Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

6 Αυγ 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 140 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας καταγγέλλει τις εκατοντάδες αυθαίρετες, παράνομες και πραξικοπηματικές διαθεσιμότητες- απολύσεις εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η απόφαση για την οριστική διαθεσιμότητα- απόλυση όλων των εργαζομένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – 350 ατόμων ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ- κατηγορίας ΣΕΙΔ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου) και ΣΕΙΔΑΧ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) είναι οριστική.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας καθώς από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας βγαίνουν σε διαθεσιμότητα περίπου 140 άτομα κατηγορίας ΣΕΙΔΑΧ.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το προσωπικό που απολύεται  κατέχει καίριες θέσεις σε σπάνιες και εξαιρετικά εξειδικευμένες ειδικότητες, ενώ ο μέσος όρος  ετών εργασίας στον Ναύσταθμο είναι τα 30 χρόνια.
Συνολικά η πλειονότητα των υπό απόλυση εργαζομένων κατέχουν καίριες θέσεις  (ναυστάθμους, νοσοκομεία, τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες όλων των επιτελείων κ.λ.π).
Όλοι οι Ειδικοί Επιστήμονες και των τεσσάρων όπλων  είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ.
Όλο σχεδόν το τεχνικό και εξειδικευμένο  εργατικό προσωπικό, σπάνιων και απαραίτητων ειδικοτήτων και των δύο Ναυστάθμων  του Π.Ν είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ.
Πέρα από την προσωπική αγωνία για το υπό απόλυση προσωπικό, τίθεται γενικότερο ζήτημα λειτουργία, καθώς οι άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία γενικά των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι πολύ μεγάλες  και τα κενά των απολυμένων δυσαναπλήρωτα.
Οι  συνάδελφοι μας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, σε συνεννόηση και με τους συναδέλφους στον Ναύσταθμο Κρήτης,
θα συνεχίσουν τους αγώνες μέχρι την τελική δικαίωση.
Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/8/13 14:35

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ (ΔΗΜΟΣΙΟ) ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ (ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ).

    ΤΟ ΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟ) ΒΡΥΧΙΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ (ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ).

    ΚΟΨΙΜΟ (ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΚΑΨΙΜΟ (ΑΠΟΛΥΣΗ) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΟΦΙΣΕΙ*

    *{αρχ. ψοφῶ `κάνω κρότο΄, ελνστ. σημ.: `πεθαίνω (για ζώο)΄, από τον κρότο που κάνει ένα ζωντανό καθώς πέφτει πεθαίνοντας}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/8/13 14:44

    Δυστυχως τα κεφαλια που κοβονται ειναι αυτα που δεν μπορουν να αντιδρασουν, Οι "ευνοουμενοι" παραμενουν ακλονητοι, ασχετα αν εχουν δωσει 'ΚΑΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΡΑΦΗΣ"... Αραγε θα υπαρξει ποτε αξιοκρατια σε αυτο τον τοπο; Πειτε με ρομαντικο, πειτε με μ@@@@α αλλα θελω να ειστε αντικειμενικοι (οσο γινεται)...Ποιος ειναι ικανος να διοικησει τη Σαλαμινα με τροπο που να συμφερει τον τοπο και οχι την... τσεπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/13 19:11

    06-08-2013: Ανακοίνωση σχετικά με περιορισμούς στη διέλευση οχημάτων και πεζών από τα προαστιακά δάση της Αττικής, από σήμερα έως και το Σάββατο (10-08-2013) λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών


    ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

    Αθήνα, 06 Αυγούστου 2013

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ανακοινώνεται ότι, λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής, δεν επιτρέπεται, από σήμερα έως και το Σάββατο (10-08-2013) η διέλευση οχημάτων και πεζών από τα προαστιακά δάση της Αττικής, το διάστημα από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου.

    Οι περιορισμοί αυτοί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, δύναται να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=30467&Itemid=1156&lang=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/8/13 08:06

    290 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.