότητα τουλάχιστον στο θάνατο. Αυτοί που κατηγορείς πήγαν γιατί έπρεπε να πάνε. Η ζωή συνεχίζεται. Εσύ ρε μα@@@α γιατί δεν πήγες; Αυτοκτόνησες από τη στεναχώρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ24/2/13 14:31

    Τελικα ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος24/2/13 14:35

    Μετά λύπης μου διαβάζω το συγκεκριμένο σχόλιο (24/2/13 13:46) και αναρτιέμαι γιατί αγαπητέ μου φίλε δεν ακούς τις συμβουλές εκείνων που πραγματικά νοιάζονται για σένα και κάνεις συνέχεια λάθη, ακούγοντας άνθρωποι χωρίς προσωπικότητα και ιδανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος24/2/13 14:42

    "ΣΕΡΒΙΤΟΡΕ" ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ: ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ, ΤΟΥΣ ΝΥΝ Ή ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.