Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Ιουλ 2018

Συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος


Με κεντρικό σύνθημα ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΡΜΟΥ  ΣΤΗΝ COSCO - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΖΑΝΙΑ, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος, ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα, αλλά και για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων και παιδικών χαρών .
Τέτοια κινητοποίηση με τη συμμετοχή της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, των εργατικών σωματείων Μετάλλου, εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ (ΕΝΕΔΕΠ), Εκπαιδευτικών Α΄ Βάθμιας, Καθαριστριών, εργαζομένων Δήμου Περάματος, των πολιτιστικών συλλόγων Ικαριωτών και Ποντίων, όπως επίσης και των σωματείων αλιέων ΑΡΜΟΥ και Δυτικού Άκρου, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 2/7, με δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων.

Για άλλη μια φορά η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Ειρήνη Καλαϊτζή, κατήγγειλε τους στόχους και τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και της κυβέρνησης, με την ανοιχτή στήριξη της Περιφέρειας (ΣΥΡΙΖΑ), της Δημοτικής Αρχής (ΣΥΡΙΖΑ) και του ίδιου του δήμαρχου Γιάννη Λαγουδάκη, οποίος έχει βάλει την υπογραφή του ως μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ στα σχέδια των μονοπωλίων που ενεργοποίησαν τα καζάνια, ενώ τώρα προσπαθεί να ανοίξει δρόμο στη Cosco για να πάρει έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της περιοχής, το λιμανάκι του Αρμού που συνορεύει με τις εγκαταστάσεις της
Μεταφέροντας τα αιτήματα των κατοίκων του Περάματος, απαίτησε, να μετεγκατασταθούν άμεσα όλα τα «καζάνια του θανάτου», εκτός οικιστικού ιστού, ο χώρος να απαλλοτριωθεί χωρίς αποζημίωση. Να δοθεί στο λαό του Περάματος να γίνει χώρος πράσινου με παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους για τα παιδιά της πόλης μας, που τόσο στερούνται σήμερα. Να μην παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή γης από τον Αρμό. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και του δήμου για την αναψυχή του Περαμαϊκού λαού.
Τέλος, κάλεσε σε σύσκεψη συντονισμού φορέων την Τετάρτη 4/7 στις 7μμ, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών «Εστία της Γυναίκας» (Καραολή Δημητρίου 20), μπροστά στη φιέστα που προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στον Πειραιά.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, ο Δημήτρης Δημόπουλος, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και του παραρτήματος του Συνδικάτου στη Ν/Ζώνη, ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ). Και οι δυο αναφέρθηκαν στους αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα, τα θετικά αποτελέσματα που έχουν από αυτούς τους αγώνες, τη σημασία που έχει η οργάνωση, η ανυποχώρητη πάλη και η αλληλεγγύη των εργατών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περάματος – Κερατσινίου, Βασίλης Βατίστας, αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις της κυβέρνησης στους επιχειρηματικούς ομίλους και στην συνεχιζόμενη υποχρημαδότηση των σχολείων, που αντανακλάται  σε ελλείψεις εκπαιδευτικών, σε ελλείψεις κτιριακών υποδομών, αύλειους χώρους κλπ.
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος και γύρω δήμων, Βασίλης Μαμματάς, ανέφερε ότι ο σύλλογος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής γιατί στους σκοπούς του έχει εντάξει τον αγώνα για μια πιο ανθρώπινη πόλη, για μια καλύτερη ζωή.
Από την «Αγωνιστική Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στη λειτουργία των καζανιών», η Μαρία Δελλή, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για συλλογή υπογραφών και  ενημέρωση, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα της οργάνωση των κατοίκων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαϊκό γλέντι, μουσική και χορό.

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/7/18 17:30

    Έκτακτο , ακούστε και αυτό καί όσοι έχετε μαλλιά βάλτε καπέλο . Τέσσερα χρόνια του πρώην 3,5 εκ ευρώ σε καύσιμα καί 500 χιλιάδες σε λιπαντικά ,Ενώ τέσσερα χρόνια η σημερινή Δήμαρχος 1,5 εκ ευρώ περίπου σε καύσιμα καί 60 περίπου χιλιάδες για λιπαντικά . Εάν πραγματικά συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ακόμα κατά του πρώην είναι άξια της τύχης της !!! Η πληροφορία έρχεται από κύκλους του Δήμου . Καλείται η Δήμαρχος να αποσαφηνίσει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/7/18 20:04

      Μω μανάρι μου πάλι τις ίδιες μακακίες γράφετε
      Γιατί δεν τα πάτε όλα αυτά που λέτε στον εισαγγελέα όπως κάνατε με τις πλάκες;
      Αλλά δεν χρειάζεται να τα πάτε εσείς έρχονται σε λίγο αυτοί

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/7/18 21:45

      Γι'αυτό έχει φάει τόσους μήνες φυλακή ο δικός σου ; και έχεις το θράσος και μιλάς; είστε πολύ λίγοι. ΚΛΕΦΤΕΣ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/7/18 22:06

      Μωρή βρωμιάρα μιλάς εσύ για κλέφτες και γελά όλη η Κούλουρη μαζί σου

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/7/18 16:26

      Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΙΚΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΤΣΑΝΙΣ ΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΟΥΡΟ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΚΥΡΙΑ 7,300 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑΣ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΠΙΑ,

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/18 18:45

    Καπεταν...άκη ήσουν νέος και γερασες και κανείς δεν σου έμαθε ότι την υπογραφή σου και το πουλί σου δεν πρέπει να τα βάζεις παντού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/7/18 19:35

