Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Σεπ 2012

Για μια ακόμα φορά η πανικόβλητη απάντηση του δημάρχου για το ξεπούλημα του δικτύου στην ΕΥΔΑΠ όπως τον κατήγγειλε ο κ Σοφράς δείχνει την δεινή θέση που έχει περιέλθει και την αδυναμία του να διαχειριστεί την τύχη του νησιού μας


ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
Ο υποψήφιος, κατά δήλωσή του, Δήμαρχος κ. Σπύρος Σοφράς συνεχίζει τον πόλεμο της λάσπης κατά του Δημάρχου Σαλαμίνας, αδιαφορώντας αν εκτίθεται με τα ψέματα που χρησιμοποιεί.
Κατ’ αρχήν με λύπη μου διαπιστώνω ότι ακόμα δεν έχει κατανοήσει ποια είναι η διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος των οφειλών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ, από την σημερινή Δημοτική αρχή σε σχέση με την δική του επιλογή.
Πράγματι ο κ. Σοφράς είχε επιλέξει το ξεπούλημα των Δημοτικών Δικτύων Ύδρευσης που το κόστος κατασκευής το είχαν πληρώσει οι κάτοικοι των αντίστοιχων περιοχών, ενέργεια για την οποία είχα εκφράσει την αντίθεσή μου. Σε αντίθεση με αυτή την πολιτική ξεπουλήματος, η σημερινή δημοτική αρχή έκανε μια συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ, χωρίς καμία δέσμευση του Δήμου, στο τέλος μιας μεταβατικής περιόδου διάρκειας ενός έτους από την υπογραφή του προσυμφώνου, να μας παρουσιάσει πρόταση που θα περιλαμβάνει:
Την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσει η ΕΥΔΑΠ
Το χρονικό διάστημα παραχώρησης του δικτύου και όχι πώλησης όπως ο κ. Σοφράς είχε ως επιλογή
Τον αριθμό των εργαζόμενων του Δήμου που θα απασχοληθούν στην ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνοντας το σύνολο των δαπανών τους και
Τον διακανονισμό των οφειλών του Δήμου
Το Δημοτικό Συμβούλιο τότε και μόνο τότε θα κληθεί να αποφασίσει τελικά αν η πρόταση που θα μας υποβάλλει η ΕΥΔΑΠ εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου ή όχι και θα έχει την απόλυτη δυνατότητα να την αποδεχτεί ή να την απορρίψει χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση του Δήμου. Σε περίπτωση που απορρίψουμε την πρόταση της ΕΥΔΑΠ επόμενο είναι πως θα προχωρήσουμε σε συμφωνία σύμβασης ρύθμισης των οφειλών μας.
Μέχρι την υπογραφή ή όχι του προσυμφώνου εξασφαλίσαμε την απόλυτη προστασία του Δήμου από απειλούμενες κατασχέσεις από την ΕΥΔΑΠ. Από την αρχή της θητείας μας η ΕΥΔΑΠ συμφώνησε επίσης να μην πληρώνουμε τις μηνιαίες δόσεις των 60.000 ευρώ από συμφωνίες αποπληρωμής χρεών των προηγούμενων Δημοτικών αρχών, (Δήμων Σαλαμίνας και Αμπελακίων)όπως και την δαπάνη για τις τρέχουσες καταναλώσεις. Από την υπογραφή του προσυμφώνου ( Ιούλιος του 2012) και μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου αντί του συνόλου των μέσων μηνιαίων δαπανών ύδρευσης που ανέρχονται στο ποσό των 160.000 ευρώ και των 60.000 ευρώ από τις συμφωνίες αποπληρωμής των προηγούμενων Δημοτικών αρχών δηλ. σύνολο 220.000 ευρώ ο Δήμος θα πληρώνει ΜΟΝΟ 50.000 ευρώ ανά μήνα.
Η μόνη υποχρέωση που αναλάβαμε ήταν να υποβάλλουμε ΜΟΝΟ αίτηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη σύναψη δανείου, προκειμένου να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα ποσά στην ΕΥΔΑΠ.
Τώρα πώς μας χρεώνει ο κ. Σοφράς ότι αυξήσαμε το χρέος του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ στους τελευταίους 18 μήνες που έχουμε την ευθύνη της Διοίκησης κατά 4,5 εκατ. ευρώ, μόνο η δική του μαθηματική δυνατότητα μπορεί να υπολογίσει. Μια απλή αριθμητική πράξη προσδιορίζει το ποσό αυτό στο ύψος των 2.880.000 ευρώ (160.000 ευρώ μέση μηνιαία κατανάλωση Χ18 μήνες) δεδομένου ότι το ποσό των 60.000 ευρώ αποτελεί οφειλή του παρελθόντος . Ο κ. Σοφράς, ύστερα από αυτή τη συμφωνία, με καταγγέλλει σαν επικίνδυνο για τα συμφέροντα του τόπου και τελείως ακατάλληλο να εκφράσω τα συμφέροντα του Δήμου….
Το αφήνω στην κρίση σας…..
Στο σημείο αυτό δε, θέλω να σας θυμίσω ότι το 2009 ο κ. Σοφράς όχι μόνο δεν πέτυχε συμφωνία ρύθμισης των οφειλών του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ ΑΕ αλλά αντίθετα μετά από ατυχέστατους δικούς του προσωπικούς  χειρισμούς   η ΕΥΔΑΠ κάτεσχε από το ταμείο του Δήμου 3,5 εκ. ευρώ, χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου για αποπληρωμή οφειλών του Δήμου στην τοπική αγορά.
Προκειμένου  όμως να υπάρχει αναλυτική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου καλό είναι ο κ. Σοφράς να μελετήσει προσεκτικά το δελτίο τύπου του Δήμου από τις αρχές Ιουνίου που απαντούσε σε αντίστοιχες απορίες της κας Νάννου , ίσως έτσι μπορέσει επιτέλους να καταλάβει.   

