Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Δεκ 2013

Αποκατάσταση βλαβών κρηπιδωμάτων νέου λιμένα Πόρου

 
Ξεκίνησε και εξελίσσεται κανονικά ένα ακόμα σημαντικό έργο υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με τις εργασίες για την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων του λιμένα Πόρου, προϋπολογισμού 568.488 ευρώ που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.
Στο έργο που βρίσκεται στη θέση μπροστά από το σημείο στάθμευσης των ταξί, η ανωδομή του κρηπιδώματος έχει υποστεί ρηγματώσεις και τμηματικές καθιζήσεις, λόγω των εκτεταμένων υποσκαφών που έχει υποστεί η θεμελίωση του κρηπιδότοιχου, έχει απωλεσθεί η ευστάθεια του κρηπιδότοιχου και κατά συνέπεια καθίσταται επικίνδυνη η χρήση του συγκεκριμένου μετώπου του λιμένα για πρόσδεση πλοίων, διακίνηση φορτίων και επιβατών.
Για την αποκατάσταση της θεμελίωσης του κρηπιδότοιχου και την αποκατάσταση της ανωδομής προβλέπονται συγκεκριμένα οι εξής εργασίες:
·         Καθαρισμός της λεκάνης μπροστά από το κρηπίδωμα, καθαίρεση ύφαλων τμημάτων από σκυρόδεμα που προέρχονται από παλαιότερες επισκευές αυτού και καθαρισμός από φερτά υλικά σε μήκος 120 μέτρων, πλάτος 10 μέτρων και βάθος ενός μέτρου περίπου, ώστε να μην μειωθεί το βάθος του λιμένα όταν τοποθετηθεί το ύφαλο σκυρόδεμα.
·         Έγχυση ύφαλου σκυροδέματος για την πλήρωση των υποσκαφών και τη δημιουργία «ποδός» μπροστά από το κρηπίδωμα.
·         Αποκατάσταση της ανωδομής του κρηπιδώματος του λιμένα, με καθαίρεση αυτής σε μήκος 120 μέτρων και σε πλάτος που κυμαίνεται από 6,50 μέτρα έως 10 μέτρα, πλήρωση των κενών με αδρανή λατομείου, κατασκευή υπόβασης και βάσης και αποκατάσταση του δαπέδου με σκυρόδεμα.
·         Επεξεργασία τελικής επιφανείας ανωδομής με επίπαση σκληρυντικού υλικού.
·         Τοποθέτηση μεταλλικών εξαρτημάτων πρόσδεσης των πλοίων (δέστρες- κρίκοι).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών δήλωσε τα εξής:
«Ανταποκρινόμενοι στις πραγματικές ανάγκες των νησιών μας ξεκινήσαμε την κατασκευή ενός ακόμη σημαντικού έργου υποδομής στον Πόρο. Με την αποκατάσταση των βλαβών στο λιμάνι του Πόρου, εξασφαλίζουμε την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την εξασφάλιση της τουριστικής κίνησης. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι υποδομές στο λιμάνι έχουμε ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό μας το ποσό των 868.000 ευρώ για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του κρηπιδώματος που κατέρρευσε παραπλεύρως του ήδη εκτελούμενου έργου μας, το οποίο θα δημοπρατηθεί αμέσως μόλις ο Δήμος Πόρου μας παραδώσει τη σχετική μελέτη.
Συνεχίζουμε το έργο μας με ουσιαστικές παρεμβάσεις που στηρίζουν τις υποδομές και την ανάπτυξη των νησιών μας»

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/12/13 20:31

    Είναι ντροπή για το νησί άνθρωποι εκλεγμένη στον δήμο μάς να συμπεριφέροντε και να αντιδρούν αλήτικα σε side και με χυδαίο πολιτικό λόγω ντροπή μας να ψηφίζουμε τέτοιους ανθρώπους, δεν αξίζουμε να μας διοικούν τέτοια υποκείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/12/13 20:35

    ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΣΕΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΣΑΡΕΛΛΑΣ,ΔΙΟΤΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ.ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΑΚΟΣ ΣΟΥ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΣ ΣΥΝΧΩΡΗΣΕ,ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΣΑΙ Μ.......ΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/12/13 21:48

    Βρόμες λένε ότι Ο Όμηρος Παπασάββας θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον απερχόμενο Γιάννη Τσαβαρη γιατί τον απέρριψε ο τραυλός όταν του το εζήτησε πριν ένα μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/12/13 23:23

    απο προδοτες πουλημενους και αποτυχημενους ολα ειναι πιθανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.