Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Αυγ 2013

Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός: «Με το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού λύνεται οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης της Αίγινας»

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση της μελέτης κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού λύνεται οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης της Αίγινας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΠΕΠ Αττικής. Προχωρούμε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Αίγινας και την ΕΥΔΑΠ για τον υποθαλάσσιο αγωγό, ενώ τα χερσαία έργα του δικτύου διανομής ήδη κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Αττικής».
Όπως είναι γνωστό, η Αίγινα αντιμετωπίζει, επί σειρά ετών, μεγάλο πρόβλημα με την ύδρευση, που επιτείνεται το καλοκαίρι λόγω του μεγάλου αριθμού παραθεριστών και τουριστών που επισκέπτονται ή διαμένουν στο νησί.
Για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος η Περιφέρεια Αττικής προωθεί τη λύση του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέσει την Αίγινα με την Σαλαμίνα και θα φέρει νερό της ΕΥΔΑΠ στο νησί.
Έχει ήδη εκπονηθεί η προμελέτη του έργου και έχει εγκριθεί ο τρόπος κατασκευής του.
Με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίθηκε η συμπληρωματική σύμβαση για την εκπόνηση των τευχών δημοπράτησης.
Θα ακολουθήσει η έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης για την χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου. Οι απαραίτητοι πόροι θα διατεθούν από το ΠΕΠ Αττικής και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 29,3 εκ. € με τον Φ.Π.Α.
Ήδη κατασκευάζονται από την Περιφέρεια Αττικής τα απαραίτητα χερσαία έργα στο νησί που αφορούν στο δίκτυο διανομής, με προϋπολογισμό 6,5 εκ € και σύμβαση ύψους 3,5 εκ €, που προέρχονται από πόρους του ΠΕΠ Αττικής.
Ο κ. Σγουρός επισήμανε στις δηλώσεις του:
«Θέλω να τονίσω ότι, για να ωριμάσουμε το έργο στο σημείο που ευρισκόμαστε σήμερα, έγινε σκληρή και επίπονη δουλειά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη μας για την προσπάθειά τους αυτή και να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δημήτρη Κατσικάρη, χάρη στις προσπάθειες του οποίου, πέραν όλων των άλλων, απετράπη ο κίνδυνος να μείνει χωρίς νερό το νησί φέτος το καλοκαίρι. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε και συνέβαλε στην επίλυση του προβλήματος».

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/8/13 20:42

    Η εβδομάδα των παθών συνεχίζεται για τον δήμαρχο Σαλαμίνας.Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν ότι χειρότερο γι’ αυτόν τα είχε όλα. Παραλογισμό , υποκρισία ,φυγή, δριμύ κατηγορώ από τον κουμπάρο, ελαφριά στήριξη από τον άλλο κουμπάρο , κρυφογελάσματα και αμεριμνησία για τον τρίτο εκ Κρήτης
    κουμπάρο . Θεωρώντας ότι θα ξεπεράσει το σκάνδαλο Σταμπουλή έβαλε το ΔΣ να πάρει μια απόφαση η οποία θα καταδικάζει τα ανώνυμα φεϊγβολάν, για την ταμπακέρα ούτε μια λέξει .Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίσαν θετικά αλλά όλοι γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί στον δήμο και αυτός αγρόν ηγόραζε .Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου εξαφανιστεί κατά το δριμύ κατήγορο του κουμπάρου όπου φύγει φύγει καπνός. Είχε και Άγγελου , απευθείας ανάθεση , αυτά μόνο στο Δήμο Σαλαμίνας γίνονται. Και η δυο λοστρόμοι του αγέρωχοι και υπερήφανοι για τον καπετάνιο τους έβγαζαν κορώνες και τιμούσαν το πρόσωπο του . Αποχώρηση Αστρακου συνάντηση με Σοφρά .Κόγιας , στυλοβάτης του Σταμπουλή και σκληρή κριτική στο θέμα του αγγέλου .

