Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Σεπ 2012

Σπύρος Σοφράς, καυτηριάζει την μακαριότητα του δημάρχου και τον καταγγέλλει για εγκληματικά αδιάφορο


Απλά  Εγκληματικά Αδιάφορος
Η πρόταση της Οικονομικής επιστήμης αλλά και η εμπειρίας της ζωής, στην αντιμετώπιση της οικονομικής ανέχειας, είναι αφενός ο περιορισμός των εξόδων αφετέρου η προσπάθεια αύξησης των εσόδων. Φαίνεται πως ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής δεν έτυχε να  κάνει στοιχειώδη μαθήματα οικονομίας, ή πιθανόν στην ιδιωτική του ζωή δεν γνώρισε οικονομικές δυσκολίες, ώστε να εκτιμήσει την αλήθεια και την ανάγκη εφαρμογής της  βασικής αυτής αρχής.
Πώς μπορεί κάποιος, τελείως καλοπροαίρετα, να δικαιολογήσει, την ανυπαρξία μέτρων μείωσης των εξόδων με παράλληλη αύξηση των εσόδων ώστε να βοηθηθεί ο δήμος στις πράγματι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει, και αντ’ αυτού να έχουμε στη πράξη μέτρα και ενέργειες αύξησης των εξόδων και αδιαφορίας λήψης μέτρων τουλάχιστον να  μη μειωθούν τα έσοδα.
Στο πλαίσιο αύξησης των εσόδων και  μετά από πρότασή μου, λάβαμε ομόφωνη  απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Απριλίου 2012(βλέπε ΕΔΩ)   για την διεκδίκηση από τη ΔΕΣΦΑ και εν όψει της πώλησης της από το νέο ιδιοκτήτη:
α. από τη ΔΕΣΦΑ 20.000.000,00€ εφάπαξ αποζημίωση για τη  μέχρι σήμερα χρήση της νήσου Ρεβυθούσας ιδιοκτησίας δήμου Σαλαμίνας,
β. από το νέο ιδιοκτήτη 500.000,00€ ετήσιο αντισταθμιστικό όφελος από τη χρήση χώρου που ανήκει στο δήμο και
γ. Τροφοδότηση του νησιού με φυσικό αέριο και έκπτωση 30% στο τιμολόγιο για τα νοικοκυριά.
Παρότι θα περίμενε κανείς από το δήμαρχο κ. Τσαβαρή να πάρει την απόφαση αυτή και να τρέξει στη ΔΕΣΦΑ ή στη ΔΕΠΑ ή ακόμη και στο αρμόδιο Υπουργείο να διεκδικήσει το αιτούμενα της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το μόνο που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι η αποστολή (τυπική διαδικασία) της απόφασης στη ΔΕΣΦΑ χωρίς καμία άλλη ενέργεια – πίεση προς κάθε αρμόδιο για την εφαρμογή της απόφασης.
΄Εστω και την ύστατη στιγμή, πριν πουληθεί η ΔΕΣΦΑ σε νέο ιδιοκτήτη, επιβάλλεται η άμεση δραστηριοποίηση του δημάρχου ,όπως πολύ καλά γνωρίζει, προς κάθε υπεύθυνο για την ικανοποίηση της απόφασης, δεν έχει πολυτέλεια χρόνου για δράση , εξάλλου είναι υποχρέωσή του σύμφωνα με την παράγραφο 1. και 1(β) του άρθρου 58 (Αρμοδιότητες του δημάρχου) του νόμου 3852/2010. Είναι αδικαιολόγητος ο μέχρι σήμερα εφησυχασμός του κ. Τσαβαρή  στην διεκδίκηση τόσο σημαντικών για το δήμο ποσών, δεδομένης της οικονομικής ανέχειας.
΄Εχουμε παραχωρήσει στην χρήση μιας επιχείρησης (ΔΕΣΦΑ) ένα ολόκληρο νησί, στο οποίο είναι εγκατεστημένες οι δραστηριότητες της επιχείρησης  αυτής και σαφώς αυξάνουν σε υπερθετικό βαθμό το κόστος πώλησής της ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο, δεδομένου ότι η Ρεβυθούσα δεν θα επιστρέψει ποτέ στην πρότερη κατάσταση, ούτε βέβαια για εκμετάλλευση  από το δήμο μας, δεν μπορεί λοιπόν με δικά μας περιουσιακά στοιχεία να κερδοσκοπήσουν άλλοι. Ζητάμε τα αυτοδίκαια από τη ΔΕΣΦΑ και το νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει από σήμερα την υποχρέωσή του και όχι εκ των υστέρων, όπου μπορούν να προκύψουν απρόβλεπτα νομικά προβλήματα. Επιβάλλεται άμεσα ο δήμαρχος να δράσει τα δέοντα για την υλοποίηση της με αριθμό 86/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένος αν δεν θέλει να μην κατηγορηθεί για αδιαφορία υλοποίησης Δημοτικής απόφασης.
Σπύρος Σοφράς
Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/9/12 19:27

