Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Ιουν 2012

Διεθνή κατακραυγή για τον χώρο της Ναυμαχίας στην Σαλαμίνα!

Τα διεθνή μέσα έχει απασχολήσει η εσκεμμένη δυστυχώς καταστροφή του χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας από το Ελληνικό κράτος που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για την προστασία και προβολή του μοναδικού αυτού Ιστορικού γεγονότος και μνημείου Παγκοσμίου κληρονομιάς.
Η δημοσιογράφος της Ιταλικής τηλεόρασης δεν πιστεύει στα μάτια της όταν βλέπει μια κηρυγμένη από την Ελληνική Πολιτεία ως Ιστορική,
Αρχαιολογική και Α΄ ζώνη παρακαλώ περιοχή να είναι γεμάτη με σκουπίδια, ναυπηγεία και παλιοσίδερα και η Ελλάδα συγχρόνως να ετοιμάζετε να γιορτάσει και να πανηγυρίσει παγκοσμίως το 2020 την συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας...........
Εάν δεν αλλάξει η κατάσταση στο νησί της Σαλαμίνας θα γίνουμε παγκόσμιος περίγελος.- "Il sito della battaglia di Salamina ridotto ad una discarica. I cinesi vogliono trasformarlo in un cantiere navale" Rai TV
Η ιερός τόπος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας έχει μετατραπεί σε χώρο υγειονομικής ταφής! Οι Κινέζοι (COSCO) επίσης θέλουν να τον μετατρέψουν σε ένα τεράστιο ναυπηγείο!
Παρακολουθείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RΑΙ 3 που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο με θέμα την καταστροφή του Ιερού χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας από την ίδια την Ελληνική πολιτεία!
"..............Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης έχει αφήσει στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων και της Cosco τον Πολιτισμό της και ιδιαίτερα τον ιερό χώρο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, που έδωσε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία σε όλον τον κόσμο........ Η Ελληνική πολιτεία αδιαφορεί παντελώς για την προστασία και προβολή της μεγαλύτερης μάχης που έγινε ποτέ Παγκοσμίως........ Μέχρι σήμερα δυστυχώς οι ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τόνους πλοίων σιδερικών και σκουπιδιών........ και εκτός των άλλων όταν η Ελλάδα προσπαθεί να βρει χρήματα και ζητά ανάπτυξη για την καταπολέμηση της ανεργίας αντιθέτως δεν ενδιαφέρετε να αξιοποίηση το Ιστορικό αυτό γεγονός που κατά γενική ομολογία θα ήταν μια τεραστία ευκαιρία να προβληθεί παγκοσμίως και να αποκτήσει μια σίγουρη κερδοφόρα πηγή......"
Συνέντευξη: Άρης Τσαραβόπουλος Αρχαιολόγος
Χρήστος Μαριδάκης Πρόεδρος ΑΙΑΝΤΙΣ
Ρεπορτάζ: Maria Cuffaro
Αν και ο Δήμος Σαλαμίνας έχει δηλώσει επανειλημμένος ότι θα δώσει τέρμα σε αυτή την εικόνα της ντροπής το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της RAI είναι το πιο κατάλληλο συμπέρασμα για το χρονικό της ιεροσυλίας, της βεβήλωσης, της καταστροφής του μοναδικού Ιστορικού / Αρχαιολογικού χώρου της Ελλάδας και μνημείου της Παγκοσμίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς .S.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/6/12 11:44

    XRISTO PROSEXE OTAN IDRIUHKE H ANAPLASH KAI PROSPAUHSE NA SE BOHUHSH STO KALLO ERGO POY KANHS PARALIGO NA SKOTOSOYN TON PROEDRO EINAI TERASTIA TA SYMFERONTA KAI POLLA TA LEYTA XRISTO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/6/12 09:42

    ,,,,,,,,ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ,,,,,Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ‘’ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ’’,,,,, ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ,,,,,, ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒEI ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ,,,,,,ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΑΛΛΑ KAI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ,,,,,,,,, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΕΩΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,,,,,,, ,
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ……. ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,……..ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ,,,,,,,,,ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ,,, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ,ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ,,,, ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ,,, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ,,,
    ,,,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ,,,,,

    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ….
    …ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο Κος Μαριδάκης και ο εισηγητής ΔΣ κος Μπακαούκας…. έχουν χίλιο ειπωθεί αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο , και κρεμούν δεκάδες έωλες αποφάσεις ,……οι οποίες εκείνη την στιγμή κάνουν εντύπωση ….και στην συνέχεια παίρνουν την άγουσα για το ΣΥΡΤΑΡΙ… των άχρηστων αποφάσεων …..και σας ερωτώ κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι ????? ποια η σημασία των αποφάσεων ….αν αυτές δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες ενέργειες ??????????

    Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΕΣ ….
    ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ …
    Α) ΑΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥΣ …
    Β) ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΣ…. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΠΏΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    Γ) ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΕΡΙΟΧΗ…. Προσοχή… ΕΦΟΣΟΝ , ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ!!!!!!..... ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ, ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ .
    ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ….. ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ!!!!! ( χωρίς προσωπικό, δραστηριότητα κλπ)…. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ….. ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

    ……..ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ……….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/6/12 15:59

    ΑΝΩΝΗΜΕ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/6/12 21:55

    Θέλεις να γίνεις και δήμαρχος ρε τούβλο; Πήγαινε πρώτα διάβασε τους νόμους και μη λες σαχλαμάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/7/12 12:43

    Ενα πολύ ενδιάφ'ερον αρθρο για ανάρτηση. Ευχαριστώ

    http://www.aoristies.gr/2011/03/blog-post_06.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.