Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

8 Αυγ 2013

Απορίες αναγνωστών μας Νο. 2. ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ. ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΑ ΕΙΝΑΙ; Προσέγγιση του θέματος!!!


Αγαπητέ φίλε Περικλή,

Ας βάλουμε τις απορίες σου με την σειρά γιατί από έκδηλη αγανάκτηση τα τσουβάλιασες όλα μαζί!

Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι κατοχυρωμένη απ’ το Σύνταγμα (τώρα θα μου πεις ποιο Σύνταγμα αυτό που έχουν κουρελιάσει οι κυβερνόντες;).

Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί ο καθένας να εκδίδει χωρίς άδεια όποιο έντυπο θέλει φτάνει να είναι καθαρά ενημερωτικό χωρίς διαφημίσεις και έσοδα, γιατί στην περίπτωση αυτή που θέλει να το εκμεταλλευτεί, υποχρεούται σε έναρξη στην εφορία και φυσικά να εκδίδει τα νόμιμα παραστατικά κλπ, κλπ

Όσον αφορά τις ραδιοσυχνότητες στα FM, εκεί δεν υπάρχει κάτι ελεύθερο, για να εκπέμπεις στα FM πρέπει να ‘χεις άδεια ραδιοσυχνότητας που επί της ουσίας ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει και φυσικά εκτός της αδείας και φορολογικά στοιχεία ως και την άδεια για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών από την ΑΕΠΙ.

Εδώ όμως έρχεται η σύγχρονη ζωή να φέρει τα πάνω κάτω. Μπορείς να έχεις ραδιοφωνικό σταθμό χωρίς άδεια ΜΟΝΟ στο ιντερνέτ. Που σημαίνει μπορείς να πάρεις το μικρόφωνο και να μιλάς να διαδίδεις τις απόψεις σου  ελεύθερα. Όμως κι εδώ εφ’ όσον παίζεις μουσική πρέπει να χεις άδεια από την ΑΕΠΙ. Αν δεν έχεις κέρδος δηλαδή δεν παίζεις διαφημίσεις δεν χρειάζονται φορολογικά στοιχεία αν όμως στοχεύεις στο κέρδος πρέπει κι εδώ, να πάρεις άδεια από την εφορία σου και να θεωρήσεις στοιχεία.

Μια και μιλάς για μαύρο χρήμα να σε ενημερώσω πως πράγματι αυτό κυκλοφορεί παντού γύρο σου! Δεν είναι προνόμιο των κάθε μορφής ΜΜΕ του νησιού μας.
Θα το βρεις στο δήμο, θα το βρεις στην δημόσια διοίκηση εν γένει, θα το βρεις παντού και πάντα, αυτό το θηρίο δεν πέθανε και δεν θα πεθάνει ποτέ!

Ζήτω η Ελλάς.

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/8/13 18:09

    Με την αναδημοσίευση, άρθρων σε blog από άλλες σελίδες ενημερωτικού περιεχόμενου, τι γίνεται είναι νόμιμο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/13 18:48

    Την ίδια ώρα που γκρινιάζετε και διαμαρτύρεστε, την ίδια που ξεσηκώνεστε και έρχονται δήθεν πολιτικοί στο πλάι σας, αυτή την ώρα το πάρτι στους δήμους συνεχίζεται.
    Μήπως δεν είναι κατάντια το ΔΣ να αποφασίζει ότι μία εταιρία μπορεί να πάρει με απευθείας ανάθεση μία προμήθεια και τα δικαιολογητικά να τα έχει εξετάσει επιτροπή από υπαλλήλους του δήμου, να δηλώνει ότι έκανε έλεγχο των δικαιολογητικών, όταν ο ίδιος ο δήμος έχει δεσμεύσει το ΑΦΜ της εταιρίας;
    Αυτά μας φάγανε και μετά μας κακοφαίνεται που μας "κακομεταχειρίζονται" οι ξένοι. Εμ γίνεται υπάλληλος με 800 ευρώ, σαββατοκύριακα να περνά στην Αράχωβα; Όλα αυτά όμως δεν σταμάτησαν. Πρέπει οι ίδιοι να αντιδράσουμε για να μην χάσουμε την δουλειά μας και να τους καταγγείλουμε.
    Εξάλλου αυτοί που υπηρετούν το σύστημα και εξυπηρετούν τα συμφέροντα σίγουρα θα υποστηρικτούν, οπότε εμάς τους έντιμους θα διώξουν.
    Αντιδράστε και μην αφήνετε την παρανομία να οργιάζει. Εμάς θα διώξουν όχι τους αρεστούς του συστήματος παράνομους. Αυτούς τους καλύπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε (8/8/13 18:09) άρθρα ιδιαίτερης σημασίας για τους αναγνώστες μας τουλάχιστον από μέρους μας που αναδημοσιεύονται, αναφέρουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή μας για λόγους δεοντολογίας.

    Σαφώς και επιτρέπεται υπ’ αυτούς τους όρους.

    Από κει κι έπειτα αν κάποιος δεν κάνει άλλη δουλειά από αντιγραφή επικόλληση είναι και θέμα δικό σας να τον περιθωριοποιήσετε και να μην τον επισκέπτεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/8/13 08:55

    289 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/8/13 10:20

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΑΣ. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/8/13 13:22

    ΠΑΡΤΟΥΖΕ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥ. ΓΕΜΙΣΕ ΣΑΛΙΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ. ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/8/13 13:22

    ΠΑΡΤΟΥΖΕ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥ. ΓΕΜΙΣΕ ΣΑΛΙΑ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ. ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/8/13 17:53

    ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΕΣ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/8/13 21:31

    ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ ΔΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΣΟΥ, ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΛΛΑΞΕ ΡΟΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/8/13 07:39

    288 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/8/13 08:31

    287 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12/8/13 07:34

    286 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/8/13 07:09

    285 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΒΑΡΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.