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/9/12 19:54

    ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΟ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΦΟΣΟΝ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/12 20:02

    Ποιο δελτίο τύπου δήμαρχε μου λές να διαβάσω για να για να ενημερωθώ. Που βρήσκεται αυτό το δελτιο τύπο από τις αρχές Ιουνίου; τι είναι αυτά που μας λες; αφού το τελευταίο δελτίο στο site του δήμου σου αναφέρεται σε Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης με ημερομηνία Σαλαμίνα 30/10/2008, από τότε έχει να ενημερωθεί, από εποχής Σοφρά, τι είναι αυτά που λες τώρα;
    Διαφρομή του Link: Δήμος/Γραφείο Τυπου/Δελτία Τύπου ...αέρας κοπανιστός.
    δες και μόνος σου http://www.salamina.gr/Default.aspx?tabid=286&language=el-GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/9/12 22:19

    Eκείνο το οποίο θέλω να επισυμάνω με αφορμή το δελτίο τύπου του Δημάρχου, είναι η αντικειμενική στάση του διαχειριστή!!!
    Αντί να βάλει απλά την απάντηση του Δημάρχου ως ωφείλει, βάζει πιο μπροστά ολόκληρο τίτλο "πανικόβλητος ο Δήμαρχος ........κ.λ.π. " φανερώνοντας για μία ακόμη φορά την οργή και το μίσος κατά Δημάρχου και Δημοτικής αρχής.
    Με παρόμοια όμως δημοσιογραφική συμπεριφορά δεν έχει το δικαίωμα να αναγράφει με μεγάλα γράμματα "διαβάστε το salamis news για αντικειμενική ενημέρωση"
    Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για αντικειμενική ενημέρωση;
    Όσον αφορά την ουσία Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας προσπαθεί απλά να εξηγήσει στον κ. Σοφρά τι σημαίνει "προσύμφωνο". Προσπαθεί ο Δήμαρχος στα Δημοτικά Συμβούλια, προσπαθεί με δελτίο τύπου, τι άλλο να κάνει για να καταλάβει ο κ. Σοφράς; Το μόνο που μένει είναι ο Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στον κ. Σοφρά.
    Εγώ δεν απορώ που ο κ. Σοφράς δεν καταλαβαίνει τα πιο απλά ακόμη και τα πιο απλά μαθηματικά.
    Έχει μια δυσκολία στην κατανόηση των όρων. Φανταστείτε ότι έκανε 4 χρόνια να καταλάβει ότι ήταν Δήμαρχος.
    Σε ένα άλλο δελτίο τύπου ο κ. Σοφράς κάνει μαθήματα οικονομικής πολιτικής στον νυν Δήμαρχο θέλοντας να πείσει ότι πρόκειται για μεγάλο οικονομολόγο , τόσο μεγάλο που όπως αναφέρει ο Δήμαρχος του πήραν από το ταμείο (ΕΥΔΑΠ) 3,5 εκατ. ευρώ)

