Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Δεκ 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ, ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΟΥΒΙΑΣ κ. ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ


Στην Ιερά και ιστορική Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια και πλήθους πιστών από την Αλεξάνδρεια, το Αμμάν της Ιορδανίας, τα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα, τελέσθηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 η εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Νουβίας και παντός Σουδάν κ. Ναρκίσσου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου του Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου, Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, Καμερούν κ. Γρηγορίου, Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πέλλης κ. Φιλουμένου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Νήφωνος.

Συγκινημένος ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νάρκισσο για την μεγάλη του προσφορά στο παλαίφατο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας, και ιδιαίτερα στην Εκκλησιαστική Σχολή της, την οποία επαξίως διηύθυνε.

Στο τέλος της χειροτονίας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης οδήγησε τον νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη Νουβίας κ. Νάρκισσο στον Αρχιερατικό Θρόνο, αναφωνώντας το «Άξιος». Στη συνέχεια  τίμησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ταξιάρχου και του Σταυρού του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο για την μεγάλη του προσφορά στο Ιεραποστολικό έργο της Αφρικής και ιδιαίτερα για την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Ναού του Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, στη Μάρουα του Καμερούν, ο οποίος ανεγέρθηκε με τη συνδρομή φιλαγίων Λαρισαίων πιστών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτο για τη μεγάλη προσφορά του στη Σιωνίτιδα Εκκλησία και για την αληθινή αγάπη και υποστήριξή του προς την Αγιωτάτη Εκκλησία των Αλεξανδρέων, και τίμησε επίσης και άλλα σεβαστά πρόσωπα.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τόσο τον Μακαριώτατο κ. Θεόδωρο, που επαξίως κρατά το τιμόνι της Δευτερόθρονης Εκκλησίας, αναγεννώντας αυτήν, όσο και το νέο Μητροπολίτη Νουβίας κ. Νάρκισσο, τον οποίο γνώριζε από τα φοιτητικά του χρόνια και με τον οποίο έχει άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς από τα χρόνια της διακονίας του στη Μεγαρίδα και τη Σαλαμίνα. Άξιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.