    και μην ξεχνάτε πατριώτες, ο επόμενος δήμαρχος να ναι Πακιστανός να δούμε επιτέλους αν μη τι άλλο καθαριότητα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/9/12 01:07

    Αν νομίζεις σπυρο ότι με αυτά τα χαϊδέματα και τις αλλοπρόσαλες απατήσεις θα κερδίσεις κάτι, είσαι πολύ λάθος. Στα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου, είσαι απών.
    Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/9/12 08:41

    Ο κ Σοφράς πιστός στην προσφιλή του τακτική, καθημερινά να αναρτά ένα δελτίο τύπου στο διαδύκτιο, ξαναχτύπησε.
    Ο κ. Σοφράς έρχεται να κάνει μαθήματα στον νυν Δήμαρχο πως θα αυξήσει τα έσοδα και πως θα μειώσει τα έξοδα!!! Αυτά τα λέει ο κ. Σοφράς, ο οποίος αύξησε το έργο της αποχέτευσης κατά 8 εκατομμύρια ευρώ με το περιβόητο σύστημα vaccum που ανακάλυψε για την αποχέτευση.
    8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπόρεσε να τα βρει και σταμάτησε το έργο της αποχέτευσης από το 2009. 8 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βρήκε ο σημερινός Δήμαρχος και η αποχέτευση ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!!
    8 εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να πέσουν στη Σαλαμίνα για έργα.
    Μιλά ο κ. Σοφράς για σωστή οικονομική διαχείριση αυτός ο οποίος έβαλε την υπογραφή του για 1% έκπτωση στο έργο της αποχέτευσης χαρίζοντας στους εργολάβους τεράστια ποσά.
    Μιλά ο κ. Σοφράς ο οποίος από το 2007 μέχρι και το 2010 ενώ θα μπορούτσε να πάρει από το ΕΣΠΑ χρήματα για έργα στη Σαλαμίνα, δεν απορόφησε ούτε ένα ευρώ!!!!
    Είναι ο σημερινός Δήμαρχος ο οποίος εξασφάλισε μέσα σε 20 μήνες περισσότερα από 80 εκατομύρια ευρώ , έργα που εγκρίθηκαν και θα γίνουν στη Σαλαμίνα.
    Κε Σοφρά δεν δικαιούστε να κάνετε μαθήματα οικονομικής πολιτικής εσείς που διαχειριστήκατε τα οικονομικά του Δήμου με τον πλέον αρνητικό τρόπο.

    Να είστε σίγουρος και για την Ρεβυθούσα θα γίνει ότι καλύτερο για το νησί


    Καληνύχτα κ. Σοφρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/9/12 09:21

    Καλωσόρισες Γιαννάκη μας κι ας άργησες πουλάκι μου,
    Σήμερα θα σε μαλώσω άργησες να ξυπνήσεις, είδες τι παρενέργειες έχουν τα βοηθητικά χάπια στην ηλικία σου;
    Αλλά για να ‘ρθουμε στο θέμα μας μια και μιλάς για τα 8 εκατομμύρια της απ’ ευθείας ανάθεσης που εσύ έκανες, για πάγαινε στη «γνώμη της Σαλαμίνας» να διαβάσεις τα κατορθώματα σου τι κατάληξη θαχουνε!!! Αναφέρει:
    Ραγδαίες εξελίξεις: σε περιπέτειες η αποχέτευση και η δημοτική πλειοψηφία…
    http://thesalaminians.com/2012/09/08/%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1/
    εκεί να δεις τα χάλια σου που σε πήρανε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/9/12 09:25

