Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Απρ 2011

Perivos, Φροντίζουμε τα δένδρα μας στο λόφο Πατρίς


Το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 στις 10:00 σας περιμένουμε στο Ευριπίδειο Θέατρο για να φροντίσουμε μαζί τα 300 δένδρα που φυτέψαμε το χειμώνα.Θα σκαλίσουμε και θα ξεβοτανίσουμε τα δένδρα μας ώστε να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.  Όπου χρειαστεί θα επιδιορθώσουμε τις προστατευτικές περιφράξεις και θα διαμορφώσουμε τους λάκκους φύτευσης.

Βάζουμε τα γάντια μας, παίρνουμε το σκαλιστήρι μας και το Σάββατο το πρωί ανηφορίζουμε στο λόφο Πατρίς.

Ας είμαστε όλοι εκεί.
Perivos

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/4/11 22:34

    Είναι αλήθεια πως θα παραστεί και «Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ» ?? με σκαλιστηράκια κόκκινα και τραγιάσκες πράσινες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΧΟΝΤΑΣ13/4/11 13:20

    Περιβός , Ανάπλαση και όλοι οι άλλοι σύλλογοι να βγείτε και να καθαρίσετε τα πλαϊνά των κεντρικών δρόμων από τα σκουπίδια και τα ξερά χόρτα-κλαδιά, γιατί με την κατάσταση που επικρατεί στο Κράτος, στο Δήμο και στην κοινωνία γενικότερα, προβλέπεται μετά το Μάϊο να τρέχουμε όλοι και να μην φτάνουμε από τις πυρκαγιές! Οι δενδροφυτεύσεις, οι καταγγελίες, τα σχόλια και οι ιδέες για ένα καλύτερο περιβάλλον δεν προσφέρουν τίποτα εάν δεν φροντίσετε - φροντίσουμε όλοι, να προληφθούν οι καταστροφές από τις πυρκαγιές.

    Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ13/4/11 13:24

    {Το πρόγραμμα ISLE-PACT

    Το έργο ISLE-PACT έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη Σχεδίων Δράσης Τοπικής Αειφόρου Ενέργειας, με στόχο την κάλυψη ή υπέρβαση των στόχων της ΕΕ υπέρ της αειφορίας που έθεσε η ΕΕ για το 2020, τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 20%.
    Η διάρκεια του έργου είναι 30 μήνες, 1 Φεβρουαρίου 2010 - 31 Ιουλίου 2012.
    Συντονιστής του έργου είναι η Comhairle nan Eilean Siar (CNES) - η Outer Hebrides της Σκωτίας. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας.

    Επί του παρόντος υπάρχουν 12 συμμετέχουσες ομάδες που συμμετέχουν Ευρωπαϊκά Νησιά (πάνω από 50 νησιά). Η συνεργασία με άλλα νησιά είναι ευπρόσδεκτη καθώς η διαδικασία ISLE-PACT έχει σχεδιαστεί να περιλαμβάνει όλα τα ευρωπαϊκά νησιά. Θα εργαστούν από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους εμπειρογνώμονες της ενέργειας και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με σκοπό την ανάπτυξη σχέδιων δράσης Βιώσιμης Ενέργειας των Νησιών και να προσδιορίσουν μια σειρά από πράσινων κατάλληλων προγραμμάτων που συμβάλλουν στους στόχους για το κλίμα και την ενέργεια στην ΕΕ για το 2020.

    Οι συνεργαζόμενες αρχές έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους να υπογράψουν το Σύμφωνο των Νησιών.

    Το Σύμφωνο των Νησιών είναι μια δεσμευτική πράξη με την οποία νησιωτικές αρχές θα μπουν σε μια πολιτική δέσμευση για την επίτευξη των στόχων του έργου .

    Το έγγραφο τριών σελίδων είναι δομημένο με τρόπο παρόμοιο με το Σύμφωνο των Δημάρχων και λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ευρωπαϊκών νησιωτικών κοινοτήτων.

    Με το Σύμφωνο τα υπογράφοντα Νησιά προβαίνουν σε ορισμένες σημαντικές δεσμεύσεις, όπως:
    -να προχωρήσουν πέραν των στόχων που έθεσε η ΕΕ για το 2020, τη μείωση των εκπομπών CO2 στα αντίστοιχα εδάφη τους κατά τουλάχιστον 20%,
    -να υποβάλουν πρόγραμμα δράσης για την Βιώσιμη Ενέργεια των Νησιών, περιλαμβανομένης μιας βάσης απογραφής εκπομπών που περιγράφει πώς οι στόχοι θα επιτευχθούν,
    -να υποβάλουν έκθεση για την εφαρμογή, τουλάχιστον κάθε δεύτερο έτος μετά την υποβολή του Σχεδίου Δράσης για την αξιολόγηση, την παρακολούθηση και την επαλήθευση,
    -να οργανώσουν Ημέρες Ενέργειας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, επιτρέποντας στους πολίτες να επωφεληθούν άμεσα από τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια πιο έξυπνη χρήση της ενέργειας, και να ενημερώνουν τακτικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις εξελίξεις σχετικά με το σχέδιο δράσης,
    -να παραστούν και να συμβάλουν σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σχετικά με το Σύμφωνο των Νησιών και το Σύμφωνο των Δημάρχων,
    -να κινητοποιήσουν βιώσιμες ενεργειακές επενδύσεις στα αντίστοιχα εδάφη τους.}

    Συμμετείχε και πως εκπροσωπήθηκε η Σαλαμίνα, χθές 12/04/11 κατά την υπογραφή του συμφώνου των νησιών της ΕΕ (Pact of islands) στις Βρυξέλες;

    JURISPRUDENT D.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/4/11 14:20

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/4/11 15:53

    ο Perivos πέρσι το εκανε στο Πηλό. Ελπίζω να το κάνουν και φέτος, γιατί αν περιμένουμε από το δήμο το πολύ πολύ να καθαρισουν παλι την Αιαντειου οπως τα δύο τελευταια χρονια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/4/11 20:03

    bravo perivos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.