Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

14 Απρ 2011

ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΞΕΝΥΧΤΙ


Σαν  Όμιλος  θα πρέπει  να  ξεκαθαρίσουμε  για  άλλη  μια  φορά  τα  εξής:
Τις  θέσεις  του  ομίλου  τις  καθορίζει   το  ΔΣ  μαζί  με τα  ενεργά  μέλη  που  είναι  πάντα  μαζί  μας    και   μετέχουν   και  στις   συναντήσεις,    όλοι  εμείς   ζητάμε   από  τις   γενικές   συνελεύσεις  την   έγκριση  των  δράσεων  και  των  στόχων.
Σε  καμία   περίπτωση   δεν  εκφράζει   κανείς  άλλος   τον   όμιλο   και  πολύ  περισσότερο  άτομα   που  μπορεί  κάποια  στιγμή   να < γράφτηκαν>  και  από  τότε   ούτε   τους   είδαμε  ούτε   τους   ξέρουμε.   Αυτοί  θα  κριθούν   βάσει   καταστατικού   στην   ΓΣ  του  ομίλου.
Όσο  για  τον  τίτλο ,  χορτάσαμε  συκοφαντίες   από  πληρωμένους  κονδυλοφόρους.
Όποιος   έχει   διάθεση    να  προσφέρει  ας  έρθει.   Ας   έρθει   να  δει   πως   δουλεύουμε    και   ποιοι  είμαστε   και   αν  δει   κάτι   στραβό    να  έχει  κάθε  δίκιο  να  πει  ότι  θέλει.
Όχι   άλλα   λογία    και   σχόλια   πίσω    από   ένα   pc.   Οι  ανάγκες   τεράστιες ,  κόσμος   με  διάθεση   χρειάζεται, διάθεση  να  προσφέρει  κάτι  σε αυτον  τον   τόπο   που  πάει   από  το   κακό  στο χειρότερο.
Με  αφορμή  το  τελευταίο  Δημοτικό  Συμβούλιο   και  την  απόφαση   που  πήρε   σχετικά   με  το  νταμάρι  στη  θέση  Γούβα-Μπατσί,  αν  και  έχουμε  εκφράσει  πολλές  φόρες  την  θέση  μας  ,  θα  το  κάνουμε  άλλη μια  φορά  παρουσιάζοντας  και  μερικά  από  τα  στοιχειά  που  έχουμε  στα  χέρια  μας  κάτι   που  κάναμε  και  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο.
Η  πρόταση  μας  στην   ψηφοφορία   που   ακολούθησε  πήρε  0  ψήφους.
ΟΤΑΝ
Το  μεγαλύτερο  μέρος  του   νταμαριού 96στρ.  έχει   κριθεί   αναδασωτέο (με  απόφαση  του  γγ περιφέρειας  αττικής  το  2005  η  οποία  δημοσιεύτηκε  στην  ΕΤΚ   τον  Αυγούστου  2005  με  αριθ. Φύλλου  854 )  γιατί  έσκαβαν   χωρίς  να  έχουν   άδεια  επέμβασης  στο   χώρο.
Υπάρχει   υπουργική  απόφαση  (90368/1423/30-03-2006  υπουργού Ε. Μπασιάκου ) που   ορίζει  ότι  στο  αναδασωτέο  η  αποκατάσταση  πρέπει   να  αρχίσει  το  2007   και   αν  καθυστερήσει   αίρεται    η  άδεια  και   υπεύθυνο  για   την   εφαρμογή   της    απόφασης   ορίζει   το  δασαρχείο   Πειραιά.
Υπάρχει   και   η  απόφαση  του  συμβουλίου   της επικράτειας(2517/2009ΣΤΕ506631) όπου  προσέφυγε ο  επιχειρηματίας  η οποία  δεν  του  παραχωρεί  τίποτα   παραπάνω   από  την   υπουργική   απόφαση.
Η  υπουργική   απόφαση  αναρτάται  στο  τέλος  του  κείμενου,  ενώ   τα  άλλα  έγγραφα  υπάρχουν   στο  site  του  ομίλου.
Ενώ  έπρεπε  να  αποχωρήσει  από   τα   96 στρ. και  να  τα  αποκαταστήσει  όλοι  γνωρίζουμε  τι  γίνεται   μέχρι   σήμερα.
Αντί   λοιπόν   να  απαιτήσουμε   την   εφαρμογή  των  δικαστικών  και   υπουργικών    αποφάσεων    μιλάμε   για  αναβολές.

