Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Απρ 2011

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παλουκίων Σαλαμίνας έκαναν σήμερα Τετάρτη 13/4/2011 "κατάληψη" στον ΟΣΚ με μπροστάρη τον Δήμαρχο Σαλαμίνας


Οι 220 μαθητές του δημοτικού σχολείου Παλουκίων διαμαρτύρονται επειδή είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε αποθήκες!

Όπως δήλωσε στο Νewsit o δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής που συνοδεύει τα παιδιά και συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημά τους "τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου στα Παλούκια, κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες. Σε ένα σχολείο που χτίστηκε πριν το 1950 για πολύ λίγα παιδιά ενώ τώρα έτσι όπως αναπτύσσεται η Σαλαμίνα το συγκεκριμένο σχολείο έχει 220 μαθητές. Τα παιδιά τα στοιβάζουμε σε αποθήκες και βοηθητικούς χώρους, μόνο στο απέναντι περίπτερο δεν τα έχουμε στείλει ακόμη για μάθημα. Το 2006 ξεκίνησε η κατασκευή καινούργιου σχολείου η οποία σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2010 επειδή ο ΟΣΚ χρωστάει χρήματα, γύρω στις 50.000 ευρώ στον ανάδοχο εργολάβο. Τα παιδιά μας είνα υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα εν έτει 2011 σε αυτές τις άθλιες συνθήκες;".

Αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Σαλαμίνας περιμένει να συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ, Ηρακλή Δρούλια ο οποίος απαίτησε για να γίνει η συνάντηση να απομακρυνθούν οι μαθητές από την είσοδο και να κατεβάσουν τα πλακάτ, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Οι μαθητές, παιδάκια του Δημοτικού όλα, παραμένουν έξω από την είσοδο του ΟΣΚ στην οδό Φαβιέρου 30 και απαιτούν το αυτονόητο. Σύγχρονο σχολείο.

http://www.newsit.gr/
 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/4/11 14:59

    Ο δήμαρχος χρησιμοποιεί στο λόγο του κάποιες εκφράσεις κλισέ μια απ’ αυτές είναι «παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες» έτσι λοιπόν έκανε ο ίδιος παρουσιάζοντας τον εαυτόν του διεκδικητή σε υπόσχεση και δέσμευση του προέδρου του ΟΣΚ για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του σχολείου των Παλουκίων, η καθυστέρηση και η μη πληρωμή του λογαριασμού που κατέθεσε ο εργολάβος, είναι αποτέλεσμα ολιγωρία και κακής πρότασης του διευθυντή τεχνικής υπηρησίας του, ας ελέγξει πρώτα τις υπηρεσίες του ,και μετά ας δουλέψει ψιλό γαζί του γονείς, τους δασκάλους και τέλος ο αθεόφοβος τις ψυχές των αγνών μαθητών. Όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο τέρμα η εκμετάλλευση ακόμα και των μικρών παιδιών του δημοτικού, στο όνομα της επικοινωνιακής πολιτικής σου, ΑΘΕΟΦΟΒΕ υπάρχουν και όρια έλεος πιά. (ένας υπάλληλος του δήμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/11 03:09

    Κύριε διαχειριστά, το έργο της κατασκευής του σχολείου των Παλουκίων είναι πιστή αντιγραφή του έργου της αποχέτευσης.
    Οπως για την αποχέτευση, έτσι και για το σχολείο, έχουν διαπραχθεί πολλά ανομήματα από τους 2 πρώην δημάρχους, Αγαπίου και Σοφρά.
    Ο λόγος; θα έχετε ακούσει τη λέξη μίζα.
    Δεν είναι τυχαίο ότι και για το έργο αυτό μεθοδεύτηκε να γίνει με το αμαρτωλό σύστημα της μελέτης-κατασκευής. Δεν το λέω εγώ, το λέει στην απάντησή του ο Υπουργός Μαγκριώτης μέσα στη Βουλή, σε επερώτηση του Βουλευτή Ανατολάκη.
    Επιταγή του ΟΣΚ που εκδόθηκε στο όνομα του δήμου ύψους 300,000 ευρώ για να πληρωθεί ο προηγούμενος Ανάδοχος, εξαργυρώθηκε αλλά τα λεφτά ποτέ δεν δοθήκανε στον Ανάδοχο, με αποτέλεσμα οι εργασίες να διακοπούνε και η σύμβαση να λυθεί σε βάρος του Δήμου. Πού πήγανε τα τρακόσια χιλιάρικα; Προφανώς, εκεί που πήγανε και τα 5.000.000 ευρώ που εισπράξανε από τον κοσμάκη για κατανάλωση του νερού και ποτέ δεν τα αποδώσανε στην ΕΥΔΑΠ.
    Η συνέχιση του έργου του σχολείου δόθηκε παράνομα με απ΄ευθείας ανάθεση στον κ.Ζαφειρόπουλο για 1.200.000 ευρώ, αλλά για να μην γίνει ένσταση την έδωσε υπεργολαβία στον κ.Μπινιάρη, κι έτσι την μοιράσανε την πίτα, όλα μέλι-γάλα.
    Σταματάω εδώ, σεβόμενος το χώρο σας. Ενα μόνο θέλω να πω.
    Η ο Δήμαρχος δεν ξέρει τι του γίνεται οπότε άνθρακας ο θησαυρός ή τα γνωρίζει αυτά κι άλλα πολλά και τα καλύπτει, οπότε καθίσταται συνένοχος και σίγουρα επικίνδυνος και για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.