Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

15 Απρ 2011

Αναζητούν λύση για τα ναύλα - «φωτιά»


Στο σημερινό Εθνος (14/4/2011) δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο 'Αναζητούν λύση για τα ναύλα - «φωτιά»' που αναφέρεται στα πορθμεία Σαλαμίνας- Περάματος και τις διεκδικήσεις των πολιτών. Περιλαμβάνει δηλώσεις του Δημάρχου και εκπροσώπου της κίνησης Ν.ΑΥΜΑΧΗ.Α. 

«Ετοιμάζουμε προσφυγή, επειδή οι δύο κοινοπραξίες έχουν ίδιες τιμές, ίδια δρομολόγια και στην ουσία έχουν διαμορφώσει ''καρτέλ''» καταγγέλλουν οι πολίτες
Φωτιά έχουν πάρει τα ναύλα στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε επιβατική κίνηση σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, το 2009 διακινήθηκαν από εκεί 12,8 εκατομμύρια επιβάτες.

Οι αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ έχουν διαμορφώσει το εισιτήριο του ΙΧ (και του οδηγού) σε 5,5 ευρώ (αύξηση πάνω από 10% σε έναν χρόνο), με αποτέλεσμα ο καθημερινά διακινούμενος για τη δουλειά του να χρειάζεται μόνο για τα ναύλα στο φέριμποτ 11 ευρώ.

Ο ναύλος για τον επιβάτη είναι 0,80 ευρώ για μία διαδρομή, ενώ οι περισσότεροι χρειάζονται κι άλλο εισιτήριο για το λεωφορείο προς Πειραιά.
Αντίστοιχα, η τιμή από Σαλαμίνα για Πειραιά με ταχύπλοα που μεταφέρουν μόνο επιβάτες είναι 2,80 ευρώ το άτομο.

«Υπάρχει έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Η θέση του δήμου είναι να δημιουργηθούν εκπτωτικές κάρτες πολλαπλών διαδρομών, που θα προσφέρουν μια έκπτωση 20-30% στους διακινούμενους. Είμαστε σε επαφή με την κίνηση πολιτών που έχει δημιουργηθεί για το θέμα και με τις δύο κοινοπραξίες των φέριμποτ, και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει μια κοινή συνάντηση για να το εξετάσουμε» τονίζει στο «Εθνος» ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής.

Από την πλευρά της κίνησης πολιτών «Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.» ο κ. Αργύρης Καστελάνος μάς είπε ότι «θα γίνουν κινητοποιήσεις και ετοιμάζουμε προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, διότι οι δύο κοινοπραξίες έχουν ίδιες τιμές, ίδια δρομολόγια και στην ουσία έχουν διαμορφώσει ''καρτέλ''».
ΣΤ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.