Με   εκτίμηση  
Σαλαμίνα 14/4/2011

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/4/11 20:06

    bravo perivos!όλη την ημέρα που υπήρχε θέμα το λατομείο, σηκώθηκαν κι έφυγαν!ΝΤΡΟΠΗ!ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΊΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/4/11 22:31

    Ο Ράπτης έφυγε. Το ίδιο και ο Παπασάββας. Η Γκαβογιάννη προς τιμήν της έφυγε κι αυτή. Η Νάννου δεν είχε πάει. Ο Σοφράς ψήφισε παρόν γιατί ένιωσε συγκινημένος που μιλούσανε για τον κολλητό του τον νταμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/11 22:56

    και ο Τσαβαρής ζήτησε παράταση ... άραγε τι δεν ξέρει και ζητάει χρόνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/4/11 08:54

    Σε αυτό το Δημ. Συμβούλιο κατατέθηκε από Δημότη, ότι κάθε χρόνο ο λατόμος υποβάλλει στην Νομαρχία και το Δασαρχείο τοπογραφικά, που δηλώνει με περισσό θράσος ότι «τρώει» από το αναδασωτέο.
    Νομιμοποιούν έτσι με την ανοχή τους οι Υπηρεσίες αυτές, την παρανομία του νταμαρά, αφού έχουν γραπτή και την ομολογία του και δεν αντιδρούν!!!
    Σε αυτούς ο Δήμαρχος απευθύνθηκε να ζητήσει παράταση! Σκοπός του προφανώς είναι να μεταθέσει ευθύνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την σίγουρη έγκριση της ΜΠΕ. Αν ήθελε να καθυστερήσει όντος την έγκριση της ΜΠΕ για να διαπιστώσει αν ο λατόμος συμμορφώνεται, θα έστελνε αρνητική γνωμοδότηση, ώστε να τον αναγκάσει να επαναλάβει την διαδικασία.
    Από την άλλη ήρθε σε συμφωνία με τον νταμαρά για κατασκευή ΣΜΑ σε έκταση του πρώην εργοταξίου μπετόν «Παπαδά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/4/11 11:57

    Ο PERIVOS καλά τα λέει κι έχει δίκιο, πλην όμως εκείνο που αμφισβητείται είναι η αξιοπιστία, νομίζω, διότι περιορίζεται στο να τα λέει μόνο χωρίς να προβαίνει και στις απαιτούμενες κατά νόμο ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Και ερωτώ:
    Οταν καταστρέψανε το δασσύλιο μεταξύ Δημαρχείας και Flamingo για να φτιάξουνε αντλιοστάσιο του παράνομου vaccum, χωρίς άδεια, τι κάνανε;
    Οταν ξέρουνε ότι τα μπάζα και οτιδήποτε άλλο πετιέται στο νταμάρι του Μπιζανίου, είναι παράνομο, τι κάνουνε;
    Οταν το δημοτικό συμβούλιο παίρνει απόφαση να τα πετάνε στο Μπιζάνι, γιατί δεν κάνει μήνυση;
    Οταν σήμερα και το Κέντρο Νεότητας καταστρέφεται και ξεριζώνονται δένδρα δεκαετιών, χωρίς άδεια, τι κάνουνε;
    Οταν το δημοτικό συμβούλιο παίρνει απόφαση για επέκταση ζώνης ιχθυοκαλιέργειας, κατά παράβαση του νόμου, τι ουσιαστικό κάνατε;
    Καλό είναι και χρήσιμο να φυτεύουμε δενδράκια, αλλά για τα ζωτικά προβλήματα, λυπάμαι που το λέω, τα περνάτε στο ντούκου.
    Τα συμφέροντα είναι πολλά, γιαυτό μην αποβλέπετε στην ευαισθησία των διοικούντων. Ο μόνος τρόπος για να μπεί κάποιο φρένο και να πετύχετε κάτι για τον σκοπό τον οποίον διακονείτε δηλ. για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι δυστυχώς οι καταγγελίες και οι μηνύσεις. Ολα τα άλλα είναι για το θεαθείναι, κενού περιεχομένου.
    Αν έχετε τα κότσια κάντετο και θα σας ευγνωμονούμε, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του συλλόγου, εκτός κι αν μέσω αυτού προσδοκάτε να γίνετε μερικοί από σας γνωστοί για να πάρετε καμιά ψήφο στις επόμενες εκλογές, όπως έκαναν μερικοί της σημερινής διοίκησης.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/4/11 12:21

