Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

20 Ιουν 2019

Ανδρέας Παλευρατζής Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Β' ΠΕΙΡΑΙΑ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νίκαια. Είμαι παντρεμένος με τη Σαλαμίνια δικηγόρο Παρασκευή Μπεγνή και είμαι πατέρας μιας κόρης δεκαεπτά μηνών.
Είμαι πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 1997, διατηρώ δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά και είμαι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο Επικρατείας.
Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2016 έως και το 2018 διετέλεσα Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας.

Θεωρώντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα των επιλογών μας, συμμετείχα στην διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών, που εξήγγειλε και υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της οποίας επιλέχθηκα μέσα από εκατοντάδες άλλους άξιους συνυποψηφίους.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια ασχολήθηκα ενεργά με το φοιτητικό συνδικαλισμό, ως μέλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, ενώ υπήρξα μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και υπεύθυνος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.
Κατά το διάστημα των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Αθηνών «Η ΘΕΜΙΣ», καθώς κι εκπρόσωπος των Φοιτητών στο ΔΣ Τμήματος και την ΓΣ της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Το χρονικό διάστημα 2004 – 2007 διετέλεσα Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού Μεταφορών και Υφυπουργού Ανάπτυξης, Αναστάσιου Νεράντζη. Κατά το ίδιο διάστημα συμμετείχα σε ομάδες επεξεργασίας νομοσχεδίων, προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων.
Επίσης, συμμετείχα στη σύνταξη και διαπραγμάτευση, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταφορών, της Συμφωνίας Έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), ενώ έχω συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και διασκέψεις σε θέματα τηλεπικοινωνιών, διαδικτύου και ενέργειας, που διοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ως νέος δικηγόρος συμμετείχα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Πειραιά, ενώ από το 2000 έως το 2004 διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Πειραιά. Ταυτόχρονα υπήρξα ιδρυτικό Μέλος και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων.
Τέλος, υπήρξα μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου (ΕΑΛΛ), εκλεγμένος σε τρεις συνεχείς θητείες (2002 - 2008) και Γραμματέας του ΔΣ της ΕΑΛΛ (2008-2010).
Έχω υπάρξει εξωτερικός συνεργάτης στο CITY UNITY COLLEGE / καθηγητής με αντικείμενο το θεσμικό πλαίσιο στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Έχω διατελέσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και μέλος του Δ.Σ. των Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων Περιοχής Αθηνών Πειραιώς (ΗΛΠΑΠ).

Τέλος, μέχρι πρόσφατα συμμετείχα στο Δ.Σ. του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά (ΚΕΔΙΠ), που έχει συσταθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά (ΔΣΠ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΕΠ), με σκοπό την εκπαίδευση και κατάρτιση διαμεσολαβητών.
Ανδρέας Παλευρατζής
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο
Υποψήφιος Βουλευτής
Β' Πειραιά
7ης Μαρτίου 1944, αριθ. 24 - ΝΙΚΑΙΑ
τηλ. 210 4913744
κιν. 694 4833919
e-mail: andreas@palevratzis.gr
facebook: apalevratzis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.