Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Μαρ 2016

Καταγγελία Κοινοτικού Συμβούλου Αιαντείου, Μπάμπη Γαβριήλ, ”…ζητώ δημόσια συγγνώμη, από όλους τους φίλους δημότες που δεν ψήφισαν λόγω ”εσκεμμένης παραπληροφόρησης”…”

Από: Σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου
Χαράλαμπο Γαβριήλ
Αιάντειο 24 Μαρτίου 2016
Προς: Την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας
Κοινοποίηση: Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου Σαλαμίνας

Θέμα: Δημοψήφισμα για την ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
ως σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου και για ένα περίπου μήνα ενημέρωνα τους κατοίκους της περιοχής μου, ότι συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου, στο άτυπο δημοψήφισμα της ζεύξης Περάματος - Παλουκίων, θα έχουνΜΟΝΟοι δημότες σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας.
Η κυρία Δήμαρχος στην ενημέρωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αιαντείου στις 07-3-2016 παρουσία κατοίκων της περιοχής επανέλαβε με σαφήνεια ότι συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου στο άτυπο δημοψήφισμα θα έχουν ΜΟΝΟ οι δημότες.

Σε σχετική πρόταση μου να συμμετέχουν και ετεροδημότες στην διαδικασία της ψηφοφορίας {δηλαδή και κάτοικοι που έχουν σπίτια και μένουν μόνιμα},η κυρία Δήμαρχος ήταν αρνητική επικαλούμενη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προηγηθεί χρονικά.
Την Κυριακή 20-3-2016 και περί ώρα 09:45 όταν πήγα στην Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου, με έκπληξη διαπίστωσα απουσία δικηγόρου που υποτίθεται θα εκτελούσε χρέη δικαστικού αντιπροσώπου, απουσία δημοτικών καταλόγων, και ξεχωριστή κάλπη για να ψηφίζουν ετεροδημότες, οι οποίοι μέχρι την προηγούμενη ημέρα από τον έντυπο τοπικό τύπο, τις ενημερωτικές αφίσες, τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και από την ενημέρωση των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, γνώριζαν ότι δεν θα συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα.
Μετά από έντονες διαμαρτυρίες και διαπληκτισμούς των πολιτών με τους Κοινοτικούς Συμβούλους σχετικά με την διαδικασία διεξαγωγής της ψηφοφορίας και ότι το στήσιμο της κάλπης των ετεροδημοτών την τελευταία στιγμή , ήταν μια σκόπιμη ενέργεια του Δήμου, προκειμένου να μην προσέλθουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες υπέρ τουΝΑΙστη ζεύξη.
Επειδή κανένας από τους Κοινοτικούς Συμβούλους δεν γνώριζε για αυτή την αλλαγή επικοινωνήσαμε με αρμοδίους του Δήμου και περί ώρα 12:00 προσήλθαν στην Κοινότητα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Λένης και Νικόλαος Αγαπίου και μας έκαναν γνωστό ότι τα ψηφοδέλτια της κάλπης των ετεροδημοτών θα καταμετρηθούν ξεχωριστά αλλά δεν θα τα προσμετρήσουν στο τελικό αποτέλεσμα, γεγονός που επιβεβαίωσε και η κυρία Δήμαρχος λίγο αργότερα. βαπτίζοντας μάλιστα και το άτυπο δημοψήφισμα σεGALLOP.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπρέπεια του, προέβη σε έκτακτο Κοινοτικό Συμβούλιο και αποφάσισεΟΜΟΦΩΝΑνα απέχει από την ψηφοφορία του δημοψηφίσματος διαφωνώντας με τον τρόπο που διεξάγεται, χωρίς νομική κάλυψη, ανεξέλεγκτη ψηφοφορία χωρίς δημοτικούς καταλόγους και στήσιμο ξεχωριστής κάλπης για να ψηφίσουν ετεροδημότες χωρίς να έχουν ενημερωθεί.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,
το θέμα του δημοψηφίσματος έχει κυριολεκτικά αναστατώσει την προσωπική ζωή αλλά και της οικογένειας μου. Καθημερινά δέχομαι δεκάδες τηλεφωνήματα σε κινητό και σταθερό αλλά και επισκέψεις στην οικία μου από ετεροδημότες της περιοχής, ζητώντας μου δικαίως εξηγήσεις για την «εσφαλμένη ενημέρωση» που τους παρείχα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, γεγονός που είχε σαν συνέπεια και την συμμετοχή μικρού αριθμού ετεροδημοτών στην ψηφοφορία .{στη κοινότηταΑιαντείου ψήφισαν μόνο 24 άτομα}.
Προσωπικά, για τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας στην Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου, θα ήθελα να ζητήσω δημοσίως συγνώμη από όλους τους φίλους δημότες και κυρίως από τους ετεροδημότες που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν λόγω «εσκεμμένης παραπληροφόρησης», για την οποία δεν ευθύνομαι εγώ, αλλά αποκλειστικά και μόνο η κυρία Δήμαρχος με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή.
Επιπρόσθετα, θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους της περιοχής μου, ότι οι διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες που ανακοίνωσε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, ήταν αναμενόμενες και οφείλονται στην διάτρητη διαδικασία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, γεγονός που είχε προβλέψει και καταγγείλει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιαντείου με την έναρξη της ψηφοφορίας.
Κυρία πρόεδρε, παρακαλώ πολύ η παρούσα επιστολή μου να διαβαστεί στην συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά τιμής 
Χαράλαμπος Γαβριήλ 