    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/9/12 09:48

    Δεν μπορείς να πείσεις κ. καληνυχτάκια ότι δεν σε πιάνει σύγκρυο με όσα γράφει κάθε φορά ο Σοφράς και ο διαχειριστής του blog.
    Eκείνο όμως που θέλω να σου επισυμάνω επειδη συνεχώς επαναλαμβάνεις τα περί δελτίων τύπου του Δημάρχου ...... είναι ότι η στάση σου ΔΕΝ είναι ούτε αντικειμενική ΟΎΤΕ σοβαρή !!!
    Αντί να απαντήσεις απλά στην ερώτηση μου, ως ώφειλες, πολυλογείς περί ανέμων και υδάτωνκ.λ.π.
    Για τα χάλια σας με τα δελτία τύπου που σας ρωτάω.....θα μας πεις που θα τα βρώ ;;;;
    Βούβα ε !!!!

    Ο καθρέπτης σου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/9/12 19:52

    Κε Τζαβαρή τα μόνα οικονομικά που ξέρεις εσύ είναι πόσα θα παντελωνιάσεις και πόσα ακοίνητα θα αγοράσεις, αυτά ομως θα έρθουν στην ώρα τους . Το πόσο άσχετος είσαι με τα οικονομικά είναι που εμπιστεύεσαι τον Καπετανάκη για τα οικονομικά του δήμου η τον έχεις για φούντο και το τούβλο νομίζει πως έχει σώσει τον τόπο με τις επιλογές που κάνει. Μανάρια μου την καταιγίδα που έρχετε τη βλέπετε και οι δυο σας συνεταιράκια της κακιάς ώρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/9/12 19:57

    file moy ti koutamares les o dimarxos thn arithmitiki poy gnorizi ine tris to ladi tris to xidi eji to ladoxido

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/9/12 10:34

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΙ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/9/12 06:58

    Απαντώ στον διαχειριστή του blog ο οποίος γράφει ότι με πιάνει συγκριο όποτε γράφει ο Σοφράς και ο διαχειριστής.
    Πρέπει να ομολογήσω δημοσίως ότι τρέμω δεν μπορώ να σταθώ, με πιάνει κρύος ιδρώτας, όποτε ο κ. Σοφράς και ο διαχειριστής αποφασίζουν να αναρτήσουν το σχόλιό τους.
    Δεν ξέρω τι να απαντήσω , τα έχω χαμένα.
    Η πραγματικότητα είναι μία ότι κάθε φορά που γράφει ο κ. Σοφράς χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί με αυτά που γράφει, μόνος του αυτοπυρπολείται, δεν χρειάζεται να γράψει κάποιος κάτι και να αντιπαρατεθεί μαζί του.
    Όσον αφορά τον διαχειριστή αυτός παγιδεύτηκε φθάνοντας στο σημείο ότι γράφει ο Σοφράς να το στηρίζει μετά μανίας , χάνοντας τελείως την "δημοσιογραφική" του αξιοπιστία.
    Όσον αφορά για μία ενημέρωση χωρίς ποδηγέτηση , όπως αναφέρει ο διαχειριστής, αυτό είναι να το διαβάζει κανείς και να γελά.


    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/9/12 10:37

    ΤΖΑΒΑΡΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.