Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Νοε 2009

ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Από τον ανώνυμο φίλο πήραμε προ τριημέρου το ακόλουθο μήνυμα που για «τεχνικούς» λόγους καθυστερήσαμε την ανάρτηση του, ευελπιστούμε στην κατανόηση του:
____________
Κύριε Δήμαρχε σύμφωνα με την συνέντευξή σας στην εφημερίδα η Φωνή της Σαλαμίνας σας ανακοινώνω ότι:
Ο χρόνος περνάει γρήγορα, αλίμονο για όσους δεν το καταλαβαίνουν και τα συναισθήματα είναι μπερδεμένα η μη τι άλλο συγκεχυμένα, όταν βρίσκεσαι προ των ευθυνών και η προσφορά σου στον τόπο και τους συμπολίτες σου που σε πίστεψαν μηδαμινή. Είναι δυστύχημα για έναν δήμαρχο να αποκτά εμπειρία, γνώση, αποφασιστικότητα, τόλμη και αισιοδοξία στο πέρας της τετραετούς θητείας του και να ζητά εκ νέου το αξίωμα του δημαρχικού θώκου για να αποδώσει την επόμενη τετραετία.
Όταν ο δήμος κατά την γνώμη σας είναι μεγάλος, πρέπει να ξέρετε ότι, απαιτείται πρόγραμμα, στρατηγικές, γνώση, ικανότητα πολιτική και πολλή δουλειά για την επίλυση των προβλημάτων.
Η αποχέτευση που αποτελεί ένα έργο πνοής, χρόνια όπως και σήμερα ταλαιπωρεί τους πολίτες της Σαλαμίνας, ευελπιστείτε να τελειώσει επί των ημερών σας; Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Πόσο καλά θα λειτουργήσει; Πόσο πετυχημένο είναι το σύστημα Vacuum;
Πόσο θα κοστίσει η κάθε σύνδεση στον Σαλαμίνιο; Όταν με τα χρήματα που πήραμε από το ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. θα μπορούσε να γίνει το έργο με πολύ χαμηλότερο κόστος, όπως το έκαναν τα Μέγαρα και άλλοι Δήμοι.
Έπρεπε σε αυτά τα ζητήματα να απαντήσετε και όχι γενικά και αόριστα να πλανώνται ερωτήματα τα οποία προκαλούν δυσπιστία στον Σαλαμίνιο. Να μας πείτε στα άλλα έργα ποιο ήταν το κόστος με ποιες αποφάσεις πραγματοποιούνται;
Αν είναι δικά σας ή του κυρίου Βαγγέλη του Αγαπίου; Γιατί πιστεύω ότι και αυτός συνέβαλλε στο να γίνουν πολλά έργα στον τόπο.
Όσο για τις μεταδημοτεύσεις, κακώς σας πιάνει ο πόνος για τους ξένους τους οποίους τους θυμηθήκατε, τώρα τελευταία, κοντά στις εκλογές, όταν τους έχετε παρατήσει στη βρώμα, την αδιαφορία και το περιθώριο.
Ευτυχώς που αγοράσατε σκουπιδιάρικα με ταχύτητα 60χιλιόμετρα την ώρα έναντι των 55χ/ώρα για να μεταφέρονται ΄γρηγορότερα΄, εκεί ο πόνος μιας και το κόστος μεγαλύτερο, για την προμήθεια, αλλά η καθαριότητα μετεξεταστέα.(κοινώς ανύπαρκτη).
Το πρόγραμμα σας πότε θα το ανακοινώσετε; Θα έχετε θέσεις ; πόσο θα τις τηρήσετε; Θα είναι προγραμματικές δηλώσεις, όπως αυτές της προηγούμενης τετραετίας;
Που καμία δεν τηρήσατε όπως: Οι τρεις μισθοί που παίρνετε. Οι διαπαραταξιακές που δεν λειτουργούν. Η ενημέρωση που μόνο διαφήμιση είναι. Νέα ήθη στη λειτουργία του Δ.Σ. όπως: δεν απαντώ, δεν ενημερώνω, αποφασίζω. Αγορά πολυτελούς τζιπ με δική σας απόφαση, όπως και η άδεια επέκτασης του Λατομείου που παραχωρήσατε στον κύριο Αγγέλου, παραβλέποντας το άρθρο 86 του κώδικα δήμων (ξεχνάτε, ότι το Δ.Σ. δεν είναι στρατόπεδο, αλλά χώρος δημοκρατίας ) κ.α.
Πόσο πιστεύετε στη διαφορετικότητα των απόψεων; Όταν δεν δέχεστε τις θέσεις και τις απόψεις των άλλων. Ο κύριος Αγαπίου ο Βαγγέλης, όταν έφυγαν κάποιοι σύμβουλοι του, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα τους πορεία και τους ευχαρίστησε για τους αγώνες που δώσανε μαζί, εσείς τι κάνατε;
Βρίζετε την αντιπολίτευση, όταν για ένα χρόνο και περισσότερο σας συμπαραστεκόταν και σας βοηθούσε, μετά το χρονικό διάστημα αυτό που σας μιλούσε για τα κακώς κείμενα την πυροβολούσατε.
