Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

13 Ιουν 2011

Επίσκεψη του Δημάρχου Βουκουρεστίου στη Σαλαμίνα. Προτάσεις για αμοιβαία συνεργασία


Ο Δήμαρχος Βουκουρεστίου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων της Ρουμανίας κ. Ontanu Neculai, επισκέφθηκε την Τετάρτη 08-06-2011 τη Σαλαμίνα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή. 
Συνοδευόταν από ολιγομελή αντιπροσωπεία συνεργατών του, αρμοδίων για θέματα οικονομίας, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παιδείας, Τύπου και  ασφαλείας.
Αφού διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο του νησιού, την επομένη επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τους έγινε ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου. 


Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου και μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ακολούθησε συζήτηση, παρόντων των εκπροσώπων του τοπικού Τύπου, όπου εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για συνεργασία των δυο Δήμων τόσο σε πολιτιστικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η ιστορική ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας των λαών με την προάσπιση και ανάδειξη του πολιτισμού, ενόψει των δύσκολων συγκυριών της σημερινής εποχής. Επίσης έγινε ευχαρίστως αποδεκτή η πρόταση του κ. Τσαβαρή για συμμετοχή του Δήμου Βουκουρεστίου στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεργασίας των δυο Δήμων σε επιχειρηματικό επίπεδο, συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί πρόγραμμα επισκέψεων επαγγελματιών της Σαλαμίνας στο Βουκουρέστι και, αντίστροφα, Ρουμάνων επαγγελματιών στη Σαλαμίνα. 
Στη συνέχεια και μετά τα κεράσματα που προσφέρθηκαν στους επίσημους καλεσμένους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Τσαβαρής τους ξενάγησε στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου, όπου θαύμασαν τα σπάνια εκθέματα που καθρεφτίζουν  την ιστορία και τον πολιτισμό της Σαλαμίνας.
Ζωηρή εντύπωση μάλιστα τους προκάλεσε η παραδοσιακή Κουλουριώτικη φορεσιά. 
Στο υπόλοιπο της ημέρας, δόθηκε η ευκαιρία στο Ρουμάνο Δήμαρχο και στους συνεργάτες του, να θαυμάσουν τις ομορφιές της Σαλαμίνας και να γευθούν τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας.
Κατά την αναχώρησή τους εκφράστηκαν με θαυμασμό για τη φιλοξενία και την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διατήρηση και προβολή της Παράδοσης και της Ιστορίας του νησιού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/6/11 16:46

    Φαντάζομαι ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι του θα μιλάνε πολύ καλά τα αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/11 17:16

    Λουλούδια, τραγούδια, κομπίνες, ξεφτίλες και ταξιδάκια στας ευρώπας. Αυτό αν δεν πει διοίκηση της δημαρχίας τι στο κερατά θα πει διοίκηση; Δήμαρχος για κλάματα, για ρεμούλες και νομενκλατούρες ο κύριος επιδειξίας, ο κασέτας, ο πολύξερος, ο γραμμάτιοεξοφλέας. Κουλουριώτη ξύπνα και βάλε μυαλό κουλουριώτη και μόνο κουλουριώτη δήμαρχο, οι άλλοι στον τόπο τους να πάνε που τους περιμένουν σαν τον ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/6/11 17:23

    Τους ειδαμε τους Κουλουριωτες δημαρχους... βουλιαξαν τη Σαλαμινα στα χρεη και στο σκατο.Ρε ουστ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/6/11 17:24

    Τους ειδαμε τους Κουλουριωτες δημαρχους... βουλιαξαν τη Σαλαμινα στα χρεη και στο σκατο.Ρε ουστ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/6/11 18:57

    Δήμαρχε πόσο πήγε το μαλλί;
    Λεφτά γιά φυγούρες έχουμε, γιά τους απλήρωτους της ΔΗΚΕΣΑ, δεν έχουμε;
    ΠΕΙΝΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕ.
    Έλεος "πολιτικοί απατεώνες".
    Θα υπάρξουν κι'άλλες αυτοκτονίες και το κρίμα στο λαιμό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/6/11 23:17

    pedia na akougate pos ta milage ta agglika o astrakos tha pathenate plaka. pou na akougate ton fanela.o kapetanakis ta eixe sindiasei kritikoagglika mpravo mpravo sta pedia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/6/11 13:42

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΝΙΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ,ΧΑΜΗΛΑ; Η ΨΙΛΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ; ΕΝΟΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010. ΡΟΤΑΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!!!!!!!!!!ΑΥΤΑ ΜΑΛΑΚΟΚΑΒΛΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/6/11 17:55

    agapite 14/6/11 13:42 eisai toso m@@l@@kas poy den katalabaineis tipota edo o kosmos xanete kai to mouni xtenizete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/6/11 16:03

    ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΒΑΣΙΛΛΕΙΟΥ...ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΕ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Κ@@ΛΟΤΡΙΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΟ .....ΤΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ..ΗΛΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.