Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Αυγ 2013

Ποιος ή ποιοι άρρωστοι εγκέφαλοι παραπλάνησαν μετά λόγου γνώσεως, το δημοτικό συμβούλιο Σαλαμίνας και ενέκρινε παράνομη πράξη και τώρα θα λογοδοτήσουν όλοι μαζί στον εισαγγελέα;

Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων: Όχι μόνο Άκυρη αλλά και ΑΔΥΝΑΤΗ η αγορά οικοπέδου! 
Πρόκειται δηλ. για δύο οικόπεδα (τα οποία χωρίζει στη μέση ένα τρίτο (δρόμος), μη άρτιο και οικοδομήσιμο, λόγω μικρότερου προσώπου. Το 1983 ο Νόμος Τρίτση (Ν. 1337/83, άρθ. 28) χαρακτηρίζει όλους τις ιδιωτικές οδούς εντός σχεδίου δημοτικούς/κοινοτικούς. Το ίδιο συμβαίνει και με το συγκεκριμένο δρόμο που περιέρχεται στην τότε Κοινότητα Σεληνίων.
Αυτό σημαίνει πως οι κληρονόμοι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει νομικές διαδικασίες προκειμένου ο κοινόχρηστος πλέον αυτός χώρος να τους προσκυρωθεί από το Δήμο, δηλ. να τον αγοράσουν από το δήμο. Αυτό όμως προϋπέθετε και μια σειρά διαδικασιών (αίτηση του ιδιοκτήτη, εκτίμηση αντικειμενικού προσδιορισμού στη ΔΟΥ, εκτίμηση επιτροπής του Δήμου ή της Κοινότητας, αγορά με συμβολαιογραφική πράξη και καταχώριση στο Κτηματολόγιο και στο Υποθηκοφυλακείο).
Στην περίπτωσή μας τι κάνουν οι ιδιοκτήτες; «Καταργούν» τον κοινοτικό πλέον δρόμο και τον προσαρτούν αυθαίρετα στη δική τους ιδιοκτησία!
Κι έρχεται σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίζει την απ΄ ευθείας αγορά του οικοπέδου (που είχε πλέον περιέλθει στην ιδιοκτησία Μαντούβαλου), το οποίο όμως συμπεριλαμβάνει και το δρόμο που προσαρτήθηκε αυθαίρετα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δε μιλάμε για ένα ενιαίο οικόπεδο 2.372,20τ.μ. αλλά για δύο μικρότερα οικόπεδα που χωρίζει δημοτικός δρόμος!
Και, κυρίως, τι άλλο σημαίνει; Ότι ο Δήμος θα πλήρωνε για να αγοράσει δημοτικό κοινόχρηστο χώρο!!!
Και κάτι ακόμη: Αν από το συνολικό εμβαδό των 2.372,20τ.μ. αφαιρέσουμε το δρόμο (536,10τ.μ.) απομένουν δύο μη όμορα οικόπεδα συνολικού εμβαδού 1836,10τ.μ. Και μάλιστα τη στιγμή που το υπάρχον Δημοτικό Σχολείο εκτείνεται σε εμβαδόν 2 στρεμμάτων!
Και διερωτάται κανείς μετά απ΄ όλα αυτά:
Όταν ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή ενέκριναν με τέτοια θέρμη ένα οικόπεδο ως «το μοναδικό κατάλληλο»(!!) για ανέγερση σχολικής στέγης, δεν θα έπρεπε να είχαν ελέγξει τουλάχιστον τους τίτλους; Όταν κόπτονταν για τη νομιμότητα στην περίπτωση του ετέρου οικοπέδου Κοκκινίδη και αρνούνταν να το συζητήσουν διότι, όπως έλεγαν, ρυμοτομείται, γιατί επιμένουν τόσο πολύ στην αγορά ενός άλλου οικοπέδου, χωρίς -ως όφειλαν- να έχουν εξετάσει όλες τις παραμέτρους;
Με λίγα λόγια, τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης χρωστά χρήματα στο Δήμο για το δρόμο, ζητά να τον πληρωθεί κιόλας! 150.000€ «Τζάμπα», κατά τα άλλα θα στοίχιζε, κατά τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Αμπελακίων!
