Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Νοε 2018

Γιάννης Τσαβαρής: “Η νεολαία μας σε πρώτο πλάνο”


Είναι κοινό μυστικό πως το “μάρμαρο” της οικονομικής -και όχι μόνο – κρίσης το πλήρωσε περισσότερο από όλους, η νεολαία της πατρίδας μας.
Πλείστα όσα τα παραδείγματα που μπορεί κάποιος να επικαλεστεί με πρωταγωνιστές φυσικά την ανεργία στους νέους και την έλλειψη υποδομών και εκσυγχρονισμού στην παιδεία.
Αυτά τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας, ίσως είναι οι κύριες αιτίες που τους αναγκάζουν εν πολλοίς να αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς.
Πώς μπορεί, για παράδειγμα, ένας νέος άνθρωπος να ενδιαφέρεται για την πολιτική, όταν δεν έχει άμεσο λόγο για προβλήματα, όπου η επίλυσή τους σε πρώτο χρόνο, του δυσκολεύουν την ζωή και σε δεύτερο χρόνο του την διαμορφώνουν αρνητικά;

Θα πρέπει ναι ή όχι να κάνουμε τους νέους ανθρώπους συμμέτοχους στις αποφάσεις και ενεργούς στην εφαρμογή αυτών;
Σε αυτό λοιπόν το δίλημμα, η Δημοτική μας Παράταξη απαντά με προτάσεις όπως:
1. Την θεσμοθέτηση με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων , αφού όμως εδραιωθεί η λειτουργία του μέσα από νέα νομοθετική παρέμβαση, εφόσον ήρθε πλέον η ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, να αποτελέσει μια δομή ενεργητικής συμμετοχής της νεολαίας, δίνοντάς της ταυτόχρονα πρωταγωνιστικό ρόλο, πρωτίστως στα θέματα που την αφορούν. Επίσης, με πρωτοβουλία της Γ.Γ. Νέας Γενιάς, να  κατατεθεί πρόταση - πρόκληση στα πλαίσια της αναθεώρησης του Συντάγματος, με καθιέρωση της ποσόστωσης νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια με ποσοστό τουλάχιστον 15% ως πρώτο βήμα.
    2. Λειτουργία οργανωμένου πλαισίου επικοινωνίας μεταξύ των νέων ανθρώπων και της Δημοτικής Αρχής με τη μορφή ψηφιακής πλατφόρμας.
    3. Ένταξη  του Δήμου στο Ευρωπαϊκό  Πρόγραμμα Μακροχρόνιας Συνεργασίας Νέων “Europe goes local – Στήριξη του Youth Work σε επίπεδο Δήμου”, το οποίο είναι μια Στρατηγική Εταιρική Σχέση για την στήριξη της εργασίας των νέων σε επίπεδο Δήμου.
    4. Δημιουργία κωδικού στον προϋπολογισμό του 2020 με τίτλο “Δράσεις για την Νεολαία”.
    5. Δημιουργία στον κορμό της Διοίκησης του Δήμου, Γραφείου Νεολαίας για την υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων- στόχων και όχι μόνο.
Η διασφάλιση της επιτυχίας των ανωτέρω δράσεων – στόχων, απαιτεί συλλογικότητα και πολιτική βούληση από όλους μας.
Μόνο έτσι θα αναδειχθούν οι δημοκρατικές αξίες και τα ιδανικά της συμμετοχής, για να πετύχουμε σιγά, σιγά την σταδιακή ένταξη των νέων μας στα κοινά του νησιού μας.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.