Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Μαρ 2016

Παρέμβαση ανωνύμως φυσικά, ως συνηθίζει τελευταία, του άτυπου γραφείου τύπου του Δήμου Σαλαμίνας για το δημοψήφισμα!

Πολύ προχωρημένη η άποψη του άτυπου γραφείου τύπου (Ανώνυμος6/3/16 00:26) να το πω; Του «Σουλτάνου» να το πω; -εσωτερικός χαρακτηρισμός των δημοτικών συμβούλων  της προσωρινής πλειοψηφίας-
Τι μας λέει; ”… ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του ως δημότης και μόνο, όχι ως δημοτικός Σύμβουλος…”
Νέα ήθη κι έθιμα αυτά. Τι ζητάει το άτομο; Απλά πράγματα, δημοτικούς συμβούλους άβουλους, άφωνους και κυρίως, άγνωμους!
Ναι ρε αυτό θα πει δημοκρατία ότι λέει και ισχυρίζεται ο αρχηγός είναι Θέσφατο, λόγος Θεϊκός φωτισμένος, Θεϊκή απόφαση σα να λέμε.

Τώρα αν θα ‘πρεπε αυτός ο λαός να ενημερωθεί για τα υπέρ και τα κατά της ”ζεύξης”! Ε, δεν βαριέσαι ότι κατεβάσει η ”γκλάβα” του καθενός μας, έτσι κι αλλιώς, ναι ψηφίσεις, όχι ψηφίσεις, στην πράξη ναι θα βγει, προς τι λοιπόν η ενημέρωση;
Αν είναι ή όχι περιττό το δημοψήφισμα σε ένα προαποφασισμένο έργο για μας χωρίς εμάς, αυτό κατά τους ”φωστήρες” του δημαρχιακού μεγάρου, είναι δευτερεύον θέμα και κυρίως;
Δεν πρέπει να μιλάνε και να έχουν άποψη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πολύ δε περισσότερο να την εκφράζουν δημόσια. Αυτό είναι προειδοποιητική βολή για τον κ. Λένη που εκφράστηκε παλικαρίσια και δημόσια, ανεξάρτητα αν κάποιος ασπάζεται ή όχι την άποψη του.
Βέβαια το εν λόγω κείμενο είναι μπαξές δημοκρατικής παιδείας και κουλτούρας και αξίζει ο καθένας να το διαβάσει για να καταλάβει επιτέλους, σε ποιους δώσαμε την τύχη του τόπου μας σε τόσο κρίσιμες στιγμές. (διάβασε, Ανώνυμος 6/3/16 00:26)


6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/3/16 16:55

    Να μας πει ο σουλτάνος σε ποιο δημοψήφισμα δεν πήραν θέση τα πολιτικά κόματα, και οι εκπρώσωποί τους. Μόνο στο δικό του επειδή τα έχει κάνει πλακάκια με τους φερυμποτατζήδες. Τρέμει ο χέστης, τρεμει η και ανικανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/16 22:36

    Ρε περνιέσαι για έξυπνος; ένας βλάκας και μισός είσαι γιαυτό και ο τσαβες σου έδωσε πόδι. Εγώ διάβασα το σχόλιο του 6/3/16 00:26 της προηγούμενης ανάρτησης και πουθενά δεν είδα να γράφει ο άνθρωπος αυτές τις ηλιθιότητες που γράφεις. Ίσα-ίσα είναι πάρα πολύ σωστός και βασικά απαντάει με ευπρέπεια στη λασπολογία σου εναντίον της Δημάρχου ότι δήθεν κρύβεται κι άλλες ασυναρτησίες που μόνο η αρρωστημένη ψυχή σου μπορεί να βγάλει.
    Ανώνυμος6/3/16 00:26
    Από τι στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει δημοψήφισμα δηλ. να ψηφίσει ο κόσμος της Σαλαμίνας για το αν θέλει τη ζεύξη ή όχι, ο καθένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του ως δημότης και μόνο, όχι ως δημοτικός Σύμβουλος. Η Δήμαρχος πολύ καλά κάνει που δεν παίρνει ανοικτή θέση γιατί εκπροσωπεί το σύνολο των δημοτών. Η εισήγηση της προς το δημοτικό συμβούλιο είναι πολύ προσεγμένη και τεκμηριωμένη. Υποδηλώνει σεβασμό στην άποψη του καθενός δημότη. Αν μίλαγε τότε το δημοψήφισμα θα ήταν μια παρωδία, διότι αν υποθέσουμε ότι έπαιρνε θέση αντίθετη από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ποιός θα πίστευε ότι ως Δήμαρχος θα σεβόταν την ετυμηγορία του κόσμου και θα έπραττε κάτι που θα ήταν αντίθετο από την άποψη της; Σίγουρα κανείς. Άρα σωστά κάνει η Δήμαρχος που δεν παίρνει ανοικτά θέση και αφήνει να μιλήσει ο λαός. Φαίνεται όμως ότι το δημοψήφισμα ενοχλεί μερικούς όχι τόσο για το αποτέλεσμα όσο για το ότι καταγράφεται σαν πολιτική πράξη στα υπέρ της, αφού δίνει τη δυνατότητα στο κόσμο να αποφασίσει, ενώ μπορούσε να το τελείωνε με μία απλή απόφαση ενός δημ συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/16 07:43

      Η δημοκρατική σου σκέψη μας τρομάζει, πιο δημοκρατικός πεθαίνεις
      Τα παρατσούκλια τελικά Σουλτάνε δεν βγαίνουνε τυχαία

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/3/16 09:57

      Σουλτάνε για τη ταμπακιέρα, σε ποιο δημοψίφισμα οι πολιτικοί κρυβόντουσαν πίσω από το λαό σα γυναικούλες;;;;; Κάνεις το μάγκα στη ρουλίτσα και τα πρόβατα αλλά χέζεσε στους φερυμποτατζήδες.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/3/16 08:57

    Ρε παιδιά, ας σκεφτούμε λίγο λογικά. Αν η δήμαρχος πει όχι στη ζεύξη, θα κατηγορηθεί αργότερα για λάθος επιλογή και φρένο στην ενδεχόμενη ανάπτυξη του τόπου. Μπορεί να λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι δεν θα ξανακατέβει για δήμαρχος αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν πει ναι στη ζεύξη, θα την πάρουν στο κυνήγι οι φερρυμποτατζήδες απ΄τη μια κι απ την άλλη θα κατηγορηθεί ότι κατέστρεψε το νησί. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει τεράστιο πολιτικό κόστος που προκάλεσαν όμως μόνοι τους. Το δημοψήφισμα δική τους ιδέα ήτανε, για να κρυφτούν πίσω από αυτό και να γλιτώσουν το πολιτικό κόστος τέτοιων επιλογών αλλά τους γύρισε μπούμερανκ λόγω βιασύνης και προχειρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/16 15:18

      Μα τι πίνεις και δεν μας δίνεις;
      Ο πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του, έχει άποψη και την διατυμπανίζει δεν είναι λαγός να κρύβεται.

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.