Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Ιουν 2012

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) σας προσκαλεί

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Παρατήρηση της Διάβασης της Αφροδίτης από τον Ηλιακό Δίσκο στις  6-6-2012 και  Ώρα  6:30 π.μ, στον περίβολο του Ι . Ναού Παναγίας Ελευθερώτριας στο Λόφο Πατρίς.
Το φαινόμενο της Διάβασης είναι πολύ σπάνιο και επαναλαμβάνεται κατά ζεύγη κάθε αιώνα και πλέον. Η Φετινή Διάβαση είναι η όγδοη από την ανακάλυψη του τηλεσκοπίου. Η προηγούμενη ήταν το 2004 και η επόμενη θα γίνει το 2117 !
Η παρουσία του φαινομένου στην Ελληνική επικράτεια, έχει Διάρκεια περίπου μιας ώρας . Από 6:30 – 7:45 π.μ.
Για την Παρατήρηση του φαινομένου θα διατεθούν τηλεσκόπια με προστατευτικά φίλτρα  ως επίσης και ειδικά Γυαλιά για τους παριστάμενους.
Η αξία του φαινομένου για την Αστρονομική κοινότητα έχει μεγάλη σημασία  γιατί χρησιμοποιείται αφ ενός για την μέτρηση της ακριβούς απόστασης Γης – Ηλίου  και αφ ετέρου γιατί βοηθά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την ανακάλυψη  Εξωπλανητών
ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ.ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ  ΡΑΠΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.