Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

18 Αυγ 2018

Κυριάκος Μαριδάκης "Παγκόσμιος πρεσβευτής Ειρήνης και Πολιτισμού "


Η επετειακή εκδήλωση "Σαλαμίνια" κάθε χρόνο το μήνα Σεπτέμβριο, τιμά την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος που αποτελεί ορόσημο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Ο Κυριάκος Μαριδάκης τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μετατρέψει ένα πολεμικό γεγονός σε μία παγκόσμια εκδήλωση Ειρήνης και συνύπαρξης όλων των λαών του κόσμου κάτι που δεν έχει υπάρξει πουθενά αλλού στο κόσμο!
Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του όπως δημόσια έχει τοποθετηθεί, "όλα τα κράτη της γης κάθε 29η Σεπτεμβρίου να εορτάζουν ενωμένα τις αρχές και αξίες που διασώθηκαν στην Ιστορική  Σαλαμίνα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, ο πολιτισμός και τα δικαιώματα του ανθρώπου"

Από το 2011 και κάθε χρόνο κατάφερε  46 κράτη από όλον τον κόσμο ακόμα και  ο Ο.Η.Ε. - UNESCO να καταθέτουν στέφανο στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στον Αρχαίο λιμένα, τιμώντας το γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος για ΟΛΟΥΣ του νεκρούς ως παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας Δημοκρατίας πολιτισμού, ανεξαρτήτως Φυλής, χρώματος θρησκείας και Κοινωνικής τάξης κάτι που αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα.
Οι πρωτοβουλίες αυτές του κ. Μαριδάκη  όχι μόνο προβάλουν την Ελλάδα στο εξωτερικό και την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά αποτελούν μέρος μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που τιμά και αναγνωρίζει το ιερό Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.
Ιδιαίτερη τιμή αναγνωρίζοντας τις διεθνείς προσπάθειες του κυρίου Μαριδάκη ήταν επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ κ. Ρίβλιν πριν από λίγους μήνες στους αρχαιολογικούς χώρους της Ναυμαχίας καθώς και το έκδηλο ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Αλβέρτου του  Μονακό.