Και μάλιστα το προκλητικό είναι πως η όλη αγορά παρουσιάστηκε ως πράξη δωρεάς προς το Δήμο. Προτάθηκε μάλιστα διά στόματος δημάρχου, να βραβεύσουμε τον κ. Μαντούβαλο για την προσφορά του! Εκλογές γαρ.
Τι θα γινόταν στα Σελήνια
Τι είχε προτείνει όμως ο κ. Τραυλός και τι είχε καταφέρει να εντάξει στις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΣΚ, δηλαδή να χρηματοδοτηθεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων;
Ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2002 (δημαρχεία Τραυλού) από τον ΟΣΚ, που προεντάσσει στο πρόγραμμα σχολικών μονάδων το έργο «Ενίσχυση κατ΄ επέκταση- καθ΄ ύψος – διαρρυθμίσεις- ενισχύσεις υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων». Στη συνέχεια συντάσσεται προμελέτη του έργου και τον Οκτώβριο του 2005 (δήμαρχος Στ. Γκίνης) υπογράφεται προγραμματική σύμβαση ύψους 986.000€ μεταξύ ΟΣΚ και Δήμου Αμπελακίων.
Τον Απρίλιο του 2007 (δήμαρχος πάλι ο Μ. Τραυλός), κι αφού έχει διαπιστωθεί ότι η προηγούμενη πίστωση δεν επαρκούσε, συντάσσεται και υποβάλλεται προμέτρηση - προϋπολογισμός ύψους 2.100.000€. Ο ΟΣΚ τελικά εγκρίνει τη διάθεση πίστωσης 1.600.000€ και υπογράφει νέα προγραμματική σύμβαση με το Δήμο στις 15/08/2008, με τον όρο πως αν απαιτηθεί επιπλέον πίστωση αυτή θα καλυφθεί από το Δήμο. Ο Δήμος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχεται τη σύμβαση. Στο ποσό των 1.600.000€ περιλαμβάνονταν:
Α. Ανακατασκευή – Στατική ενίσχυση ήπιας μορφής και νέα διαρρύθμιση των υφισταμένων κτισμάτων, εμβαδού 643,59τ.μ.
Β. Προσθήκη νέου κτιρίου, κατ΄ επέκταση του υπάρχοντος, εμβαδού 492,65τ.μ.
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΜΒΑΔΟΝ: 1.136,24τ.μ.
Γ. Διαμόρφωση αύλιου χώρου των εγκαταστάσεων εμβαδού 1.150τ.μ. περίπου
Δ. Δαπάνη για εικαστική παρέμβαση
Η οριστική μελέτη προέβλεπε επιπλέον βιοκλιματικό και οικολογικό σχεδιασμό των κτιρίων, φωτοβολταϊκά συστήματα και σύστημα ήπιας γεωθερμικής εγκατάστασης. Το σχολείο θα γινόταν πράσινο κτίριο ενεργειακής κλάσεως Α΄. Παράλληλα έγινε νέα οριστική στατική μελέτη για την πλήρη ενίσχυση και οριστική αποκατάσταση των υφισταμένων κτιρίων, επικαιροποίηση των τιμών και διαμόρφωση του νέου προϋπολογισμού του έργου με 23% , όπως τον συνέταξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων & Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) Πειραιά.
Έτσι, το Μάιο του 2010 ζητήθηκε από τον ΟΣΚ η έγκριση της οριστικής μελέτης και ο προϋπολογισμός του έργου, ύψους πλέον 2.600.000€. Η μελέτη είχε επίσης εγκριθεί από την ΕΠΑΕ και προεγκριθεί από την Πολεοδομία Σαλαμίνας. Στόχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής ήταν το έργο να ενταχθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί πλήρως.
