Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Ιουν 2011

ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ


ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΠΕΡΑΜΑ: Η ΜΟΝΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ. ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Τον Νοέμβριο του 2010, η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ξεκίνησε καμπάνια διεκδίκησης των αιτημάτων χιλιάδων συμπολιτών μας για μείωση των εισιτηρίων και βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς στην πορθμειακή γραμμή Σαλαμίνα-Πέραμα. Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας:


-               έγιναν σε τακτά διαστήματα εξορμήσεις ενημέρωσης των επιβατών στα λιμάνια των Παλουκίων και του Περάματος.

-               Πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συνελεύσεις για την διαμόρφωση των αιτημάτων και τον τρόπο διεκδίκησής τους.

-               Κοινοποιήθηκαν οι διεκδικήσεις σε εκπροσώπους και των δύο κοινοπραξιών των οχηματαγωγών, με αίτημα να δώσουν απάντηση, σε εύλογο χρονικό διάστημα

-               Οργανώθηκε από την κίνηση, ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Σαλαμίνας όπου εκτός από τους συμπολίτες μας είχαν κληθεί όλοι οι μαζικοί φορείς του νησιού, η Δημοτική Αρχή, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων και όλοι οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά, για να πάρουν θέση.

-               Πραγματοποιήθηκε, μαζί με πολίτες, κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα πορθμεία όπου έγινε ελεύθερη διέλευση επιβατών και οχημάτων από Παλούκια προς Πέραμα και αντίστροφα. Την ίδια μέρα έγινε ενημερωτική παρέμβαση και σε ποδοσφαιρικό αγώνα του Αίαντα στο γήπεδο της Σαλαμίνας

-                Φέραμε τα αιτήματα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του  Δήμου Σαλαμίνας, στις 10 Φεβρουαρίου 2011.

ΤΟΤΕ ο Δήμαρχος, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Υιοθέτησε δύο  από τις διεκδικήσεις μας

o        την έκδοση εκπτωτικής κάρτας κατά 30% και

o        την τήρηση του 15λεπτου στη διάρκεια των δρομολογίων.

(Τα υπόλοιπα αιτήματα όπως ο χαρακτηρισμός της γραμμής ως «αστική συγκοινωνία» με ταυτόχρονη μείωση των τιμών χαρακτηρίστηκαν «ακραία»).   

Δεσμεύτηκε επίσης να οργανώσει συνάντηση με συμμετοχή εκπροσώπων από τη Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., το Εργατικό Κέντρο, την Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. και τον  Εμπορικό Σύλλογο από τη μία πλευρά και εκπροσώπων των Κοινοπραξιών των φέρι μποτ από την άλλη.

ΣΗΜΕΡΑ, σχεδόν τρεις μήνες μετά,

Οι ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ

1)   δεν απάντησαν ποτέ στα αιτήματα που τους διατυπώθηκαν εγγράφως,

2)         δεν πήραν θέση στο δημοτικό συμβούλιο της 10/2/2011 αν και παρευρίσκονταν και

3)   αγνόησαν τη πρόσκληση στις διαπραγματεύσεις με τους φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο και η Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. που εκπροσωπούν χιλιάδες πολίτες και προχώρησαν σε συζήτηση κατ’ιδίαν με το Δήμαρχο.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ έβγαλε απλώς ένα δελτίο τύπου όπου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τις δύο Κοινοπραξίες, οι οποίες

·         Δέχτηκαν να τηρούν το 15λεπτο στη χρονική διάρκεια του δρομολογίου χωρίς όμως να αναφέρουν πότε θα το εφαρμόσουν.

·         ΔΕΝ αυξάνουν τα εισιτήρια κατά 12%, όπως προβλέπει η  πρόσφατη αύξηση-δωράκι  του Υπουργείου Ναυτιλίας προς τους ακτοπλόους. Δηλαδή «πάγωμα» των τιμών των εισιτηρίων. Αλλά για πόσο διάστημα δεν μας λέει η ανακοίνωση του δημάρχου -ξέχασε να τους ρωτήσει;

·         ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ με τον ισχυρισμό ότι αντισταθμίζεται από το προσωρινό πάγωμα τιμών. Ένα «αστείο» επιχειρημα, αφού Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.

Κι ενώ η Δημοτική Αρχή είναι καλή  στα λόγια, αφού δηλώνει ότι «εμμένει στην άποψή της για εκπτωτική κάρτα», μετά την άρνηση των κοινοπραξιών, τι προτείνει στην πράξη; ΟΥΤΕ πίεση προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τον αρμόδιο υπουργό κ. Διαμαντίδη, τον οποίο συχνά συναντά ο κ. Δήμαρχος, ΟΥΤΕ αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με μαζικούς φορείς και πολίτες για να πιέσει τις Κοινοπραξίες. Η μόνη «δυναμική» πρόταση που κάνει είναι ότι «καλεί τις δύο Κοινοπραξίες να αναλογισθούν το κοινωνικό έργο που επιτελούν… και να δώσουν μια ευκαιρία στους κατοίκους της Σαλαμίνας». Αντί να τονίσει ότι είναι αυτονόητο να παρέχεται έκπτωση στους καθημερνούς επιβάτες, ζητάει …ελεημοσύνη από τις κοινοπραξίες. Τόσο αγωνιστικά…

Γι αυτό η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή να αναλογισθεί το κοινωνικό έργο που οφείλει να επιτελεί και να αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι έχει την πολιτική βούληση να υποστηρίξει αποφασιστικά τους χιλιάδες συμπολίτες μας που επιβαρύνονται καθημερινά με τα δυσβάστακτα έξοδα μετακίνησης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

 -  Ακόμη κι αυτά τα δύο αιτήματα που αποδέχτηκαν οι Κοινοπραξίες, δηλαδή το προσωρινό «πάγωμα» των εισιτηρίων και η τήρηση του 15λεπτου, δεν θα προέκυπταν αν δεν είχαν προηγηθεί οι κινητοποιήσεις των πολιτών.

 - Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται απρόθυμη να διεκδικήσει την οικονομική ελάφρυνση χιλιάδων κατοίκων από τα υπέρογκα εισιτήρια, απρόθυμη να συγκρουστεί με τη κυβέρνηση και τα υπουργεία της που αδιαφορούν για το πρόβλημα, και με ανύπαρκτη διαπραγματευτική ικανότητα απέναντι  στις Κοινοπραξίες.(  Είναι τυχαίο άραγε ότι στο δημοτικό συμβούλιο της 10/2/2011 αναφέρθηκε πως ο Δήμος Σαλαμίνας χρωστά περίπου 400.000 ευρώ στις Κοινοπραξίες; Οι πολίτες όμως όχι μόνο δε χρωστούν αλλά πληρώνουν καθημερινά και με το παραπάνω!)

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.  απευθύνει δημόσια  ανοιχτό κάλεσμα στην Ο.Ε.Ε.Σ.Σ., το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο κι όποιον άλλο κοινωνικό ή πολιτικό φορέα επιθυμεί καθώς και σε όλους τους πολίτες να συντονίσουμε όλοι μαζί τη δράση μας και να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις- και στη Σαλαμίνα και στα αρμόδια υπουργεία- μέσα στο καλοκαίρι.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.