    Πολύ σωστός ο 11:57. Εκφράζει τις απόψεις μου και θα συμπλήρωνα πως αν ο συλλόγος δεν σπάσει αυγά και δεν κόψει τον ομφάλιο λώρο με τους πολιτικούς που διαφημίζονται μέσα απο τον σύλλογο παράλληλα με την πολιτική τους σταδιοδρομία, ο σύλλογος θα παρουσιάζεται αναξιόπιστος. Θα αποτελεί πεδίο δράσης λαμπρό για κάποιους που θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Δεν χρειάζεται να κάνει face control κατά την εγγραφή των μελών αλλά να δημοσιοποιεί τις στάσεις των μελών του και να τους διαγράφει από τον σύλλογο όταν αυτές βλάπτουν την αξιοπιστία του και υποβαθμίζουν το περιβάλλον. Έτσι κανείς δεν θα τολμά να παίζει με τις ευαισθησίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/4/11 13:37

    ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ 11:57 ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ;;;ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/4/11 13:53

    15/4/11 12:21 An katalaba apo thn anakoinwsh tou periballontikou den uparxei omfalios loros.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/4/11 14:09

    Γιατί εσύ είδες καμία ανακοίνωση που να αναφέρεται σε συγκεκριμένα άτομα; Το να αφήνουμε σκιές και να αιωρούνται ονόματα είναι παλιά τακτική που δεν τιμά έναν περιβαλλοντικό όμιλο. Υπεύθυνοι θέση είναι να βγεις και να πεις στον κόσμο πως πέντε έξι άτομα από τον όμιλό και που σήμερα είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή δεν εκφράζουν τις θέσεις του ομίλου και συνεπώς δεν έχουν καμία θέση σε αυτόν. Θα πρέπει ο όμιλος να μην είναι και με τον δήμαρχο και με τον πολίτη όταν ο δήμαρχος βλάπτει το περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/4/11 14:25

    Efoson ap'oti grafei h anakoinwsh phre h protash toy 0 psifous sumainei pws osoi dhmotikoi symbouloi einai melh tou perivos kai katapsifisan thn protash tou 8a kri8oun sth genikh suneleush bash tou katastatikou tou omilou. Auto ginetai sth dhmokratia. Prepei dhladh na grapsoun onomata gia na ikanopoih8eis; Den kseireis poioi einai;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/4/11 15:19

    Όχι δεν ξέρω ποια ώρα έγινε η ψηφοφορία και ποιοι συμμετείχαν. Ξέρω ότι ο όμιλος πάλεψε μόνος του για το περιβάλλον και πρέπει ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας να δημοσιοποιήσει τα ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/4/11 03:07

    Καλά είναι ανάγκη να τους ομοματίσει, δεν τους ξέρεις;
    Νίκος Κόγιας και Νίκος Φουρίκης.
    Ηταν αυτοί που είχανε κάνει μπλόκο για 2 ώρες και δεν αφήνανε τις νταλίκες να μπούνε στο φερρυμπότ. Αυτά βέβαια τα κάνανε λίγο πριν τις εκλογές.
    Τώρα; Ο,τι θέλετε αφέντη μου Θωμά, στις διαταγές σου. Ναι σε όλα, παράταση θέλεις; επέκταση θέλεις; έγκριση περιβαλλοντικών μελετών; ό,τι τραβάει η ψυχή σου.
    Εδώ όλα αυτά τα δίνουμε στις ιχθυοτροφείες, και δεν θα τα δώσουμε σε σας αφέντημ;
    Αυτά είναι τα παληκάρια που θα σώζανε τη Σαλαμίνα. Θαυμάστε τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/4/11 10:31

    Να περιοριστεί η λειτουργία του λατομείου αυστηρά για τις τοπικές ανάγκες και να απεγκλωβιστεί η περιοχή βιπα για να αναπτυχθεί στο μέτρο το δυνατόν η βιοτεχνία. Έτσι θα έχουμε και δουλειές και επάρκεια σε οικοδομικά υλικά. Να μην παράγουμε για τους ξένους υλικά και να έχουμε εμείς μόνο τις επιπτώσεις. Όπως όταν μας λένε να διαχειριστούμε οι ίδιοι τα απορρίμματα μας έτσι πρέπει να τους πούμε να βρίσκουν από τα δικά τους βουνά τα υλικά.
    Ο Τσαβαρής αποδείχθηκε λίγος να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση παρόλο που το έλεγε προεκλογικά. Να φροντίσουμε εμείς οι ντόπιοι το μέλλον όταν οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι. Τώρα πριν κάνουμε το λατομείο Μερέντα και Μαρκόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.