Αυτό λοιπόν θα ήταν το σχολείο που στις αρχές του 2011 ο ανεκδιήγητος και ανημέρωτος Μαγκριώτης από το βήμα της Βουλής τόλμησε να χαρακτηρίσει «σκάνδαλο», για να παραπεμφθεί όπως ήταν φυσικό στον Εισαγγελέα από το Μ. Τραυλό, ο οποίος χαρακτηρίζει το όλο θέμα ως «άθλιο στήσιμο». Μια δήλωση που έχει γίνει από τότε «καραμέλα» στα χείλη όσων προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις δικές τους αμφίβολες επιλογές και παράλληλα να αποδυναμώσουν πολιτικά τον τ. δήμαρχο Αμπελακίων.
Ξέχασε μάλλον ο κ. Μαγκριώτης πως
1. Τα χρήματα τα βγάζει με προγραμματική σύμβαση ο ΟΣΚ
2. Ακόμη κι αν υπήρχε κάτι μεμπτό, θα το είχε διαπράξει ο ΟΣΚ. Στην περίπτωση όμως που ο τότε υφυπουργός είχε διαπιστώσει κάτι τέτοιο, γιατί δεν έστειλε στον εισαγγελέα τις υπηρεσίες του, ως φυσικός προϊστάμενός τους;
3. Την αύξηση της πίστωσης την είχε ζητήσει από τον πρ. δήμαρχο Στ. Γκίνη το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να γίνει το έργο!
Γεγονός πάντως είναι πως οι επιλογές της σημερινής δημοτικής αρχής στη συνέχεια, που θέλησε να κατασκευάσει νέο κτίριο και οι χρονοβόρες διαδικασίες εξεύρεσης οικοπέδου, κυρίως όμως η αιφνίδια και επίμονη κατακαλόκαιρα πέρσι στροφή προς την αγορά του οικοπέδου Μαντούβαλου, ώστε να χτιστεί 6θέσιο σχολείο (!) – όταν το ήδη υπάρχον είναι ήδη λειτουργικά 7θέσιο!- οδήγησαν στην απένταξη του έργου (Ιανουάριος 2013) από τον ΟΣΚ και στην απώλεια του 1.600.000€!
Δικαίωση Τραυλού
Οι εξελίξεις αυτές, τρία χρόνια μετά, έρχονται να δικαιώσουν το Μάριο Τραυλό, ο οποίος αποδείχτηκε ότι ήταν ο μόνος που είχε ρεαλιστική πρόταση και, κυρίως, τρόπο υλοποίησής της. Κι αυτό γιατί επρόκειτο για ένα ώριμο έργο, του οποίου είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και το οποίο θα είχε τελειώσει και μαζί του η ταλαιπωρία δεκάδων παιδιών και γονέων. Όσον αφορά τη λύση της κατασκευής 12θέσιου σχολείου, όσοι εξακολουθούν να το προτείνουν μέχρι σήμερα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει:
Α. Να βρεθούν τα χρήματα για το νέο οικόπεδο.
Β. Να γίνει τροποποίηση των όρων δόμησης του οικοδομικού τετραγώνου, ώστε να χαρακτηριστεί ο χώρος σχολική μονάδα, με όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται (ενστάσεις κλπ)
Γ. Να περάσει το οικόπεδο από Επιτροπή Καταλληλότητας και να κριθεί κατάλληλο.
Δ. Να εκπονηθεί οριστική μελέτη (υψηλή δαπάνη)
Ε. Να εξευρεθούν πόροι για το κτίσμα.
Δηλαδή, φτου κι απ΄ τη αρχή!
«Δυστυχώς» θα πει ο κ. Τραυλός «φοβούμαι ότι τελικά έγινα μάντης κακών και το Δημοτικό Σχολείο- μετά από δεκαετή προσπάθεια και μελέτη εξ΄ ιδίων πόρων, προκειμένου αποχωρώντας να αφήσω άλλο ένα έργο στα Σελήνια - φαίνεται πλέον ότι αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Φαίνεται ότι χάθηκε η ευκαιρία. Όπως το είχα προβλέψει, χάθηκε ένα Δημοτικό Σχολείο σύγχρονο, «πράσινο» ενεργειακής κλάσεως Α΄, μέσα στα 20 στην Ελλάδα! Και βεβαίως αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι. Να είναι σίγουροι οι υπεύθυνοι (και ο Μαγκριώτης) ότι θα δώσουν λόγο. Ήδη η υπόθεση είναι στον εισαγγελέα».