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου 

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/3/16 22:36

    Ολο το νησί γνωρίζει ότι η δημαρχέσα μας λέει και ξε-λέει. Συγχαρητήρια για την αξιοπρεπή στάση που κράτησε η κοινότητα Αιαντείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/16 23:31

    ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΠΟΣΟΟΟΟΟΟ!!!!

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/16 07:50

      ΠΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ;; ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΝΝΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ". ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ, ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/16 08:39

      Οι πρώην Δήμαρχοι που την στήριξαν πρέπει πρώτοι να ζητήσουν συγνώμη
      Και καλά ο Μακρής έχει αποτραβηχτεί από το προσκήνιο και μπράβο του
      Οι υπόλοιποι τι κάνουν;
      Εσυ ρε Μάριε; με την εμπειρία που σε διακρίνει γιατί κάνεις το παγόνι; έχεις όφελος από την ξεφτήλα τους;
      Εσύ Πίπη δεν το συζητώ, δεν θες να μάθεις το τι λένε στα ξκαφενεία για σένανε
      Ο Αστράκος; για να γράφει στα παπ@@@ του ιστορία ετών μια είναι η αιτία

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/4/16 20:08

      Βαγγέλη πάρε θέση ξέρω ότι έχεις δημοκρατικές ευαισθησίες και άσε Τον πιπι αυτός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/16 23:36

    Μπράβο στο ΑΙΑΝΤΕΙΟ που δεν έσκυψε το κεφάλι ,δεν έκλεισε τα μάτια,αλλά ούτε και το στόμα.Έκαναν εγκαίρως έκτακτο συμβούλιο και πήραν την σωστή απόφαση να απέχουν της διαδικασίας. Τουλάχιστον έχουν καθαρή την συνείδηση του απέναντι στους κατοίκους του Αιαντείου ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΗΜΟΤΕΣ.
    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/16 00:39

      Κλαυσίγελος ιλαροτραγωδία μπαμπη εισαι

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/3/16 09:21

      Μαρία εχεις φ.β;;; βάλε και καμμιά φωτογραφία αποκαλυπτική με καμιά φιλοσοφία για να παραβγείς τα άλλα κορίτσια των ουαου 2016!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/16 08:33

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΑΠΕΤΑΝ - ΑΚΗ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ" ΣΟΥ; ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΑΣ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΣΤΕΙΛΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΝΤΟ ΝΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΑΨΟΥΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/16 08:56

      EFAGE TA ANTERA TOU. O XONDROS KAI MILA GIA TIMIOTITA OUST

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος30/3/16 09:01

    μπαμπη εισαι ενα και το αυτο με τον παραθεριστη
    δηλαδη παρε τον ενα και κοπανα τον αλλον
    τι μπαμπης τι γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/4/16 22:18

      Αγαπητέ φίλε μου,οι οικιστές και οι παραθεριστές δεν είχαν γη στην Σαλαμίνα,οι παππούδες και οι πατεράδες μας τους πούλησαν τα οικόπεδα οι μεν πρώτοι για να φτιάξουνε σπίτια να παντρέψουν τις κόρες τους και οι δεύτεροι τις αδελφές τους.Αν και έχω άποψη για το θέμα δεν θέλω να την εκφράσω,καθότι οι περισσότεροι δεν είναι πλέον στη ζωή και φοβάμαι μην τους αδικήσω.Αυτή είναι η αλήθεια αγαπητέ μου φίλε και το λέω εγώ που είμαι7 γενεές γηγενής και από πατέρα αλλά και μητέρα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/4/16 20:34

      ΈΧεις δίκιο τους οικιστές και παραθεριστές μας
      Χρησιμοποιούν κατά το δοκούν όταν θέλουν τους ψήφους και να έλθουμε να απογραφουμε στη Σαλαμίνα για να εισπράττει ο Δήμος Περισσότερα λεφτά από από το κράτος είμαστε καλοί όταν είναι να ψηφίσουμε τότε είμαστε ξένοι και δεν μας υπολογίζουν.ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/16 09:15

    Είναι ανίκανοι να βλάψουν την επιτυχία σου. ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΤΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/3/16 16:57

