Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

1 Νοε 2010

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΗΣΩΝ

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ

ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ»
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ:

-Την εξυγίανση της Σαλαμίνας από τις ρυπαίνουσες χρήσεις, τα διαλυτήρια πλοίων και τη μόλυνση της θάλασσας.
-Την προστασία των δασών που γλύτωσαν από τις πυρκαγιές, με ολοκληρωμένο σύστημα προληπτικής πυροπροστασίας.
-Την προστασία και την ανάδειξη (επιτέλους!) του αρχαιολογικού τόπου της ναυμαχίας στην Κυνόσουρα με σεβασμό στο περιβάλλον κι όχι με τσιμεντοποίηση της περιοχής.
-Την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην τοποθεσία Λαμπρανό από κάθε είδους κερδοσκοπικά συμφέροντα.
-Διαχείριση των απορριμμάτων με «Ανακύκλωση στην πηγή». Όχι στην ανεξέλεγκτη παραγωγή σκουπιδιών. Τα πολλά σκουπίδια φέρνουν κέρδη στους μεγαλοεργολάβους των ΧΥΤΑ, επιβάρυνση στο περιβάλλον και αύξηση στα δημοτικά τέλη. Η ανακύκλωση είναι φθηνή και μπορεί να εφαρμοστεί από όλα τα νοικοκυριά. Ξεκινά από την αυλή μας. Δημιουργεί νέες «καθαρές θέσεις εργασίας», μειώνει έως 85% τον όγκο των απορριμμάτων και δεν κατακλύζει το περιβάλλον με χωματερές.
-Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην καθαριότητα και επάνδρωση με νέα απορριμματοφόρα ώστε να καλύπτουν όλο το νησί.
-Την προστασία της δημόσιας υγείας από την ακτινοβολία. Την αποξήλωση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είναι δίπλα σε σπίτια και σχολεία. Όπως και στα κέντρα υψηλής τάσης κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Ζητάμε υπογειοποίηση των δικτύων υψηλής τάσης και ριζική μείωση των επιτρεπτών ορίων ακτινοβολίας.
-Την βελτίωση και αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς με πυκνότερα δρομολόγια και νυχτερινά. Φθηνό εισιτήριο με λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.
-Την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και υποδομές. Τον βιοκλιματικό σχεδιασμό για τα κτίρια, τις πλατείες και τους δρόμους, ως εναλλακτική απάντηση στον «πολιτισμό του air-condition». Την ΔΗΜΟΣΙΑ παραγωγή και διαχείριση νέων, ήπιων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και ΟΧΙ κίνητρα για την κερδοσκοπία ολιγοπωλιακών επιχειρήσεων πάνω στην τιμή του ρεύματος.
-Σε κάθε γειτονιά, συνοικιακά μικρά πάρκα, πράσινες πλατείες, όχι από τσιμέντο και μάρμαρο (όπως η νέα πλατεία στα Σελήνια). Παιδικές χαρές και ανοιχτά μικρά γήπεδα λαϊκού αθλητισμού.
-την ουσιαστική ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς (σε ιστορικούς χώρους όπως σπήλαιο Ευριπίδη, αρχαία πόλη στα Κανάκια). Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για ελεύθερους χώρους, τις εστίες καλλιτεχνικής δημιουργίας. Να πλημμυρίσουμε από μουσική, θέατρο, κινηματογράφο, πολιτιστικά δρώμενα. Η τέχνη να είναι προσιτό αγαθό για όλους.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/11/10 21:26

    ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

    Οι Κασσάνδρες της πολιτικής αποτυχίας, με ψευδοδιλλήματα, πολιτική κινδυνολογία, κομματικό φανατισμό, με στημένους μηχανισμούς υφαρπαγής της ψήφου μας προκαλούν με τον χειρότερο διχαστικό τρόπο. Φοβούμενοι τη λαϊκή βούληση ( κοινή γνώμη) η οποία έχει δείξει τον προσανατολισμό της, έχει δώσει το στίγμα της και έχει καταστεί αναγκαιότητα η αλλαγή της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, από ανθρώπους ικανούς , γνώστες, μεθοδικούς, μπροστάρηδες, αγωνιστές για το καλό του τόπου καταφεύγουν σε συνθήματα του τύπου ‘ Ο ΞΕΝΟΣ ‘, ‘ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΞΕΝΟ’.
    Αποκαλούν τον ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ, ΤΟΝ ΒΙΛΛΙΩΤΗ, ΤΟΝ ΣΑΜΙΩΤΗ, ΤΟΝ ΚΑΠΑΡΑΛΙΩΤΗ, ΤΟΝ ΚΟΚΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΞΕΝΟΥΣ. Αποκαλούν τον ΓΑΜΠΡΟ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΞΕΝΟΥΣ. Αποκαλούν , χωρίς ΝΤΡΟΠΗ όλους όσους μένουν στην ΚΟΥΛΟΥΡΗ , αγωνίζονται για αυτήν, πληρώνουν δημοτικά τέλη, αγοράζουν από την αγορά της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΞΕΝΟΥΣ.
    Δηλαδή θα χωρίσετε την κοινωνία του τόπου μας σε πολίτες δύο κατηγοριών, σε πολίτες δύο διαφορετικών μορφών διαχείρισης ; Θα την χωρίσετε σε τρείς κατηγορίες ανθρώπων ; Θα υπάρχουν οι ΝΤΟΠΙΟΙ οι προύχοντες , οι ΞΕΝΟΙ οι υποδεέστεροι και οι αλλοδαποί οι ΕΙΛΩΤΕΣ; ΤΟΤΕ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ οι συνδυασμοί σας πλαισιώνονται από υποψήφιους ΞΕΝΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ πλαισιώνονται από υποψήφιους ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ; ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ; ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ( την επομένη των εκλογών);
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΦΑΤΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΠΡΟΣΑΝΟΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΞΕΝΟΥΣ.
    ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ.


