Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Νοε 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ


Σε λειτουργία παραδόθηκε το πρώτο διασυνδεδεμένο φωτοβολταϊκό σύστημα στη Σαλαμίνα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, σε οροφή κτιρίου επί της Ακτής Καραϊσκάκη, κατασκευασμένο από τη ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός έχει εγκατεστημένη ισχύ 9,945KWp η οποία παράγεται από 51 φωτοβολταϊκά στοιχεία (πάνελ) γερμανικής κατασκευής με ισχύ το καθένα 195Watt και καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 200 m2 στην έως τότε ανεκμετάλλευτη ταράτσα. Η διοχέτευση της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο της ΔΕΗ γίνεται μέσω ενός τριφασικού μετατροπέα (inverter) γερμανικής κατασκευής.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο μηχανικό της εταιρείας κ. Αντώνη Βακάλη, το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγεται από το διασυνδεμένο φωτοβολταϊκό σταθμό και θα πωλείται στη ΔΕΗ είναι της τάξης των 13.500 κιλοβατωρών το χρόνο, κάτι που μεταφράζεται σε ετήσιο έσοδο 7.500€ για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Από περιβαλλοντικής άποψης, η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με ηλεκτρική κατανάλωση 5 ελληνικών κατοικιών. Το όφελος από τη λειτουργία του, μέσω της αποφυγής έκλυσης 13.000kg CO2 ετησίως, είναι ισοδύναμο με 20 στρέμματα δάσους.
Η ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Delta & Delta αναλαμβάνει ολόκληρη την κατασκευή οικιακών Φ/Β εγκαταστάσεων "με το κλειδί στο χέρι" σε στέγες και ταράτσες κτιρίων. Βασίζεται στις τεχνικές γνώσεις, τη σοβαρότητα και τη δύναμη που έχει αποκτήσει στην 30χρονη πορεία της, μαζί με τεχνογνωσία και εμπειρία από εγκαταστάσεις δεκάδων φωτοβολταϊκών συστημάτων τα τελευταία έτη.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/11/10 19:52

    paidia o tsabaris epiase tabani, den paei alo eksantlise ta oria toy.
    h salamina psifizi dimarxo sofra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/11/10 20:02

    συμφωνο με τον φιλο νομιζο οτι οτι ειχε να δωση το εδωσε την πρωτη κυριακη και καλος η κακος θα εχουμε παλι δημαρχο το σοφρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/11/10 20:27

    H ALAZONIA TOY STRATOPEDOY TOY TSABARH FANIKE APO THN PROINH EMFANISH TOY DERTOYZOY STO DHMARXIO MAZI ME THN TSENOGLOY LES KAI EIXAN EKLEGH. AYTOYS THELOYME NA MAS DIOIKHSOYN? AKOMH DEN EKLEXTIKAN KAI ARXISAN TIS PROKLHSEIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/11/10 23:43

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΚΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ;
    ΒΛΕΠΕ ..ΜΑΚΡΗΣ....ΑΓΑΠΙΟΥ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ...ΡΟΥΛΑ....ΡΑΠΤΗΣ...ΠΑΠΠΠΠΠΠΠΠΑΣΑΒΑΣ;

    8 Νοεμβρίου 2010 11:40 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/11/10 23:07

    ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ....ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ....ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ....Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
    ΜΟΝΙΜΩΣ ΘΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ.
    ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΑΕΙ....ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ
    ..... ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ....ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ....ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
    ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ....(ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ... ΚΑΠΟΙΟΙ.... ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ).
    ΓΙΑΝΝΗ ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
    (ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ).
    ΕΓΩ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑΚΑΝΕΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ....
    ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ....ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ.
    Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ...ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ.
    ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟΝ ΣΟΦΡΑ.
    ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ....ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ....ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΟΜΩΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ...ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΟΥ....ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ....ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ...ΜΑ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ.
    ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ.
    ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΣΟΦΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΛΕΩ...ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.