    Θαυμάστε επίπεδο ανθρώπων που διοικούν/διοικούσαν τον δήμο μας...Και ύστερα λέμε γιατί ο δήμος γνώρισε αυτή την αθλιότητα.Είμαστε άξιοι της τύχης μας.Για το σημερινό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ κατάντημα του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης είμαστε όλοι υπεύθυνοι.΄Οταν επιλέγουμε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής,κοινωνικής,ακόμη και πνευματικής υπόστασης,όταν κλείνουμε την πόρτα σε ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο,προκρίνοντας αντι αυτών τον γνωστό,τον κουμπάρο,αυτόν που σε πείθει με τις υποσχέσεις του,τον αναλφάβητο (δυστυχώς έχουμε και είχαμε τέτοια κρούσματα),τον,τον.. ,τότε γιατί να περιμένουμε καλύτερες ημέρες για το νησί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/3/16 16:58

    Θαυμάστε επίπεδο ανθρώπων που διοικούν/διοικούσαν τον δήμο μας...Και ύστερα λέμε γιατί ο δήμος γνώρισε αυτή την αθλιότητα.Είμαστε άξιοι της τύχης μας.Για το σημερινό ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ κατάντημα του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης είμαστε όλοι υπεύθυνοι.΄Οταν επιλέγουμε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής,κοινωνικής,ακόμη και πνευματικής υπόστασης,όταν κλείνουμε την πόρτα σε ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο,προκρίνοντας αντι αυτών τον γνωστό,τον κουμπάρο,αυτόν που σε πείθει με τις υποσχέσεις του,τον αναλφάβητο (δυστυχώς έχουμε και είχαμε τέτοια κρούσματα),τον,τον.. ,τότε γιατί να περιμένουμε καλύτερες ημέρες για το νησί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/3/16 11:22

    Καταγγελία, λέει, του Μπάμπη Γαβριήλ. Σιγά το πρόσωπο. Χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/3/16 15:41

    ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ!
    ΕΚΑΝΕ Η ΜΥΓΑ ΚΟΛΟ ΚΑΙ 'ΧΕΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/3/16 16:36

    Απόσπασμα από ένα άρθρο της ΕΒΙΝΑΣ ΠΕΡΔΙΚΗ
    ........ Τον επιβεβαιώσαμε τον Τσίπρα με το ντεμέκ επίσημο χαλί του Καμμένου. Το τερματίσαμε με το ντεμέκ δημοψήφισμα. Όλα ντεμέκ σ’ αυτό το νησί, μόνο βιτρίνα, κι’ αυτή κακόγουστη. Και η κύρια υπεύθυνη του απίθανου αυτού φιάσκου βγήκε και μοίραζε συγχαρητήρια, αλλά την γνώμη της ακόμα δεν μας την έχει χαρίσει. Την θέλει ή όχι την ζεύξη;
    Πέστε μας καλέ κυρία, γιατί μας κρατάτε σε αγωνία;
    Ηταν γκάλοπ τελικά όπως μάθαμε εκ των υστέρων ή δημοψήφισμα; Γιατί και γκάλοπ να ήταν, ακόμα κι’ εκεί αποτύχατε παταγωδώς.
    Κι’ εκεί που λες, δεν μπορεί, κάπου θα έχει πάτο το βαρέλι, διαψεύδεσαι πανηγυρικά. Η Σαλαμίνα δημοψήφισε, διπλοψήφισε, τρισάκις και τετράκις ψήφισε. Ούτε σε ταινίες του Βέγγου αυτά. Φοβάμαι ότι οι δεκαετίες περνάνε αλλά η Σαλαμίνα έχει παραμείνει στην εποχή του τρίκυκλου.

    ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/3/16 18:43

      ΄ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ;

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος2/4/16 11:59

    Κοινοτικός σύμβουλος. Σαν να λέμε ο εκπρόσωπος της συνοικίας της Πέρα Παναγιάς του χωριού μας, ο οποίος προσπαθεί να καπελώσει την απόφαση της Δημοτικής κοινότητας. Τι άλλο θα δούμε σε αυτό το νησί; Να δείτε που θα θελήσει να κάνει και φασαρία για να διαβαστεί η επιστολή του στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ζούμε τις εποχές που ξύπνησαν τα μανταλάκια και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα της αυτοδιάθεσης και ως εκ τούτου πρέπει να κρεμιούνται μόνα τους στο σκοινί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/4/16 01:22

    Γιατί της πέρα Παναγιάς;;του ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ φίλε -η και δεν προσπαθεί να καπελώσει καμία απόφαση της Κοινότητας του .Άλλα για να μη φέρει σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους του έβγαλε αυτός το φίδι απο την Κοινότητα.Και βέβαια θα απαιτήσει να διαβαστή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ,μήπως ξεστραβωθεί η πλειοψηφία ,και αναλάβει τις ευθύνες της.Εσυ ξ'υπνησες τώρα φιλε-η διότι τα μανταλάκια δεν κρεμιούνται μόνα τους τα χρησιμοποιεί η σύζυγος του που απλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.