Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Ιουν 2019

Κυριάκος Μαριδάκης. Αυτός είναι ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρέσβης Πολιτισμού της Διεθνής Βασιλικής διπλωματικής επιτροπής Ηνωμένων εθνών



Μια ξεχωριστή διάκριση απένειμε πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος Dr. Essam Ramadan – Seif Malakkn στον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς Κυριάκο Μαριδάκη στο εμιράτο του Ντουμπάι.
Πρόκειται για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρέσβη Πολιτισμού που απονέμεται κάθε χρόνο από τον Διεθνή Βασιλικο Διπλωματικό οργανισμό σε ξένους πολίτες. Οι βραβευθέντες θεωρούνται ως άτομα που εργάζονται για την ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Μετά την απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου της διεθνής Βασιλικής διπλωματικής επιτροπής  , όπου μεταξύ των άλλων επίτιμοι πρόεδροι είναι η πριγκίπισσα του Κουβέιτ HRH Sheikha Nawal Al Hamoud Al Sabah και η πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας HRH Suhaila bint Mohamed bin Faisal bin Abdul, ομοφώνως απεδόθη στο Ντουμπάι ο μέγιστος τιμητικός τίτλος του παγκόσμιου Βασιλικού πρέσβη πολιτισμού, για τις πολύχρονες συνεργασίες του κ. Μαριδάκη και τις επιτεύξεις μεταξύ δεκάδων χωρών αρχηγών κρατών και βασιλικών οίκων, προωθώντας την πολιτιστική του διπλωματία σε 50 κράτη.
Το Royal International Diplomatic Club  λειτουργεί βάσει της Σύμβασης της Βιέννης σχετικά με τις Διεθνές Διπλωματικές Σχέσεις 1961-04-18, ενώ για την υλοποίηση των διεθνών δραστηριοτήτων του  έχει αντιπροσώπους και αποστέλλει μέλη του όπως και διεθνείς παρατηρητές στην UNESCO, στον ΟΗΕ στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.