Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Αυγ 2018

Λαϊκή Ενότητα. Τα μονοπώλια στις συγκοινωνίες της Σαλαμίνας πρέπει να σταματήσουν


Τα δρομολόγια Παλούκια-Πειραιάς και αντίθετα, σταματούν την Πέμπτη 23 Αυγούστου διότι οι πλοιοκτήτες αποφάσισαν ξανά, ότι πρέπει να εξυπηρετήσουν τους προσκυνητές που θα θελήσουν να έρθουν στην Φανερωμένη από την Πάχη και τα Μέγαρα.
Οι καθημερινοί επιβάτες που εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα δρομολόγια καθημερινά και όλο το χρόνο, ενημερώθηκαν χτες, με μια κοινή ανακοίνωση των πλοιοκτητών, που άκουσον-άκουσον στο τέλος με πολύ μικρά γράμματα ζητάνε και την κατανόησή τους.
Όχι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί πρέπει να ταλαιπωρηθούν εκείνη την ημέρα για να πάνε στη δουλειά τους. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί κάθε φορά που ο κάθε πλοιοκτήτης μυριστεί μια «αρπαχτή» πρέπει να μη λαμβάνει υπόψη ανθρώπους που τον στηρίζουν όλο το χρόνο.

Το προηγούμενο καλοκαίρι όλοι, όσους εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή, θυμούνται ότι για 10 μέρες  και πλέον δεν υπήρχε δρομολόγιο, διότι είχαν πάει στο Ισραήλ. Την 12η μέρα μετά από διαμαρτυρίες εξυπηρέτησε το δρομολόγιο, ένα μικρό.
Δικαίωμά τους είναι να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της δουλειάς τους όπως θέλουν. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να αφήνουν το δρομολόγιο «νεκρό» και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, τη στιγμή που τελευταία δημοσιεύματα δείχνουν τη Σαλαμίνα σαν τον πιο κοντινό, φτηνό και όμορφο προορισμό και αυτό φαίνεται από την κίνηση που έχει αυξηθεί πολύ περισσότερο αυτό το καλοκαίρι στο νησί μας. Κάποιοι επισκέπτες κατεβαίνουν στο λιμάνι  του Πειραιά και επιβιβάζονται σ’ αυτά τα δρομολόγια για να επισκεφτούν το νησί.
Ενώ λοιπόν μπορούν να κάνουν αίτηση στο λιμεναρχείο και να ζητήσουν δρομολόγιο από άλλο πλοίο για τις μέρες που αυτοί αποφασίζουν ότι θέλουν να επιχειρήσουν αλλού, «ποιούν την νήσσαν» διότι θέλουν «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο».
Το λιμεναρχείο Σαλαμίνας δηλώνει αναρμόδιο στο να ελέγξει τον πλοιοκτήτη και να του κάνει τουλάχιστον μια σύσταση για την υποχρέωσή του όσον αφορά τη γραμμή. Το ίδιο ισχύει και για το λιμεναρχείο Αργοσαρωνικού.
Ο Δήμος Σαλαμίνας φαντάζομαι ότι μάλλον δεν έχει υπόψη του το θέμα, αλλά και να το έχει σιγά μην τα βάλει με τους επιχειρηματίες.
Απαιτούμε από τους επιχειρηματίες να πράξουν αυτό που έχουν υποχρέωση. Δηλαδή να κάνουν αίτηση στο λιμεναρχείο, έστω και την τελευταία στιγμή, και να παραχωρήσουν για κείνη την ημέρα το δρομολόγιο σε κάποιο άλλο πλοίο προκειμένου να εξυπηρετηθεί και το κοινό που καθημερινά ταξιδεύει προκειμένου να φτάσει στη δουλειά του έγκαιρα και χωρίς περισσή ταλαιπωρία.
ΛΑΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Σαλαμίνα 21/08/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.