Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Απρ 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ (COVENANT OF MAYORS)

Σαλαμίνα 20-04-2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ (COVENANT OF MAYORS)

Για μια  ακόμη φορά ο Δήμος ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  αποδεικνύεται πρωτοπόρος και ευαίσθητος στα θέματα περιβάλλοντος. Με την καθοδήγηση του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή και του Γραφείου Περιβάλλοντος που με την κατάρτιση των νέων δημοτικών συμβούλων, προωθεί και υλοποιεί με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα τις στρατηγικές του κατευθύνσεις και δεσμεύσεις προς την ΠΟΛΗ και το λαό της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.
Λόγω της  αποτελεσματικής διοίκησης αλλά και του συντονισμού των υπηρεσιών του  για την κάλυψη των αναγκών  της πόλης, παρουσιάζει την απαραίτητη ετοιμότητα για την εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών και τη σύνταξη προτάσεων για την χρηματοδότηση από τα προγράμματα του ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως « ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ » ο  Δήμος ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ετοιμάζει την σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης προς το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  με σκοπό τη χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αποδοτικότητας κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.
Με κριτήριο την περιβαλλοντική ευαισθησία και  την προσπάθεια όλων μας για την  αειφόρο ανάπτυξη και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, ο Δήμος ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  στο πλαίσιο του  Προγράμματος
«εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του Co2 »,
Προτείνει για Αρχή, τις παρακάτω δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αποδοτικότητας:
1. Δημαρχείο
Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας Φ/B
Διασυνδεδεμένου δικτύου με ΔΕΗ
2.  Δημοτικά Σχολεία
Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας Φ/Β
Διασυνδεδεμένου δικτύου με ΔΕΗ
Παρεμβάσεις αναβάθμισης της θερμικής ενέργειας με PELLET
3. Γυμνάσιο & Λύκειο
Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειαςΦ/Β
Διασυνδεδεμένου δικτύου με ΔΕΗ
Παρεμβάσεις αναβάθμισης της θερμικής ενέργειας με PELLET.
4.  Λιμάνι & Παραλία
Παρεμβάσεις με φωτοβολταϊκά και φωτισμός των οδών με αυτόνομα  φωτιστικά
5. Οδοί & Γήπεδο
Παρεμβάσεις με φωτοβολταϊκά αυτόνομων  φωτιστικών
6. Δράσεις ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης
Τόσο των  υπαλλήλων του Δήμου  όσο και των πολιτών σε θέματα  εξοικονόμησης ενέργειας με ειδικά σεμινάρια στην αίθουσα του Δήμου άλλα και με ενεργειακές ημέρες που θα διοργανωθούν μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο.
Επιπλέον, αρκετά ακόμα που θα έχουν καθοριστικό λόγο στην βιώσιμη ανάπτυξη  του Νησιού και του περιβάλλοντος, αλλά και στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων  που θα αναβαθμιστεί. Στο εξής  θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, να ενημερώνεται άμεσα για θέματα Α.Π.Ε από το αρμόδιο Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου.
Η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας θα ανακοινωθεί μετά την απαιτούμενη προμελέτη.
Είναι φανερό ότι ο Δήμος ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και ο Δήμαρχος, που αποδεδειγμένα  πρωτοπορεί, θέλει τώρα να μπει σε μια νέα φάση τεχνολογικής  ανάπτυξης.
Βάζει νέους στόχους και νέες προδιαγραφές στη λειτουργία του και με την δέσμευση του στο Σύμφωνο, επιδεικνύει  ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα.
Διεκδικεί με αξιόπιστο τρόπο - προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος – κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης είτε από Κοινοτικούς είτε από Εθνικούς πόρους.  Αυτό που μένει είναι η σωστή, θετική προσέγγιση από το Δ.Σ αλλά και οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Ανάπτυξης να επιδείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία, οι μεν πρώτοι υπερψηφίζοντας την πρόταση ομόφωνα, και οι δεύτεροι  να κάνουν τα αυτονόητα για  τις δράσεις που προτείνονται στο πλαίσιο του Προγράμματος για το Δήμο ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ .
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Γραφείο Βρυξελλών
Ο αρμόδιος Αξιωματούχος μέσων  Ενημέρωσης
Dimitrios Joachim

13 σχόλια:

  1. ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ21/4/11 11:02

    Λόγια,λόγια,λόγια..........
    Μεγαλεπίβολα σχέδια και ουτοπικοί
    στόχοι που δεν πρόκειται να υλοποι-
    ηθούν ποτέ.
    Η σημερινή δημοτική αρχή,φαίνεται
    να πετάει στα σύννεφα.
    Ο καιρός περνάει και τ΄απλά τα κα-
    θημερινά προβλήματα του νησιού μας
    δεν βλέπουμε να λύνονται.
    Ελπίζω,σύντομα να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να επιδεί-
    ξουν την απαιτούμενη ωριμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/11 11:15

