Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Αυγ 2018

Κυριάκος Μαριδάκης : Ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρέσβη των Η.Π.Α. για την αξιοποίηση του λιμένα της Σαλαμίνος ως Διεθνές Τουριστικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων.


SALAMIS “AJAX” CRUISE PORT
«Βλέμμα στο μέλλον για την Σαλαμίνα με πρότυπα αναπτυξιακά σχέδια »
Ο πολιτιστικός τουρισμός είναι το μέλλον
Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt, συναντήθηκε ο Αντιπρόεδρος του  Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, κ. Κυριάκος Μαριδάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Ελληνο-Αμερικανικού ινστιτούτου.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η αναπτυξιακή τουριστική πρόταση του Ιδρύματος για την υποδοχή και transit παραμονής του πανέμορφου και ασφαλούς λιμένα της Κούλουρης (Ajax) – Σαλαμίνας  από Αμερικανικά κρουαζιερόπλοια  και ειδικότερα, το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας του νησιού, με τον Αμερικανό Πρέσβη να βεβαιώνει το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει Αμερικανοί επενδυτές  για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.
 Πάιατ: Στρατηγικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στην Ελλάδα
Το στρατηγικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για να επενδύσει στη χώρα μας μας  ειχε επιβεβαιώσει ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ από το βήμα του digital economy forum 2018. Όπως είχε πει , η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή συγκυρία καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν δείγματα ανάκαμψης και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό καθώς υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές ενώ τον  Ιούνιο ο ίδιος είχε συνοδεύσει  στην Ουάσιγκτον την ελληνική αποστολή για επαφές με αμερικανικές εταιρίες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πάιατ σημείωσε πως ο πρόεδρος Τραμπ έχει υποσχεθεί να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας επενδυτικής αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα.
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
 Η προσέλκυση επισκεπτών που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του τουρισμού αποτελεί το «στοίχημα» για τον Πρέσβη της Ελλάδος όπως τον αποκαλούν Ελληνικά και ξένα έντυπα τον άξιο Κυριάκο Μαριδάκη που με τις πολύχρονες διεθνές του προσπάθειες μετέτρεψε το νησί της Σαλαμίνας σε ένα κοσμοπολιτικό κέντρο Τουρισμού προσελκύοντας από  ξηρα και θάλασσα χιλιάδες ξένους τουρίστες κατακλύζοντας τη χρονιά αυτή το νησί , ενισχύοντας  την τοπική - Εθνική οικονομία και προβάλλοντας παράλληλα την πατρίδα μας στο εξωτερικό.