    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/11/10 23:19

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΞΕΝΟΣ.
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ2/11/10 00:04

    Αποσπασματικές,αντικρουόμενες,βερμπαλιστικές καιλαΪκίστικες διακηρύξεις,
    που εξαγγέλλονται απ' όλους σχεδόν τους Συνδυασμούς,συμπεριλαμβανομένης
    και της προγονολατρίας.
    Διακηρύξεις,που δεν θα παραμείνουν,
    παρά μόνο στα χαρτιά,τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη χρημάτων,δημοκρατίας,
    συμμετοχής,οργάνωσης,ευαισθησίας και
    προ παντός συνείδησης.
    Καλές οι προθέσεις, μα δεν αρκούν.
    ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/11/10 13:56

    ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΙΩΝΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    Προς Ομοσπονδία ΕΕΣΣ
    Κοιν: Δήμο Σαλαμίνας
    Τοπικό Δίκτυο

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 11 Ιουλίου για να συζητήσει την νέα δεύτερη προκλητική επίθεση το Σάββατο 7 Ιουλίου, του Δημοτικού συμβούλου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Τσαβαρή κατά του Προέδρου του Συλλόγου μας και εκδότη της εφημερίδας «ΕΝΟΤΗΤΑ» Μάνου Δερτούζου.
    Η νέα χυδαία επίθεση, αυτή τη φορά στο χώρο της Ομοσπονδίας (τόσο εκτός όσο και εντός της αιθούσης) με ακατανόμαστες ύβρεις αλλά και απειλές για το μέλλον, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας αλλά και στην ομαλή πολιτική ζωή της Σαλαμίνας.
    Καλείται η Ομοσπονδία έστω και καθυστερημένα να πάρει θέση και να καταδικάσει την αήθη επίθεση κατά του Προέδρου του Συλλόγου μας, διότι σε αντίθετη περίπτωση συμφωνεί με παρόμοιες συμπεριφορές.
    Κατακρίνουμε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας διότι παρ’ όλο που έλαβε γνώση του γεγονότος, εσιώπησε στη χυδαία και προκλητική συμπεριφορά του μέλους της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στον Πρόεδρο του συλλόγου μας Μάνο Δερτούζο και καλεί όλους να καταδικάσουν την νέα αυτή προκλητική επίθεση, που έχει στόχο αυτή τη φορά την ελεύθερη έκφραση και την τρομοκράτηση του τοπικού τύπου.
    Το Διοικητικό συμβούλιο επίσης αποφασίζει ομόφωνα να μην καλεί πλέον σε καμία εκδήλωση του συλλόγου μας τον κ. Γιάννη Τσαβαρή.
    Για το Διοικητικό συμβούλιο.


    Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
    Μάνος Δερτούζος Λουκάς Ψαρράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/11/10 14:42

    Όνομα:
    Τίτλος: ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
    Email:
    Σχόλια: Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που σε προεκλογικό αγώνα ΚΑΝΕΙΣ από τους [αντιπάλους]δεν έχει καταφερθεί ενάντια στο Σπύρο Σοφρά με όπλα που αφορούν κακοδιαχείρηση και οικονομικές ατασθαλείες ...τυχαίο? δε νομίζω
    Απλά μετά από καιρό έχουμε μπροστά μας έναν έντιμο Δήμαρχο ας τον κρατήσουμε κοντά μας είναι σπάνιο το φαινόμενο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/11/10 03:07

    Ναι διαισθάνομαι την αγωνία σου μήπως και βγει ο Μάνος δημοτικός σύμβουλος την στιγμή που ο δικό σου κατέβηκε και πήρε τον πούλο του με 20 συλλόγους πίσω του τάχα.
    Γι’ αυτό ανοίξατε τα παλιά κιτάπια της ομοσπονδίας και διαρρέετε δεξιά κι αριστερά έγγραφα.
    Μπράβο ρε Τσουραμάνη έτσι θα σου δώσει και το «δαχτυλίδι» ο αρχηγός κι αν είσαι και καλός μαζί του θα σε βγάζει κάθε απόγευμα στις 6 για κατούρημα.
    Ο Τσαβαρής να τα δει αυτά του υποσχέθηκε και έμμισθη θέση στον δήμο.
    Όσον αφορά τον Μάνο γνωστός κολοτούμπας απλά εσείς είσαστε πιο πρόστυχοι από τους πρόστυχους.
    Πες του δήθεν πως κι οι φελλοί επιπλέουν, κάποια παλικάρια του την έχουν στημένη στην γωνία, άσε να βγει ο Τσαβαρής και μετά εδώ θα είμαστε, έχουν γνώση οι φύλακες.
    ΕΞΩ ΤΑ ΕΜΜΙΣΘΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.