Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

2 Ιουν 2011

Μνημόσυνο Σαλαμινίων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης

Συμπληρώθηκαν 67 χρόνια από την σύλληψη και τον απαγχονισμό των τεσσάρων Σαλαμινίων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης Γ. Μπεγνή, Ν. Μπερή, Σ. Νικολέτου και Φ.Τούτση.
Τον Μάη του 1944 προδόθηκα και συνελήφθησαν από τους Γερμανούς κατακτητές. Αρχικά οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν και από εκεί στις φυλακές Χαϊδαρίου όπου και βασανίστηκαν.
Στις 27/5/1944 μεταφέρθηκαν στο χωριό Κριεκούκι (Ερυθρές) όπου, μαζί με τον Επονίτη Στ. Χατζή από τα Μέγαρα, θανατώθηκαν με απαγχονισμό.
Στο χώρο της θυσίας τελέστηκε την Κυριακή 29/5/2011το θρησκευτικό και πολιτικό μνημόσυνο των πατριωτών που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία,με την συμμετοχή των συγγενών τους, του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και του Δήμου Σαλαμίνας, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Κόγια και τον δημοτικό σύμβουλο κ.Θωμά Μπερή.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/6/11 23:30

    katatheti kai stefani i skatofatsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/6/11 07:44

    nai dikio exeis kai poy na xeres kai to allo.
    ayti h fatsa kanei hdh kinhseis na ginei veziris stin thesi toy veziri tromara toy.
    les na to doyme ki ayto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.