Όσο για τους ιδιοτελείς λόγους, αφήστε να το κρίνουν οι συνδημότες μας. Η δράση των πολιτών πρέπει να είναι οργανωμένη με αρχές, θέσεις και αξίες, όσο για την πολυδιάσπαση, νομίζω ότι, δεν γνωρίζετε καλά τις δημοκρατικές διαδικασίες και την πολυφωνία, γιατί έχετε μιας άλλης μορφής εμπειρία. Η πολυφωνία κύριε Δήμαρχε είναι δημοκρατία και όχι η μονοφωνία και οι εντολές.
Ποτέ η συμμετοχή πολλών συνδυασμών δεν δημιουργεί αντιπαλότητες και στείρους ανταγωνισμούς, αντιθέτως ενεργοποιεί περισσότερους πολίτες και αυτό κάποιοι δεν το επιθυμούν.
Όσο περισσότεροι συμμετέχουν στα δημοτικά δρώμενα του τόπου, τόσο καλύτερα για να μην έχουμε πάντα τους ίδιους και τους ίδιους στην εξουσία που αναλώθηκαν από την αλαζονεία της. Είναι καιρός τα έδρανα παρακολούθησης να γεμίσουν για να σταθεί ορθολογικά ο πολιτικός λόγος, η κριτική σκέψη, η αλήθεια και η αντικειμενικότητα.
Την αποχέτευση εσείς την διαχειριστήκατε και οι συνεργάτες σας και από τις αμέλειες, τις παραβλέψεις την ανικανότητα που σας διακρίνει φθάσατε με την ΕΥΔΑΠ στα δικαστήρια.
Εφ΄ όσον υπάρχουν μελέτες, εγκρίσεις και το έργο διέπεται από κάθε νομιμότητα, γιατί βρεθήκατε στα δικαστήρια;
Οι πληροφορίες για το έργο γιατί δεν διατίθενται στη διάθεση των πολιτών και των συλλόγων που σας τις ζητούν; Δικό σας το λάθος να φθάσετε το χρέος για το νερό στην ΕΥΔΑΠ στο αστρονομικό ποσό των 6.900.000 Ευρώ, όμως ποτέ δεν δεχθήκατε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και ερωτώ γιατί να φθάσετε σε σημείο να σας κατηγορούν για δόλο η αμέλεια κατά του συμφέροντος του Δήμου;
Ο τοπικός τύπος είναι το φως της ενημέρωσης των Σαλαμινίων, όταν δεν διάκειται ευμενώς σε σας, κάτι ευθύνεται γι΄ αυτό και πιστεύω σας ενοχλούσε η αντικειμενικότητα των απόψεων, γιατί εσείς θέλατε να σας διαφημίζουν αποκρύπτοντας την αλήθεια και τον θεωρήσατε εχθρικό.
Αντιφάσκετε, κύριε Δήμαρχε ως προς το ψηφοδέλτιο, όταν λέτε ότι θέλετε στο ψηφοδέλτιο σας να συμμετέχουν άτομα έξω από τα κόμματα τους συλλόγους, τα σωματεία κλπ, όταν παραδέχεστε ότι, η δράση των πολιτών κατά την γνώμη σας πρέπει να είναι οργανωμένη μέσα από θεσμοθετημένα σωματεία, φορείς και να εκφράζονται συλλογικά γιατί η πολυδιάσπαση δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Οι θέσεις σας ποιες θα είναι στις επόμενες εκλογές, αυτές που είχατε στις προηγούμενες;
1) Οι τρεις μισθοί.
2) Ο πολιτικός εμπαιγμός
3) Η παραβατικότητα στο μεγαλείο της
4) Δόγμα σας η νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας
5) Διαπαραταξιακές ευέλικτα μοντέλα με αποφάσεις του ενός.
6) Η υπερχρέωση δημοσιονομική και νομισματική του Δήμου.
7) Ο πολιτισμός και ο Αθλητισμός στο περιθώριο.
8) Η διαχείριση του Δήμου από Συμβούλους που δεν έχουν κανένα τυπικό και ουσιαστικό προσόν.
9) Ο τοπικός τύπος φιμωμένος γιατί κυκλοφορείτε εφημερίδα την Σαλαμινία.
10) Έργα υποδομής όπως η αποχέτευση να κατασκευάζονται σαν αυθαίρετα κτίσματα.
11) Για όλα φταίει ο Τσαβαρής που σου τα βγάζει στη φόρα και άλλα πολλά. Τι από όλα;;

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/12/09 21:12

    Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/09 19:27

    ΕΓΩ, ΕΓΩ, ΕΓΩ ΡΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΑΜΥΑΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΓΙΑ ΠΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟ. ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟ. ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ Η ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΣΑΣ ΑΥΤΟ. ΕΓΩ, ΕΓΩ ΝΑ ΟΡΙΜΑΣΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.