    Πάλι τά ίδια... Αυτός είχε 3 κινητά Παλιά όταν μπήκε πρώτη φορά στό Δημαρχείο. Έγινε ένα τζερτζελο,έμαθε δεύτερος ξάδελφος δικός μου αριθμούς κινητών, πήγαινε και Δημαρχείο για εργασίες, άκουσε μια κυρία πού τόν είπε...αγά..το.Μας το είπε και έως καί τώρα τού το λέμε, αυτός φωνάζει, και κλαίει! Άλλοι αρ.τηλ.ξάδελφος μαθαίνει πάντα. Σας τό έχω γράψει πολλές φορές. Δοκιμαστετο.Καρατσεκαρισμενο.Ποιό "τέτοιο" γράφεις εσύ ο από πανω μου?αχ ρε Γιακουμάκη, μεγάλο Πανεπιστήμιο ή Πάντοβα. Τώρα μιλάς σε αλλη γραμμή. Πρόσεχε.Προσέχουν.Προσέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/7/18 23:52

    ΡΕ 17,30 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ; ΠΡΟΤΑΣΗ , ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/7/18 07:25

    Καπετανάκης ο άνθρωπος που τρέχει πίσω από φουστάνια για να ζητιανεψει μια διορισμένη θεση ο άνθρωπος με καρτα απόρων ανέργων στα φέρρυ για να περνάει τσαμπε ανθρωπος που ηρθε ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑΤΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ο άνθρωπος που δηλώνει υποταγή στον Σουλτάνο Μήνα όταν τον ονοματιζει στο στικακι για 50χιλιαρικα ο άνθρωπος που πουλάει κουπόνια για την τοπική της ΝΔ άκουσον άκουσον τι ξεφτίλα είναι αυτή τόσα χρόνια τώρα δεν έχει ξανά γίνει ο κόσμος πιναειιιιιι ρε ξεφτίλα και εσύ πουλάς κουπόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/7/18 09:36

    Αν ήταν η ζήλια ψώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/18 09:51

      Μεγάλη λέξη η αξιοπρέπεια και δυστυχώς ο Καπετανάκης ούτε την ξέρει ούτε την έχει ακούσει ποτέ αντίθετα με την ξεφτίλα και το ρεζιλίκι που τις ξέρει πολύ καλά γιατί έχουν ριζοθει στο πετσί του

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/7/18 16:45

      Ζηλευεις εσύ ο 5/7/18. Ο9:36...ζήλευε να δεις κι εσύ τι όμορφα θα περάσεις... Ξέρω εγώ τί γράφω!!!Giulio!!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος5/7/18 14:52

    Να'χα την λεβεντιά λιγάκι του Γιώργη τού Καραϊσκάκη τον τύραννο να πολεμουσα και τους Σουλτάνους νά νικουσα.Τσάμικο ν'στηνα στη μάχη στην υψηλότερη την ράχη. Την Λεβεντιά σου Τιμημενε Καραϊσκάκη Δοξασμενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/7/18 17:19

    Μωρή... εσύ τού Μηνά ας πούμε η γυναίκα... ας πούμε εεε?...Ονομασία βάπτισης Ισιδώρα. Το Ρούλα πώς προέκυψε μπαστακας στην μέση? Λάθος όπως οοολλα λα,τό σωστό είναι Δώρα... Η Δώρα με τά δώρα της...αντεεεεε...δεν μπορείς απόδραση να κάνεις... κλοιός γύρω'γυρω...ούτε μέσα σέ κιούρτους δεν δύναται διαφυγή σας...τί το πέρασες σμέρνα το Δημαρχιακό κτήριο? Οικισμό στό Αμπού Ντάμπι? Βάλε και τήν μαντίλα καί χαιρετισμό νοερο στείλε είς Σμαράγδα συνοδό του Αερολιμένα Εμιράτου... Δεν θα σάς ξαναδεί!!!G!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/7/18 16:16

    Ρε τρόμπα G κόψε τη μαλακια γιατί αν δεν γνωριζεις τυφλωνει!!!! Ρε Μαλακοπιτουρα ΔΩΡΑ λέγανε την ΓΚΟΜΕΝΑ του πρωην ξέχασες? Αυτή που η φουκαριαρα η κερατομενη της ετριψε την ΤΥΡΟΠΙΤΑ στη μούρη ενώπιον όλων του γραφείου!!!!! Ρώτα τον Φουρικη τον κουμπάρο να σου πει λεπτομέρειες. Άρα ατυχές από μέρους σου το ΔΩΡΑ!!!!!!!! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Και πουσαι? Τα ευρώ που του έφαγε ήταν μπόλικα ρώτα και τον Καπετανάκη που τα εξασφαλίζε για πάρτη της!!!!! Φιλάκια μαλακoG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/7/18 11:31

    6/7/18. 16:16. ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΧΕΙΣ. ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ,Η ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?ΕΛΠΙΖΩ ΝΑΙ."ΙΟΥΛΙΟΣ "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟ ΜΑΣ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΜΑΣ.ΑΡΑ ΕΒΡΙΣΕΣ ΕΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ Λ.ΚΑΝΑΚΗ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ " ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ"ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ"ΙΟΥΛΙΟ "ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΒΡΩΜΟΑΡΗ ΤΣΟΠΑΝΗ ΣΤΟ ΡΕΣΤΗ.ΕΓΩ " ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ"ΣΚΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ"ΔΩΡΑ"ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΡΠΕΤΟ? ΕΝΤΑΞΕΙ. ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΕΑ.ΨΥΧΑΚΙΑ.ΣΚΑΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.