Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

28 Απρ 2011

Φωτοβολταϊκό Πάρκο να γίνει το λατομείο της ΤΟΥΡΛΑΣ

Πριν πάρα πολλά χρόνια, ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Σεληνίων αείμνηστος Γιώργος Μαστρογιώργος είχε την φαεινή ιδέα να εκχωρήσει στον ΟΛΠ την περιοχή της Τούρλας με σκοπό την εξόρυξη αδρανών για να κατασκευαστεί ο προβλήτας στον Ακροκέραμο. Η κοινότητα είχε τότε εισπράξει το ποσό των 1.000.000 δραχμών (ευτελές για την εποχή εκείνη). Μόνον ο Θεός γνωρίζει γιατί έγινε αυτό και πόσα χρήματα θα μπορούσε να πάρει η κοινότητά μας εάν είχαν γίνει καλύτερες διαπραγματεύσεις. Ο αείμνηστος πρόεδρος Μαστρογιώργος είχε και ένα «όραμα»: την επίπεδη επιφάνεια που μας άφησε πεσκέσι ο ΟΛΠ να την κάνει camping γυμνιστών!! (αλήθεια είναι αυτό), αλλά ευτυχώς (ίσως και δυστυχώς!!) δεν το είδαν αυτό τα μάτια μας.
Πριν λίγα χρόνια, ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων κος Τραυλός, έκανε τα ίδια, παραχωρώντας στον ΟΛΠ το λατομείο της Τούρλας με σκοπό την εξόρυξη αδρανών για την κατασκευή προβλητών στο Κερατσίνι. Το αντίτιμο αυτή τη φορά ήταν μόνο €50.000 και κάποια ανταποδοτικά με κατασκευή γηπέδου 5Χ5 κλπ. Προσωπικά θεωρώ και αυτό το ποσό ως ευτελές για τον όγκο και την σημασία των αδρανών που πουλήθηκαν. Όπως τότε επί Μαστρογιώργου έτσι και τώρα, μόνον ο Θεός γνωρίζει γιατί έγινε αυτό και πόσα χρήματα θα μπορούσε να πάρει ο Δήμος μας εάν είχαν γίνει καλύτερες διαπραγματεύσεις.
Με αυτά και μ’ αυτά, μας έμεινε αμανάτι ένα λατομείο.
Άσχημο για το περιβάλλον, επικίνδυνο για το μέλλον μας. Το άσχημο είναι αυτονόητο. Επικίνδυνο  είναι διότι ο χώρος αυτός μπορεί να γίνει ξαφνικά είτε κανένας προβλήτας για container είτε καμιά μονάδα επεξεργασίας σκουπιδιών, είτε οτιδήποτε άλλο «βρώμικο» βάλει στο μυαλό του κανένα «βρώμικο» μυαλό της τοπικής αυτοδιοίκησης, και το νησί μας να υποβαθμιστεί κι άλλο.
Γιαυτό, μία και μόνη είναι η σωστή και μόνιμη λύση για το λατομείο της Τούρλας:
Να γίνει Φωτοβολταϊκό Πάρκο.
Είχα την τύχη να συμμετάσχω σε κάποιες συζητήσεις στο παρελθόν για το θέμα αυτό. Εκτός από τις πολύ θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, θα είναι και οικονομικά πολύ συμφέρουσα λύση, μιας και το νησί θα έχει φθηνή ηλεκτρική ενέργεια. Δηλαδή με απλά λόγια, λιγότερα δημοτικά τέλη για τους δημότες.
Δυστυχώς (και ξανά δυστυχώς), οι προηγούμενες δημοτικές αρχές του δήμου Αμπελακίων δεν έκαναν απολύτως τίποτα γι αυτό το τόσο σημαντικό για την Σαλαμίνα θέμα. 
Αγαπητέ Δήμαρχε: σου κάνω δημόσια πρόταση:
Κάνε το λατομείο της Τούρλας Φωτοβολταϊκό Πάρκο.
Να εκμεταλλευτούμε όσο πιο σύντομα γίνεται την δυνατότητα για να έχουμε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια.  Κάντο για να ξεχωρίσεις από τους προκατόχους σου που δεν είχαν τα «πολιτικά κότσια» να το κάνουν.
Κάντο για να εξασφαλιστεί όχι μόνον το μέλλον της περιοχής αυτής αλλά και της Σαλαμίνας γενικότερα.
Οι κάτοικοι όχι μόνο των Σεληνίων αλλά και όλης της Σαλαμίνας, αυτό θα το εκτιμήσουν όσο δεν φαντάζεσαι. Πανελλήνια πρωτοπορεία για το νησί μας. Μην ακούς τις Κασσάνδρες. Χορτάσαμε από τα λόγια τους και έργα δεν είδαμε.
Γιάννης Πλατανιστιώτης
Ένας πάντα Ενεργός Πολίτης


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/4/11 10:11

    κ.Πλατανιστιώτη εξαιρετική η ιδέα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/11 10:57

    Καινούργιο φρούτο ο τύπος ?
    Άλλος ένας που ήρθε από το πουθενά να μας σώσει πολύ σωτήρες αλλοδαποί μαζεύτηκαν
    Ρε Ουστ! από δω κοπρόσκυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/11 13:08

    αγαπητέ 10,57
    δεν μας λες όμως, ποιά είναι η θέση σου επί της ουσίας: θα είναι καλό για το νησί να γίνει φωτοβολταϊκό ττο νταμάρι της Τούρλας, ή όχι?
    ή προτιμάς το νησί μας να παραμείνει ένας βόθρος, όπως είναι το στόμα σου και το γράψιμό σου???
    Γιάννης Πλατανιστιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/11 19:04

    Φιλέ μου κ. Πλατανισιωτη θετική την βρίσκω την πρόταση σου αλλά ένα δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί το προτείνεις στο σημερινό δήμαρχο και δεν προέτρεπες τον φίλο σου τον Τραυλό που τόσα χρόνια ήσουν ένας από τους ποιο αποτυχημένους συμβούλους (ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΕΚΛΕΓΗ ΠΟΤΕ) τι άλλαξε μπορείς να μας πεις η δυσκολεύεσαι δεν πειράζει ξέρουν αυτοί που πρέπει ο νοών- νοήτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/11 19:43

    Αγαπητέ μου 19.04
    πώς γνωρίζεις ότι δεν το είχα προτείνει στον κο Τραυλό??
    Σου το έχει πει ο ίδιος ή το υποθέτεις?
    Επίσης: πώς κρίνεις "αποτυχημένο" ή όχι έναν υποψήφιο σύμβουλο??
    Δηλαδή αυτοί που εξελέγησαν τους θεωρείς "επιτυχημένους"???
    Εάν είχα εκλεγεί και έκανα όσα (δεν) έκαναν οι εκλεγμένοι, θα χαρακτήριζα ο ίδιος πρώτος απ' όλους τον εαυτό μου "αποτυχημένο".
    Γιάννης Πλατανιστιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/4/11 13:31

    καταπληκτικη η ιδεα σας και μακαρι να γινει πραγματικοτητα κ.Πλατανιστωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/11/11 00:34

    καταπληκτικη η ιδεα Genius !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/5/12 17:53

    Εξαιρετική κίνηση να κατασκευαστεί ένα φωτοβολταικα πάρκο σ αυτή την περιοχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.