    Δήμαρχε στο πρόγραμμα να εντάξεις και έναν φυσιοθεραπευτή γιατί έχουμε σακατευτεί με τις λακούβες και τους δρόμους σου. Έλεος, ακόμα στην Νίκαια μένεις και δεν βλέπεις τα χάλια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/4/11 16:52

    Dimitrios Joachim. Ά λλο λαμόγιο από κεί. Ποιός ξέρει τι του έταξε ο Τσαβαρής, κι αρχίζει να λιβανίζει την δημοτική αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/4/11 18:47

    Καλά ρε άσχετοι. Είναι δυνατόν να γράφετε pellets; Δήμαρχε κάνε καμία σβούρα και ξανασκέψου τι γράφεις. Τα pellets δεν επιτρέπονται στην Σαλαμίνα. Δήμαρχε της βιτρίνας πέφτεις από σφάλμα σε σφάλμα.
    Χαιρετισμούς έχεις επίσης και από τον λατόμο. Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/4/11 00:16

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    Εγώ, ο Αδαμόπουλος Γεώργιος, Γραμματέας του Περιβαλλοντικού συλλόγου "ΑΝΑΠΛΑΣΗ", θέλω να ευχαριστήσω όσους φίλους με τιμήσανε με την ψήφο τους να εκλεγώ και με λύπη μου θέλω τώρα να τους πληροφορήσω, ότι 21/4/2011 έδωσα την παραίτηση μου, και έγινε αποδεκτή, για καθαρά προσωπικούς λόγους, αλλά θα προσπαθήσω ως ένα απλό μέλος, όσο μπορώ, να βοηθήσω τον σύλλογο.
    Υ.Γ. Εάν έχετε την ευχαρίστηση και είναι δυνατόν να το ανακοινώσετε στην ιστοσελίδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/4/11 09:49

    ΚΟΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΜΑΛΒΙΔΕΣ Κ.Α. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΛΕΤΕΤΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ. ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΓΔΟΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ Η ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ; ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ, ΣΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, ΤΩΝ ΝΤΑΜΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΒΓΑΛΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/4/11 11:29

    Pellets,pellets..., τι είναι αυτά τα pellets ρε δήμαρχε ξέρεις;
    Οχι βέβαια, γιατί αν ήξερες δεν θα τ'όλεγες γιά το νησί μας.
    Εκτός και μας περνάς όλους γιά χαχόλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/4/11 21:48

    ΒΙΟΜΑΖΑ PELLET Με τον όρο βιομάζα ονομάζουμε οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας.Μια μορφή βιομάζας είναι τα pellets (συσσωματώματα) τα οποία προκύπτουν από τη μηχανική συμπίεση των υλικών αυτών, χωρίς την προσθήκη χημικών ή συγκολλητικών ουσιών.
    Τα pellets έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (λιγότερο από 12%) και υψηλή πυκνότητα .
    Τα pellets γίνονται από παρθένα ξυλεία δηλ. μη επεξεργασμένα με καυστικές ουσίες, κόλλες ή χρώμα. Στη συνέχεια τα υλικά αυτά πιέζονται σε ειδικές μηχανές μέσα σε κυλίνδρους με διαφορετικά μήκη και πάχη (1,5-2 cm στο μήκος και 6-8 mm στην διάμετρο). Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και με υψηλή θερμική αξία (LHV= 4.000- 4.500 Kcal/kg)
    Τα μεγαλύτερα πλεονέκτημα των pellets είναι η λειτουργική ανεξαρτησία που επιτρέπουν, ο μικρός χώρος που καταλαμβάνουν τα καύσιμα και η μεγάλη περιεκτικότητα των δοχείων αποθήκευσης.Επίσης είναι οικολογικά καύσιμα γιατί:

    Η καύση τους έχει μηδενικό ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) δεν συνεισφέρει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου - επειδή οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση της βιομάζας δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία της βιομάζας.

    Η μηδαμινή ύπαρξη του θείου συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του θείου (SO2) που είναι υπεύθυνο για την όξινη βροχή.

    Άλλα πλεονεκτήματα είναι:

    Εφόσον η βιομάζα είναι εγχώρια πηγή ενέργειας, η αξιοποίησή της σε ενέργεια συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα καύσιμα και βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, στην εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και στην εξοικονόμηση του συναλλάγματος.