    Τηλέγραφος του Δήμου Σαλαμίνας

    Εβδομαδιαία ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/13 08:04

    290 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/13 10:03

    Βάλανε επιτροπή να ελέγξει τα χαρτιά του νταμαροκαταστροφέα την ίδια στιγμή που ο δήμος έχει δηλώσει δημόσια ότι έχει κάνει δέσμευση ΑΦΜ και κατάσχεση. Και η επιτροπή δεν βρήκε τίποτα το μη νόμιμο.
    Κάτι τέτοιους δεν εννοεί ρε παιδιά και ο Μητσοτάκης και εμείς αντιδράμε οι ηλίθιοι;
    Ο δήμαρχος κατάφερε να δώσει με απευθείας ανάθεση στον μεγάλο οφειλέτη του δήμου την προμήθεια υλικού, η οποία επιχείρηση του δεν έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις και όχι στους ΝΤΟΠΙΟΥΣ που ήταν η αντιπρόταση της κα Νάννου και του κου Κόγια.
    Αυτή είναι η σημερινή δημοτική αρχή που προσπαθεί να μας πείσει ότι εργάζεται για το συμφέρον μας. Τώρα μείνετε ήσυχοι ότι όλοι εκεί μέσα θα κάνουν το αδύνατο δυνατό να πετύχει η κατάσχεση του δήμου στον νταμαροκαταστροφέα.
    Αν επιμένετε ότι δήμαρχος και επιχειρηματίας δεν συνεργάζονται τότε θέλετε πολύ Μέρκελ ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/8/13 11:49

    8/8/03 10.03 ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΣΩΣΤΑ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΟΓΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΓΊΝΕΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ. Η ΝΑΝΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥ ΚΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/8/13 12:57

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
    ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΕΙΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ, ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ;
    ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ, ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑ FM, ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟ; ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ; ΕΦΟΡΙΑ; ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΑ; ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΧΡΗΜΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ; ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ, ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ... ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.... ΟΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ ΒΟΟΥΝ... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ; Η ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/8/13 08:54

    289 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/8/13 15:55

    Όταν μία πρόταση ψηφίζεται σημαίνει συμφωνεί με το περιεχόμενό της. Διαφορετικά προτείνει κάτι άλλο ή ψηφίζει άλλη πρόταση ή δηλώνει παρόν/ούσα.
    Κόγια και Νάννου είπαν στις πρωτολογίες του αν ακούσεις το ηχητικό ντοκουμέντο να μην πάρει την δουλειά ο καταστροφέας του νησιού αλλά ντόπιοι επιχειρηματίες.
    Ο δήμαρχος επέμενε να την πάρει ο νταμαράς. Αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας γιατί πλέον αποκαλύπτονται καθημερινά οι στενές σχέσεις δημάρχου και νταμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/8/13 16:28

    ARA STIN OYSIA SIMFONITE OLOI NA SYNEXISTI I PERIBANTOLOGIKI KATASTROFI TOY NISIOY GIAYTO POLI DEN EXOYN ADIKO POY LENE NA PARETE OLOI MAZI DROMO REEEE DROOOMMMMOOOO OOOYYYYSTTT APO DO OLOI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/8/13 16:43

    16:28 είπαμε κάνει ζέστη αλλά εσύ δεν λες ασυναρτησίες και αηδίες. Λες τα δικά σου προκειμένου αυθαίρετα να πεις ότι όλοι είναι το ίδιο.
    Μάθε λοιπόν δεν είναι όλοι το ίδιο. Ο δήμαρχος είναι με τον νταμαροκαταστροφέα του νησιού. Του έδωσε με απευθείας ανάθεση προμήθεια χωρίς να έχει το δικαίωμα να την πάρει. Και όταν του το είπε ο Κόγιας το παραδέχθηκε ο δήμαρχς αλλά επέμενε ο δήμαρχος ότι την δουλειά θα την δώσει στον νταμαροκαταστροφέα. Ούτε να του την είχε τάξει ένα πράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/8/13 17:17

    TIME AOUT
    FILE
    SOKOLATITSA KIT KAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/8/13 18:53

    Εδώ φτερνίζεται ο Γιαννάκης και στέλνει ανακοινώσεις μέχρι στο αθηανικο πρακτορείο ειδήσεων, Και σε κούρασε η τεράστια παρανομία που φωνάζουν εδώ μέσα για την απευθείας ανάθεση υλικού από τον μεγάλο οφειλέτη του δήμου, από την εταιρία που έχει καταστρέψει το περιβάλλον του νησιού. Σοκολατίτσα φάε εσύ αλλά και όσα σου σερβίρει ο ΓιαννΆκης. Όσα κάνει ο ΓιαννΆκης όμως δεν θα μένουν κρυφά μέχρι ο κόσμος να εμπεδώσει με τι έχει να κάνει. Αρκετά η προπαγάνδα και οι φωτογραφίες με μασέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/8/13 07:40

    288 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/8/13 08:31

    287 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/8/13 07:34

    286 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος13/8/13 07:10

    285 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.