37 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/8/13 17:28

    Είδες όταν είσαι εργολάβος πόσο καλά τα ξέρεις όπως πχ το οικόπεδο της ΝΙΤΣΑ…Ι η το ξέχασες που δεν στο πουλούσαν να φτιάξης μεζονέτες και αμέσως εκβίασες με χάραξη δρόμου και σαν δήμαρχος έκοψες το οικόπεδο στην μέση μόνο και μόνο διότι δεν το πείρες εσύ άλλα ο καματεριώτης ….θα επανέλθουμε με το υψομετρικό στις μεζονέτες που πούλησες στον κοσμάκη μαζί με το συνεταιράκι σου τον Ιωσήφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/13 18:40

    Bρε Καλωστονε..Το παλληκαρακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/8/13 20:33

    Τι εγινε ρε μπλατσουκα; σας χαλασε τις καταπατησεις εσενα και του κουμπαρου σου απο το συνοικισμο, ο Τραυλος και λυσαξατε; Δεν μασαει ο Τραυλος φρουτεμπορα και το ξερεις πολυ καλα και εσυ και ο Ραυτοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/8/13 21:28

    Αφορά τον ανώνυμο 17:28
    «Ξέρεις κάτι σκουπίδι; Η λέξη τιμή σημαίνει κι’ άλλα πράγματα, εκτός από αυτά που πληρώνεσαι για τη βρώμικη δουλειά σου».
    Τα γονίδια του πολιτικού, που με εγκληματικά λάθη και αδιανόητες παραλείψεις οδήγησε τον τόπο(τον δήμο) στο μαρασμό, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα με τα φιντάνια του σαν σένα να συμπεριφέρονται σαν να μη συνέβη τίποτε, σαν να μην άλλαξε τίποτε!
    Γιατί όλα αυτά, αφού τόσο καλά τα γνωρίζεις, δεν τα δημοσιοποίησες ενωρίτερα; γιατί κρατάς κρυμένα μυστικά;
    Φτού σου καθίκι !!!
    Dr Watson

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/8/13 23:16

    ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ.
    ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΛΑ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ.
    ΗΡΘΕ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/8/13 00:08

    Η διαφορα του Τραυλου με τους υπολιπους ειναι οτι αυτοι βλεπουν μονο το τυρακι ενω ο εμπιρωτατος Τραυλος μπορει να βλεπει και τη φακα.
    Σε αυτη την φακα που εχει πιαση εδω και καιρο τον μικροτατο μαριδοτσαβαρακο.
    Προχωρα Μαριε και ο λαος της Σαλαμινας γνωριζει πολυ καλα τις ικανοτητες σου και το εργο που μπορεις να προσφερεις στο νηση, τα εργα στο Αμπελακι και τα Σεληνια αλωστε μιλανε απο μονα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/8/13 00:33

    simfono me ton 00.08 gatakia ine oli toys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/8/13 00:39

    Τους εκανε με τα κρεμιδακια παλι ο Τραυλος, εσυ Ρουλα που ολα τα ξερεις καλα δεν πειρες τιποτα χαμπαρι; ε ρε ασχετοι που θελετε να γινετε και Δημαρχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος12/8/13 00:43

    Τι χαμπάρι να πάρει η Ρούλα ρε φίλε; Δηλαδή ο Μηνάς; Ότι τους λένε κάνουν αλα για να πάρεις χαμπάρι τέτοια πράγματα πρέπει να είσαι πολύ γατόνι, δηλ, τι γατόνι, αγριόγατος, και τέτοια εμπειρία μόνο ένας την έχει στο νησί, όλοι οι άλλοι είναι για τα μπάζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/8/13 02:07

    Αφού το λες εσύ, έτσι θα ΄ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/8/13 02:51

    Δεν πανε στο διαολο και τραυλοι και τσαβαριδες και ρουλες και σπυροι και ολοι οι χαραμοφαιδες και καθε λωγης κορακι...
    ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    Υ.Γ.Κυριε τραυλε το σχολειο φετος λειτουργουσε 8/θεσιο και οχι 7/θεσιο οπως αναφερεται.Απο εκει φενεται ποσο ασχετοι ειστε ολοι οπως και ο τσαβαρης που περσυ μας ανακοινωνε μεσα στο σχολειο και μπροστα σε ολους τους γονεις οτι φετος θα ειχαμε καινουριο σχολειο.

    ΚΑΘΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΖΩΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙ(ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ)ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΥΝΟΥΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ,ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΖΩΗ.

    ΜΠΡΑΒΟ... ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/8/13 07:33

    286 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος12/8/13 09:26

    ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ ΜΑΡΙΕ!!!!ΜΟΥ ΘΗΜΙΖΕΙΣ ΠΡΩΤΑΚΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/8/13 10:28

    ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΣΑΣ ΤΖΟΥΖΗ Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος12/8/13 12:19

    Ο ΚΟΝΤΕΡΑΚΙΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/8/13 13:15

    ayta poy erxonte ki an einai bombes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος12/8/13 15:16

    ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Ο ΑΞΙΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος12/8/13 16:00

    ...ΚΑΙ Ο ΛΑΜΟΓΙΟΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/8/13 16:39

