Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

4 Νοε 2013

Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2013 ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ» ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ…

 
Ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργανισμός "Το Καφενείο των Ιδεών", αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην διενέργεια του Πολιτιστικού Οκτώβρη Σαλαμίνας, ο οποίος διήρκησε 19 ημέρες και παρουσίασε 24 διαφορετικές εκδηλώσεις Πολιτισμού.
Κατά γενική ομολογία, οι εκδηλώσεις όλες ήσαν αρκούντως αξιόλογες, ανταγωνιζόμενες, εν πολλοίς, η μία την άλλη. Μουσική, Θέατρο, Λογοτεχνία, Χορός, Τραγούδι, Βιβλίο, Παράδοση, ήσαν οι κύριοι άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε ο μαραθώνιος αυτός Πολιτιστικός Οκτώβρης.
Από τα διάσημα Γεωργιανά Μπαλέτα μέχρι τα μουσικά όργανα από την Ανατολία και όλες τις χώρες της Ανατολής μέχρι και την Κρήτη, και από τις συγκλονιστικές "Νύχτες του Μαουτχάουζεν" μέχρι το αντιπολεμικό θεατρικό έργο "Χιροσίμα, αγάπη μου", το φιλοθεάμον κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ποιητικές βραδιές, μουσικές νύχτες, θεατρικά δρώμενα, χορωδίες και συγκροτήματα δημοτικών χορών, και άλλα πολλά.
Πολυάριθμα συγκροτήματα ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να δώσουν το παρόν τους σε αυτήν την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε και τελεσφόρησε χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση, αλλά και με την ευγενή συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων, τους οποίους καλέσαμε.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Όμιλο για την Unesco και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της παγκόσμιας Οργάνωσης UNESCO κ. Γιάννη Μαρωνίτη, τα Εκπαιδευτήρια "Ηλιάδη" και την κα Χρύσα Ηλιάδη, τον φιλολογικό όμιλο "Ζαλώνη-΄ξαστερον" και την κυρία Θεώνη Μούλτου για την απόλυτη συμπαράστασή τους.
Ευχαριστίες επίσης στον Δήμο Σαλαμίνας για την παραχώρηση της αίθουσας "Δημήτρης Μπόγρης" και την δημοτική σύμβουλο κα Τίνα Μπεγνή πρόεδρο Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας, για την πολύπλευρη βοήθειά της.
Ευχαριστούμε και τα blogs της Σαλαμίνας για την φιλοξενία τους και προβολή του γεγονότος.
Επάνω από όλους όμως, ένα απέραντο "ευχαριστώ" σε όσους ήλθατε και στηρίξατε και θεσπίσατε τον θεσμό, καθώς και στην Γενική Γραμματέα του Οργανισμού μας Ρούλα Παπασωτηρίου για την όπως πάντα αμέριστη προσφορά της.
Στον Πολιτιστικό Οκτώβρη εφέτος, απενεμήθησαν βραβεία σε αξιόλογους Δημάρχους από όλη την Ελλάδα, τιμήθηκε η αγωνίστρια του Πολιτισμού κα Μαρία Τσόλα, συμμετείχαν σπουδαίες προσωπικότητες του Πνεύματος και της Τέχνης, όπως ο γνωστόις ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου, η Γαλλίδα φιλόσοφος Σιμόν Λε Μπαρόν, και άλλοι.
Ελάβαμε τις καλύτερες κριτικές και νιώθουμε υπερήφανοι, ενώ παράλληλα συνήψαμε και νέους αξιόλογους πολιτιστικούς δεσμούς. Αν αυτό δεν λέγεται Πολιτισμός, τότε τί άλλο επιζητούσαμε;
Και του χρόνου, με ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις Πολιτισμού

5 σχόλια:

  1. Ο φίλος σου4/11/13 08:45

    Καλημέρα ρε Ντίνο να 'σαι καλά αν και "ξένος" κρατάς το πνευματικό επίπεδο αυτού του τόπου ψηλά. Μ' αρέσει το πονηρό σου χαμόγελο στην φωτογραφία, να ‘σαι πάντα καλά, κρατήσου μακριά απ’ τα λαμόγια… … εσύ δεν κάνεις για πολιτική γιατί έχεις μάθει να μας κοιτάς χωρίς ντροπή στα μάτια και να λες τα πράγματα με τ’ όνομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/11/13 16:12

    Ντίνο, εγώ κάθε βράδυ ( από τότε...), ψάχνω στα FM για ν΄ακούσω και πάλι τη΄΄Φωνή του βραδυνού εκφωνητή΄΄.Θα συνεχίσω, δεν κουράζομαι, ξέρω ότι δεν θα με απογοητεύσεις... ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/11/13 17:37

    Δεν αφήνεις τής μακακίες ρε κουμπάκι αρπαχτες πάλι από το λαμόγιο κάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/11/13 21:59

    Aπάντηση στον 17.37 :H ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΩΣΤΑ ΗΤΑΝ Η ΛΕΞΗ ΄΄ΛΑΜΟΓΙΟ΄΄. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ. ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΄΄ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ,,,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ.ΗΛΙΘΙΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/11/13 07:11

    194 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΜΠΑΡΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.