Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

12 Σεπ 2012

Ανακοινώσεις γραφείου τύπου ΚΚΕ για την συνάντηση Σαμαρά Ντράγκι και τα αντεργατικά μέτρα…


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΝΤΡΑΓΚΙ
Η συνάντηση Σαμαρά – Ντράγκι επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και η ΕΕ είναι αποφασισμένες να εντείνουν τον πόλεμο ενάντια στο λαό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή ούτε αυταπάτη. Μετά από το σημερινό τούνελ στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι, θα ακολουθήσουν νέα τούνελ, με όποια κυβέρνηση, γιατί η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθύνει και γιατί η κερδοφορία των μονοπωλίων που είναι μονόδρομος γι’ αυτά προϋποθέτουν την επιστροφή της ζωής του λαού στη δεκαετία του ’50 και ακόμα πιο πίσω. Άμεση απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση γενικής απεργίας με κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης αποδεικνύεται ο επιμελέστερος δήμιος των εργατικών κατακτήσεων. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για τον ζήλο του υπουργού στη σφαγή των μισθών πείνας και των επιδομάτων εξαθλίωσης, στην απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και από τις ελάχιστες εισφορές, στην κατάργηση του 8ωρου, στις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα.
            Είναι γελασμένοι όλοι αυτοί που ελπίζουν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα αποδεχτούν να παράγουν τον πλούτο χωρίς να έχουν στοιχειώδη δικαιώματα, να ζουν στην εξαθλίωση και την ανασφάλεια, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να απολαμβάνουν σύγχρονα δικαιώματα.
            Κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, ανεξάρτητα από τον τόπο δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις, κάθε άνεργος, έχει χρέος και πρέπει να συμβάλλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας για να σταματήσει τώρα το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται. Να σηματοδοτήσει με την συμμετοχή του την ταξική και πολιτική αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της. Ταξική αφύπνιση, αλληλεγγύη και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια στον κοινό εχθρό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.
ΑΘΗΝΑ  11/9/2012              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.