    Η ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας σε μια περιοχή, αυξάνει την απασχόληση στις αγροτικές περιοχές με τη χρήση εναλλακτικών καλλιεργειών (διάφορα είδη ελαιοκράμβης, σόργο, καλάμι,) τη δημιουργία εναλλακτικών αγορών για τις παραδοσιακές καλλιέργειες (ηλίανθος κ.ά.), και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, συμβάλλοντας έτσι στη κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ pellets ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/4/11 11:14

    Μόνο που δεν επιτρέπεται η χρήση τους στην Αττική και συνεπώς στην Σαλαμίνα κ. ειδικέ και πληρωμένε εθελοντή της νέας δημοτικής αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/4/11 22:59

    "ΕΙΔΙΚΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ"!!!
    ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΣ!! ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ(Α) ΣΧΕΤΙΚΕ ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΤΟ Σ.Ν. ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ...ΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ". ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ...ΜΑΝΤΕΨΟΥΜΕ- ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ...ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/4/11 09:28

    Επειδή είσαι από αυτούς που τους βρήκε γυναίκα η μάνα τους και έχεις συνηθίσει να θες το μου... στο πιάτο άντε να σου πούμε και που αναφέρεται ότι απαγορεύεται η χρήση πελλετς στην Σαλαμίνα.
    ΦΕΚ 369Β 1993, ΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/9/11 21:56

    http://energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/7d03108a-fdd7-4219-85c3-945be6381142

    PANILITHIE....KAI KOPANE KITA AFTO

    Στο τελικό στάδιο φαίνεται να μπαίνει η άρση της απαγόρευσης της χρήσης λεβήτων πέλετ στους νομούς Αττικής και Ν.Θεσσαλονίκης καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εξετάζει την άμεση απελευθέρωση της αγοράς του συγκεκριμένου καυσίμου.

    Πρόκειται ένα είδος βιομάζας που παράγεται από κατάλοιπα ξύλου (πριονίδια) το οποίο συμπιέζεται και υφίσταται ειδική επεξεργασία αποξήρανσης, ώστε να αποβάλει πλήρως την υγρασία, και παίρνει τη μορφή μικρών κυλίνδρων, χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο.

    Ήδη, μετά από πρωτοβουλίες της Ελληνικής Εταιρίας Βιομάζας (ΕΛΛΕΒΙΟΜ), έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις, στις 15 και 21 Ιουλίου, με συμμετοχή φορέων και αντιπροσώπων των ΥΠΕΚΑ, ΕΛΛΕΒΙΟΜ, ΚΑΠΕ, ΕΤΕΚΑ/ΙΤΕΣΚ, GREENPEACE, ΕΑΡΘ στις οποίες αναλύθηκαν διεξοδικά ζητήματα όπως τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χρήση λεβήτων πέλετ, ενώ έχει προγραμματιστεί και 3η διαβούλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

    Σκοπός της τρίτης αυτής συνάντησης είναι, πλέον, η σύνταξη ενός Σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ομαλότερη δυνατή αλλά και άμεση απελευθέρωση της εγχώριας βιομηχανίας παραγωγής pellets και κατασκευής καυστήρων και λεβήτων pellets σεβόμενη την προστασία του περιβάλλοντος, τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο και την προώθηση της εγχώριας αγοράς παραγωγής pellets και κατασκευής καυστήρων/ λεβήτων βιομάζας/ pellets.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα βασικά ζητήματα τα οποία θα τεθούν επί τάπητος είναι η λειτουργία της εν λόγω αγοράς και ειδικότερα τα υφιστάμενα προβλήματα ενώ παράλληλα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου και πιστοποίησης των προϊόντων (λέβητες βιομάζας και καύσιμο) που θα διατίθενται στην αγορά.

    Στη θεματολογία της συνάντησης περιλαμβάνονται, επίσης, οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των καυστήρων βιομάζας, εστιάζοντας στα ευρωπαϊκά ή διεθνή πρότυπα τα οποία θα μπορούσαν να ακολουθηθούν ώστε να τεθούν ικανοποιητικά ελάχιστα όρια τόσο για την απόδοση όσο και για τις εκπομπές των νέων αυτών εγκαταστάσεων.

    Παράλληλα, θα τεθούν προς συζήτηση επιμέρους ζητήματα όπως τα πρότυπα ποιότητας τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν, η ταυτοποίηση των καυσίμων με το λέβητα κ.α., έτσι ώστε η απελευθέρωση της εν λόγω αγοράς να γίνει με τον πλέον ομαλό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις επιμέρους παραμέτρους που σχετίζονται με τη βιομηχανία pellets

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/11/11 23:49

    POU EISE RE PANILITHIE ? TIS SALAMINAS GIATI DEN APANTAS GIA TA PELLET KAI TON NOMO TORA ,KARAGKIOZI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.