Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

26 Νοε 2010

«Τεράστια η απώλεια εσόδων στον τομέα μεταφόρτωσης αυτοκινήτων από το λιμάνι του Πειραιά.»


Για την μεγάλη οικονομική αιμορραγία που υφίσταται το λιμάνι του Πειραιά στον κλάδο της μεταφοράς αυτοκινήτων δια θαλάσσης και τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία, o Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας:
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από την απώλεια εσόδων στο τομέα μεταφοράς αυτοκινήτων δια θαλάσσης. Το λιμάνι του Πειραιά αποτελούσε μέχρι και πριν από 2 χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους ενδιάμεσους σταθμούς της Μεσογείου για τη μεταφορά αυτοκινήτων που παράγονται στις αυτοκινητοβιομηχανίες των Η.Π.Α. και της Άπω Ανατολής. Τα αυτοκίνητα αυτά εκφορτώνονταν στον Πειραιά και στη συνέχεια επαναφορτώνονταν σε μικρότερα πλοία για την μεταφορά τους στους τελικούς προορισμούς της Ευρώπης. Λόγω των συνεχών απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών και του αποκλεισμού του λιμανιού, ο Πειραιάς παραγκωνίστηκε από τις μεγάλες εταιρείες που επέλεξαν άλλα λιμάνια της Μεσογείου για τη μεταφόρτωση των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με ναυτιλιακούς κύκλους, ο Πειραιάς απώλεσε το 90% των μεταφορτώσεων τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ τα έσοδα που στερείται η ελληνική οικονομία ανέρχονται περίπου σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας:
1. Πόση είναι ακριβώς η απώλεια εσόδων από το συγκεκριμένο κλάδο;
2. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε έτσι ώστε το λιμάνι του Πειραία να ανακτήσει την θέση που κατείχε στο τομέα των μεταφορτώσεων αυτοκινήτων;
3. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε έτσι ώστε να αποτραπούν τέτοιες ζημιογόνες πρακτικές από συνδικαλιστικές οργανώσεις που πλήττουν εις βάθος την ελληνική οικονομία;
Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.
Πολιτικό Γραφείο: Πλ. Ελευθερίας 12, 181 20 Κορυδαλλός.
Τηλ. 210-4945982, 210-4945986 Fax: 210-4945987

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/11/10 21:29

    Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ- ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
    Αυτό το Σάββατο πάμε όλοι γήπεδο.
    Στο γήπεδο του Αμπελακιακού στις 3μμ η ομάδα μας δίνει ένα πολύ κρίσημο αγώνα με την ομάδα του Ικαρου Καλλιθεας για το πρωταθλημα και δεν πρεπει να ληψει κανεις.
    Αυτό το Σάββατο λοιπόν στις 3μμ πάμε 'ολοι γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/10 18:10

    Παλικαρίσια νίκη. ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ - ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 2-1
    Μια σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα το απόγευμα η ομάδα μας επί της δυνατής ομάδας του Ικάρου στο γήπεδο των Αμπελακιων με σκορ 2-1, ο Αμπελακιακός από το 35 λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίκτες μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Σταυράτη, παρ όλα αυτά όμως οι παίκτες μας δεν το έβαλαν κάτω και ενώ η ομάδα του Ικάρου προηγήθηκε στο 19' μετά από δυο λεπτά και σε ανατροπή του Σταφσουλάι μέσα στην περιοχή ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι που εκτέλεσε ο Κρουστάλης και έφερε το παιχνίδι στα ίσια μέχρι το 89 που μετά από βολέ του τερματοφύλακα Π. Μαγιάτη ο συνήθης ύποπτος με ατομική ενέργεια νίκησε στην έξοδο του τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με απ ευθείας σουτ έγραψε το τελικό 2-1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.