Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

25 Νοε 2013

Δελτίο Τύπου για τους παιδικούς σταθμούς Περάματος και την αυριανή πορεία διαμαρτυρίας

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Λ. Ειρήνης & Αναπαύσεως – Πέραμα  - enosigoneonperamatos@gmail.com
Πέραμα 25/11/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, 25/11/2013, η Επιτροπή Γονιών από τον 1ο Παιδικό Σταθμό Περάματος, μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Περάματος και το γυναικείο σύλλογο «Εστία της Γυναίκας», συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Περάματος, για τα οξυμένα προβλήματα που δυσχεραίνουν την παραμονή των μικρών παιδιών (ηλικίας 3 και 4 ετών), στο συγκεκριμένο Παιδικό Σταθμό.
Προβλήματα όπως: έλλειψη  βοηθητικού προσωπικού, σοφάδες που πέφτουν από τα ταβάνια, υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση που εγκυμονούν κινδύνους, ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων, επισκευή ή αντικατάσταση του καυστήρα,  έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης, ακατάλληλη παιδική χαρά,  αντικατάσταση στεγάστρου.
Για όλα αυτά ο Δήμαρχος απάντησε ότι το βοηθητικό προσωπικό θα διοριστεί μέσα από ΕΣΠΑ. Σήμερα θα πάει ο ειδικός για να επισκευάσει τον καυστήρα, αλλιώς θα γίνει αντικατάστασή του, τα δε υπόλοιπα προβλήματα ΘΑ λυθούν άμεσα.
Σε ερώτηση των φορέων, γιατί δεν έχει γίνει συντήρηση του Παιδικού Σταθμού, ενώ η δημοτική αρχή γνωρίζει τα προβλήματα, ο Δήμαρχος απάντησε ότι το κτίριο που στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός ανήκει στην Μητρόπολη Νίκαιας, η οποία ζητάει από το Δήμο 1,5 εκατομ. ευρώ για ενοίκια και ότι η δημοτική αρχή σκοπεύει να κλείσει το Δημοτικό σταθμό και να μεταφέρει τα παιδιά αλλού. Στην παρότρυνση των γονιών να διεκδικήσουμε μαζί με τη δημοτική αρχή να χαριστεί από την Μητρόπολη το κτίριο του παιδικού σταθμού, ο Δήμαρχος απάντησε «ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΑΔΕΣ»!!!!!!
Σε απάντηση, οι φορείς απαίτησαν από το Δήμαρχο να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες στον 1ο Παιδικό Σταθμό, ώστε να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών και πως το κτίριο θα το διεκδικήσουμε οι φορείς από τη Μητρόπολη ώστε να παραχωρηθεί στο Δήμο, είτε έρθει μαζί μας η Δημοτική αρχή, είτε όχι.
Τα προηγούμενα χρόνια στο Πέραμα, λειτουργούσαν 5 Παιδικοί Σταθμοί. Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, ο ένας παιδικός σταθμός έκλεισε και ο άλλος συγχωνεύτηκε, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να μείνουν έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς.
Κάναμε σαφές στο Δήμαρχο, ότι δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν άλλοι Παιδικοί Σταθμοί και απαιτούμε από τη Μητρόπολη Νίκαιας, να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε ο 1ος Παιδικός Σταθμός Περάματος να γίνει ιδιοκτησία του Δήμου Περάματος.
Καλούμε όλους τους γονείς αύριο, 26/11, στην κινητοποίηση που θα γίνει στις  8:30π.μ. στην πλατεία Ηρώων.
Θα ακολουθήσει πορεία στο Δημαρχείο Περάματος.
Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/11/13 12:31

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΔΕΡΤΟΥΖΟ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΚΑΘΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/13 12:35

    ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΕΡΤΟΥΖΟ.
    ΟΤΑΝ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΕΡΤΟΥΖΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΩΣΑΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΜΑΥΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.