Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Απρ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Σαλαμίνα, 4 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας
κ. Νικόλαο Κόγια 
ΘΕΜΑ: Θέματα επομένου Δημοτικού Συμβουλίου Απριλίου 2011
ΣΧΕΤ: α. Ν3463/2006 (ΚΔΚ)
β. Επιστολή με θέμα “Εισήγηση θεμάτων επομένου Δημοτικού Συμβουλίου” από 10/3/2011 (Αρ. Πρωτ. 5245)
ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Σαλαμίνας, κ. Ιωάννη Τσαβαρή
κ.κ. Σπύρο Σοφρά, Ρούλα Νάννου, Όμηρο Παπασάββα, Γεωργία Γκαβογιάννη, Αντώνη Καλογιάννη (Δημ. Σύμβουλους - επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων)

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με λύπη διαπιστώσαμε ότι δεν συμπεριλήφθησαν τα θέματα που εισηγήθηκε η δημοτική παράταξη μας με το (β) σχετικό. Παρ’ όλα αυτά σε συνέχεια των (α) και (β) σχετικών αλλά και της προφορικής μας συνεννόησης σας συμπληρώνω όπως μου ζητήσατε τις εισηγήσεις των τριών θεμάτων του (β) σχετικού όπως παρακάτω:
1. Πορεία Υλοποίησης και Προγραμματισμός Λειτουργίας Αποχέτευσης
Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την ολοκλήρωση και τη μη απένταξη του έργου από την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δημοτικό συμβούλιο με επικεφαλής το Δήμαρχο απαιτείται να ζητήσει δημοσίως την καθοριστική επέμβαση όλων των βουλευτών της της Β΄ Πειραιά για την εξασφάλιση του υπολοίπου απαιτούμενου κονδυλίου από πόρους της κεντρικής διοίκησης (κυβερνητικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) εντός του μηνός Απριλίου και με γραπτές επιβεβαιώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, οι βουλευτές να καταστούν από εμάς (δημοτικό συμβούλιο) υπόλογοι στο λαό της Σαλαμίνας.
Προτείνουμε κοινή συνεδρίαση ή κατά περίπτωση επιμέρους συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, των τοπικών συμβουλίων και της επιτροπής Διαβούλευσης άμεσα, με μοναδικό θέμα την έγκριση και αποστολή ψηφισμάτων αρμοδίως για τα προαναφερόμενα.
2. Οικονομική Ενημέρωση ενιαίου Δήμου Σαλαμίνας
Για το “άνοιγμα” στο Δήμο των 45 εκ. ευρώ (περίπου) που έχει ανακοινωθεί σε δημόσια συγκέντρωση από τον κ. Δήμαρχο, είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα πρέπει επιτέλους να μας παρουσιάσετε την ανάλυση των χρεών ώστε να γνωρίσουμε τα επιμέρους κονδύλια και κατά περίπτωση. Έχετε διαπιστώσει υπεξαίρεση; Σε τι ενέργειες θα προβείτε; Υπάρχουν υπεύθυνοι; Ποια θα είναι η συνέχεια;
Προτείνουμε τη παρουσίαση και την ανάλυση του οικονομικού ανοίγματος του Δήμου όπως παρακάτω:
α. Χρέη σε Προμηθευτές, β. Χρέη προς τράπεζες (Δάνεια), γ. Χρέη από πρόστιμα της Δ.Ο.Υ. ή από άλλους φορείς, δ. Οφειλές πρός άλλες Υπηρεσίες, ε. Λοιπά χρέη και στ. πιθανά ανοίγματα από τυχόν υπεξαιρέσεις.
3. Χρήση Παλαίου Δημαρχείου Σαλαμίνας
Πρέπει να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με γραπτά προσκομιζόμενα στοιχεία από τη Δημοτική Αρχή για την καταλληλότητα ή μη του κτηρίου και για τις προθέσεις σας σχετικά με τον μελλοντικό χειρισμό της υπόθεσης.
Με εκτίμηση,
Νίκος Ράπτης
Δημοτικός Σύμβουλος

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/4/11 12:15

    Οι νεοι δασικοι χαρτες της Σαλαμινας ειναι συμφωνα με αυτους του 1945. Ετσι θα σταματισουν ορισμενοι να πουλανε φυκια για κορδελες στους καταπατητες του δασους.
    Μπραβω στην υπουργο Μπιρμπιλη για τη τολμη της και το πραγματικο της ενδιαφερον για το περιβαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.