Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Σεπ 2012

Φόρο τιμής στους πεσόντες του Ρίμινι, απέτισε ο υφυπουργός Δ. Ελευσινιώτης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης


Φόρο τιμής στους πεσόντες στη μάχη του Ρίμινι, μιας από τις σκληρότερες μάχες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, απέτισε σήμερα το πρωί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και των Ιταλικών Αρχών ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης.
Η Μάχη του Ρίμινι έχει χαρακτηρισθεί ως η μεγαλύτερη μάχη από υλικής πλευράς που έγινε ποτέ σε ιταλικό έδαφος. Πάνω από 1.200.000 άνδρες έλαβαν μέρος στη μάχη, που έληξε με νίκη των Συμμάχων Από ελληνικής πλευράς πήρε μέρος στη μάχη η Τρίτη Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία η οποία τέθηκε στη διάθεση των Συμμάχων. Η επίθεση της Ταξιαρχίας άρχισε στις16:00 της 20ής Σεπτεμβρίου με το πρώτο Τάγμα μετά από δεκάλεπτο βομβαρδισμό πυροβολικού.
Με την υποστήριξη των αρμάτων μάχης και με σκληρό αγώνα κατέλαβε τη Σάντα Μαρία ντε λε Κολονέλε. Ακολούθησε στις 16:30 η επίθεση του δεύτερου Τάγματος με την υποστήριξη πυροβολικού και αρμάτων μάχης. Το Τάγμα, πολεμώντας ηρωικά, ανέτρεψε τις εχθρικές αντιστάσεις στον τομέα του και στις 2000 προωθήθηκε1.200 μέτρα νοτιοανατολικά του Ρίμινι, καταλαμβάνοντας τον πρώτο αντικειμενικό σκοπό της ημέρας αυτής. Το Ρίμινι έπεσε τελικά στις 09:00 της 21ης Σεπτεμβρίου1944. Η κατάληψη του ήταν το έπαθλο δεκαπενθήμερου αγώνα της Τρίτης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας εναντίον εχθρού που είχε ισχυρή αμυντική οργάνωση και έδωσε σκληρή μάχη από σπίτι σε σπίτι και από πολυβολείο σε πολυβολείο διεκδικώντας με πείσμα το έδαφος.
Τις απογευματινές ώρες της 21ης Σεπτεμβρίου έγινε στην πλατεία της πόλεως τελετή, με την παρουσία αντιπροσωπειών των μονάδων της Ελληνικής Ταξιαρχίας και των καναδικών και νεοζηλανδικών μονάδων, για να αποδοθούν τιμές στην πολεμική σημαία του δεύτερου Τάγματος, που πρώτο εισήλθε στο Ρίμινι. Από το γεγονός αυτό, η τρίτη Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία ονομάστηκε έκτοτε «Ταξιαρχία Ρίμινι». Στη μάχη του Ρίμινι έχασαν τη ζωή τους δέκα Έλληνες Αξιωματικοί και 106 στρατιώτες, ενώ 316 ήταν συνολικά οι τραυματίες.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/9/12 21:14

    απέτισε σήμερα το πρωί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
    ΤΙ ΩΡΑ ΗΤΑΝ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ;
    ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΕΤΙΣΕ; ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ή ΑΠΟΤΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟ Ή ΦΕΥΓΩ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ !

    παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και των Ιταλικών Αρχών.
    ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΊΝΙ, ΤΙ ΠΑΛΗΚΆΡΙΑ ΈΧΟΥΜΕ ΕΜΕΊ! ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ Ή ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/9/12 21:53

    EINAI NΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ FLAMINGO.
    ΤΡΕΙΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΥΦΟΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. "ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΕΙΣΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ". ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ"
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΣΧΗΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΟΥ
    ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

    ΕΝΑΣ ΣΑΑΛΜΙΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/9/12 06:48

    Να καταδικάζουμε όλοι μαζί αυτά τα ρατσιστικά φαινόμενα.
    Εμένα που και εγώ γεννήθηκα στο νησί, δεν με ενδιαφέρει που γεννήθηκε ο Δήμαρχος. Με ενδιαφέρει ότι με αυτόν τον Δήμαρχο η αποχέτευση τελειώνει, ενώ με τον προηγούμενο που ήταν Σαλαμίνιος είχε σταματήσει δύο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/9/12 06:48

    Να καταδικάζουμε όλοι μαζί αυτά τα ρατσιστικά φαινόμενα.
    Εμένα που και εγώ γεννήθηκα στο νησί, δεν με ενδιαφέρει που γεννήθηκε ο Δήμαρχος. Με ενδιαφέρει ότι με αυτόν τον Δήμαρχο η αποχέτευση τελειώνει, ενώ με τον προηγούμενο που ήταν Σαλαμίνιος είχε σταματήσει δύο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/9/12 16:35

    Τι λες ρε βλάκα;
    Πού ζεις εσύ και δεν ενημερώνεσε;
    Το ότι και το Κλιμάκιο και το Τμήμα του Ελ.Συνεδρίου του ακύρωσε τηυ συμπληρωματική σύμβαση της αποχέτευσης ποσού 7.800.000 ευρώ, δεν σου λέει τίποτα; Ξέρεις πόσα απ΄αυτά θα τρωγόντουσαν τζάμπα;
    3 εκατομμυριάκια και βάλε.
    Κατάλαβες τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/9/12 17:27

    ΤΣΑΒΑΡΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/9/12 19:20

    Απαντώ στον φίλο που αναφέρει ότι από τα 7,8 εκατ. ευρώ για την συμπληρωματική σύμβαση του έργου της αποχέτευσης ο Τσαβαρής θα έτρωγε τα 3 εκατ. ευρώ
    Ερώτώ λοιπόν τον φίλο: "Εάν για τα 7,8 εκατ. ευρώ και με 15% έκπτωση ο Τσαβαρής θα έτρωγε 3 εκατ., ο Σοφράς κατ΄αναλογία με 27 εκατομμύρια το έργο της αποχέτευσης και με 1% έκπτωση , πόσα έφαγε;
    Η λέξη έφαγε είναι δική σου εγώ απλά την επαναλαμβάνω.
    Περιμένω απάντηση


    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος17/9/12 19:45

    ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΝΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
    ΤΖΑΒΑΡΗ ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.