    RE MANO (12/8/13 15:16) ASE TO GLYPSIMO

    EN MERI PETYXES TON SKOPO SOY

    ANTE KAI ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος12/8/13 21:34

    Διαβάζοντας μερικούς από πάνω, θέλω να τους πω ότι είναι πολύ ανήθικο να παρουσιάζεις τον αγώνα, τις προσπάθειες και τις επιτυχίες κάποιου σαν ...δικές σου και να παρουσιάζεσαι ως superman λοιδορώντας τους πάντες, όταν ξέρεις ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δικά σου. Απλά δείχνεις τον χαρακτήρα σου και το αλλαζονικό ύφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος12/8/13 23:05

    Στον 16.39
    Ρε μα...κα κάντο πιο λιανά να το καταλάβουμε και μεις " ποιο εν μέρει σκοπό πέτυχε ο Μάνος;" γιατί απ'οτι ξέρω εργάτης είναι από την επόμενη των εκλογών , εργάτης παραμένει ακόμη και τρέχει από το πρωϊ μέχρι το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/8/13 23:07

    Στον 16.39
    Ρε μα...κα κάντο πιο λιανά να το καταλάβουμε και μεις " ποιο εν μέρει σκοπό πέτυχε ο Μάνος;" γιατί απ'οτι ξέρω εργάτης είναι από την επόμενη των εκλογών , εργάτης παραμένει ακόμη και τρέχει από το πρωϊ μέχρι το βράδυ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος13/8/13 00:42

    Ξερετε πως λεγετε ο μεγαλυτερος εφιαλτης του μικρου Γιαννακη;
    Μαριος Τραυλός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος13/8/13 06:10

    Στον 12/8/13 23:07
    Μια και μας προκαλείς Καραγκιοζάκο.
    Ο φίλος σου ο Μάνος δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την καταστροφή του συνδυασμού Τσαβαρή. Τουλάχιστον βγάλτε τον σκασμό γιατί κάποιοι άνθρωποι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα και θα αρχίσουν να λαλούνε,
    λοιπόν ΑΝΤΕ ΚΑΙ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος13/8/13 07:09

    285 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος13/8/13 10:45

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΦΟΥ ΜΑΘΥΜΙΖΕΙΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ ΓΙΑΝΝΗ.
    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος13/8/13 13:39

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ. ΤΣΑΒΑΡΗ ΑΞΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΤΟΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος13/8/13 15:52

    Το ....ΥΨΗΛΟΥ ...μ΄άρεσε. Πόσο τακούνι φοράει ο κοντός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος13/8/13 17:24

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΖΩΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ...
    ΑΝΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΒΟΣΚΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ...
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος13/8/13 21:02

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΊΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ, ΝΑ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΠΙΣΩ ΔΕ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΒΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΝΙΑΡΗΔΕΣ, ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος14/8/13 02:23

    Η διαφορα του Τραυλου με τους υπολιπους ειναι οτι αυτοι βλεπουν μονο το τυρακι ενω ο εμπιρωτατος Τραυλος μπορει να βλεπει και τη φακα.
    Δυστυχώς, η πρόσφατη ιστορία του επιβεβαιώνει το αντίθετο. Όταν στήριζε τον Τσαβαρή με νύχια και με δόντια και βοήθησε να τον κουβαλάμε στη πλάτη μας μια 4ετία, ο .....εμπιρωτατος Τραυλός έβλεπε μόνο το τυράκι. Τη φάκα την ...είδε μετά τις εκλογές αλλά ήταν αργά. Είχε πιαστεί στο δόκανο. Τέτοια ...εμπειρία να μας λείπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος14/8/13 08:28

    Ο Μάριος είναι εμπειρότατος αλλά τα χαλάσανε στη μοιρασιά.
    Ο λήσταρχος τον πέταξε σα στιμένη λεμονόκουπα για να τα καταβροχθίσει όλα μόνος του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος14/8/13 10:31

    284 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος15/8/13 00:05

    Παναγιά μου σήμερα στη χάρη σου, βοήθησέ μας κάναμε ένα λάθος συγχώρεσέ μας να απαλλαγούμε από λαμόγια, κλέφτες και αμαρτωλούς όπως π.χ Τσαβαρή, Κόγια, Αστράκο, Παπαθεοχάρη, Δερτούζο, Αλαίσκα, Χατζηνικολάου, Μπακαούκα Σ, ο θεός να με συγχωρέσει Καπετανάκη κλπ. Ακριβά το πληρώνουμε Παναγιά μου, έχουμε στο τόπο μας άξιους και ικανούς τίμιους και πατριώτες, για το καλό μας και των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος15/8/13 00:47

    283 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος16/8/13 08:09

    282 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος18/8/13 07:19

    280 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.