    Κε Τσαβαρή δυστυχώς για άλλη μια φορά αυτοεπαναλαμβάνεσαι για άλλη μια φορά έβαλες τη κασέτα να παίξει το ίδιο παραμύθι, αν νομίζεις πως θα δικαιολογείσαι και θα χρησιμοποιεί για άλλοθι της δικής σου ανικανότητας το 1% έκπτωση ή την αύξηση της αποχέτευσης κατά 8 εκατ. ευρώ, για τα οποία δεν ευθύνεται ο κ. Σοφράς ο άνθρωπος τα βρήκε έτοιμα, αν θυμάμαι καλά εσύ είχες εγκρίνει την τροποποίηση σε βάκουμ το 2006, ο κ. Σοφράς τότε δεν ήταν τίποτα, ο κ. Σοφράς με την όλη δράση του φρόντισε να μην χαθούν τα 11,5 εκατ. της χρηματοδότησης από ευρωπαικά χρήματα, παρά το βρώμικο αγώνα που του κάνατε όλοι της αντιπολήτευσης. Εσύ δεν λες την αλήθεια ότι δεν θα είχες φέρει ούτε ένα ευρώ αν ο κ. Σοφράς δεν σου είχε αφήσει έτοιμες δεκάδες μελέτες για χρηματοδότηση , πες μας από τις μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν σε ποιά έχει άλει την υπογραφή σου. Την πλατεία Μακεδονίας που εγκαινίασες πες μας ποια συμμετοχή είχες στην κατασκευή της; σε λίγο θα κατασκευαστεί το έργο του φωτισμού της λεωφόρου Φανερωμένης, το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί, πες μας ποια είναι η συμμετοχή σου; Ξέρεις πολύ καλά όπως όλοι το γνωρίζουν ότι είναι έργα περιόδου Σοφρά.
    Καλό ύπνο κ. Τσαβαρή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/9/12 13:46

    Και οι δύο είναι απόφοιτοι της ίδιας σχολής, της μεγάλης σχολής του ΠΑΣΟΚ που κατάντησε την Ελλάδα μπανανία. Ότι έκανε ο πρώην, τα ίδια και χειρότερα κάνει και ο νυν.
    Όλα υπέρ των εργολάβων.
    Δρόμο και οι δυό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/9/12 14:01

    ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ?ΑΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/9/12 22:53

    ΞΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο κ. ΣΟΦΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ
    ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ 15% ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥΤΑΝΙΑ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/9/12 23:33

    ρε κουφαλεσ και οι δυο σασ βλαχοδημαρχοι 35000 ευρο εισπρατει ο δημοσ απο τη ρεβυθουσα τι γινονται αυτα τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/9/12 17:36

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/9/12 17:51

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/9/12 18:29

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/9/12 18:42

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έλεος ποια κύριοι, {10/9/12 17:51 & 10/9/12 18:29 & 10/9/12 18:42}
    Αφήστε τα πεζοδρομιακά για άλλα blog, δεν αποδεικνύεται ο ανδρισμός σας με την χυδαιολογία ούτε μας ενδιαφέρει εδώ αυτό.
    Πολιτικές απόψεις μπορείτε να ανταλλάξετε και γιατί όχι να τις δημοσιεύσουμε όμως θυμηθείτε πως στα σχόλια μπαίνουν και μικρά παιδιά που ίσως να ‘ναι τα δικά σας αύριο.
    Έλεος πια δώστε τέλος δεν είναι αυτό επίπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/9/12 19:18

    δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα για αυτό που μετ επιτάσεως ζητάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος10/9/12 22:50

    χαίρομαι που υπάρχουν αρνητικά σχόλια για αυτούς που γράφουν χυδαία και βρίζουν.
    Εκείνο όμως που διαπιστώνει ο αναγνώστης αυτών των σχολίων είναι ότι προέρχονται όλα από την πλευρά που κάνουν αντιπολίτευση στον νυν Δήμαρχο.
    Ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του και με αυτά που πράτει και γράφει η συμπολίτευση και με αυτά που πράττει και γράφει η αντιπολίτευση.
    Όσον αφορά για το ΠΑΣΟΚ που γράφει σχολιαστής, πρέπει να τονιστεί για να μην ξεχνιόμαστε , το ΠΑΣΟΚ στήριξε μετά μανίας τον κ. Σοφρά. Ο Γιάννης Τσαβαρής δεν ζήτησε κανενός κόμματος την στήριξη και κατάβηκε στις εκλογές ανεξάρτητος.
    Τώρα πως το ΠΑΣΟΚ στήριξε για Δήμαρχο κάποιον που δεν ήταν γραμμένος σε καμία κομματική οργάνωση και έγινε μέλος στα 60 του χρόνια λίγους μήνες μετά που έγινε Δήμαρχος, αυτά συνέβαιναν μόσο στο ΠΑΣΟΚ.

    Υ.Γ
    Για μία ακόμη φορά θέλω να τονίσω ότι ο υπογράφων "καληνύχτα κ. Σοφρά" δεν είναι ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, ο οποίος εκφράζεται πάντοτε επώνυμα με δελτία τύπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος11/9/12 07:14

    ναι Γιαννάκη το καταλάβαμε
    Καλημέρα ξύπνησες;

    α.. και μπαίνοντας στο δημαρχείο πες και καμιά καλημέρα στον κόσμο που συναντάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος13/9/12 10:35

    ΤΣΑΒΑΡΗ ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.