Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

19 Φεβ 2014

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής στον ENIGMA web RADIO


Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής κάνει ποδαρικό στην πρώτη πολιτική εκπομπή του ENIGMA web RADIO πολιτική σκυτάληπου θα μεταδοθεί ζωντανά την Δευτέρα 24-2-2014 και ώρα 16:00
Μπορείτε και εσείς να συμμετέχετε στην εκπομπή βάζοντας τα δικά σας ερωτήματα, στέλνοντας τα στο email:  enigmaradiosalamis@yahoo.gr

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/2/14 15:49

    Πρεπει να απανταει εφτα μερονυχτα. Πρωτα-πρωτα τι ψαχνει το Σδοε στο δημο. Μετα καμια διακοσαρια ερωτησεις των ανωνυμων σχολιστων που τις κανει γαργαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/2/14 15:53

    Πάλι θα μας κουράσει να μας λέει πόσο μας μισεί όλους εμάς τους ανώνυμους και πόσο θέλει μία Σαλαμίνα να τον υπηρετεί ως ξένος που είναι. Τρομερό κόμπλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/2/14 18:44

    Τι να κανουμε,θα το υποστουμε και αυτο.
    Τι να πει και τι να πρωτοκρυψη,αρχιζω και τον λυπαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/14 18:59

      ΠΙΠΗ ΜΑΣ ...ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕ ΠΙΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ....ΠΗΡΕ Τ"ΑΥΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΙ"ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ..ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ν'ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ...ΠΙΠΗ ΜΑΣΣ....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος19/2/14 18:52

    Ασε που θα κανει και ποδαρικο στον νεο διαδιακτικο ραδιο,ενιγμα
    Κοιτατε μη σας πουλησει τον σταθμο,αν δεν του κανετε ερωτησεις που δεν του αρεσουν.
    Προσοχη τα πουλαει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/2/14 22:28

    GIA NA DOYME TORA H XRYSH AYGH UA PSIFISH THN YPOPSIFIA THS DHMAR?
    RE MHNA APO MALAKIA SE MALAKIA TO ODIGHS TO KORITSI RE MHNA DEN TO LYPASE?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/14 23:22

      Ο ΠΑΠΑΣΑΒΑΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/2/14 00:30

      ρε ανώμαλε μέχρι τώρα λέγατε χρυσαυγίτισσα τη Νάννου, τώρα θα πείτε χρυσαυγίτες και τη δημαρ??
      είσαστε τόσο βλάκες ή τόσο πωρωμένοι που δεν καταλαβαίνεται ότι ΟΛΟΙ θέλουν να πάνε με το νικητή??

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος19/2/14 23:17

    Γραφε ελληνικα μαλ------κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/2/14 10:53

    Είναι στιγμές που τελευταία γίνονται ολοένα και περισσότερες που μπορεί κανείς να σκεφτεί καθαρά και ανοιχτά. Το θέμα είναι κατά πόσον το κάνει..και κυρίως κατά πόσον παραδεχόμαστε ΚΑΙ κάνουμε πράξη συμπεράσματα που θα βγάλουμε απ την εσωτερική σκέψη αυτή.. Και γεννάτε λοιπόν το ερώτημα..ως πότε θα βάζουμε στην άκρη την αλήθεια που νιώθουμε και βλέπουμε για να πετύχουμε ο καθένας από κάτι που έχουμε θελήσει πάση θυσία σαν να είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον τόπο..

    Ως πότε μόλις βλέπουμε κάποιον να κάνει κάτι διαφορετικό, να κάνει μια προσπάθεια για κάτι καλό, να δείχνει διάθεση θετική και να δουλεύει για να καταφέρει ότι μπορεί και ότι προλαβαίνει.? Ως πότε θα απομονώνουμε ή τουλάχιστον θα προσπαθούμε να απομονώνουμε ανθρώπους και καταστάσεις, που πάνε να αλλάξουν, να βελτιώσουν όλα όσα μας έχουν καλομάθει και βολέψει τόσα χρόνια, υποκριτικά και χωρίς ουσία.?

    Ως πότε θα γυρνάμε απ την άλλη στον εαυτό μας και θα τρέχουμε πίσω απ τον καθένα που μας χρυσώνει το χάπι, που φωνάζει πιο δυνατά, που βρίζει περισσότερο? Που σίγουρα κάνει ωραίο show (σαν αυτό που έχουμε συνηθίσει στα ιδιωτικά δελτία ειδήσεων και έχουμε εκπαιδευτεί με αυτό τον τρόπο και νοοτροπία να σκεφτόμαστε ) αλλά που καμία σχέση με τον τόπο και τις σύγχρονες ανάγκες έχει.

    Κάνουμε δικαστήριο, κάνουμε κουτσομπολιό, ξεσπάμε τα απωθημένα μας? Τα βάζουμε όλα και όλους στο ίδιο τσουβάλι και πάμε να τα κάνουμε όλα ίσωμα? Τους γράφουμε όλους και όλα και αδιαφορούμε και δεν πατάμε πουθενά και ποτέ όταν λαμβάνονται αποφάσεις που θα μας επηρεάσουν γιατι θα εφαρμοστούν πάνω μας, αλλά μετά ζητάμε τα ρέστα γιατι δεν μας ρώτησε κανείς?

    Ποιος κάνει κουμάντο σε ένα δήμο? Ο δήμαρχος? Το συμβούλιο? Οι υπάλληλοι του δήμου? Ή καθένας από εμάς και όλοι μαζί, που έχουμε επιλέξει ως «υπαλλήλους» και διαχειριστές κάθε 4 χρόνια μια ομάδα ανθρώπων? Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αλλάξει ( ή έστω απλά να διαχειριστεί) ένα δημοτικό συμβούλιο ή ένας δήμαρχος ή οι δημοτικοί υπάλληλοι, ένα ολόκληρο δήμο 40.000 ανθρώπων, όταν το 85% από αυτούς δεν συμμετέχει πουθενά? Τότε από πού προέρχεται η ρύπανση? Ποιος αφήνει τα αδέσποτα, ποιος κάνει τους κάδους από ανακύκλωσης σε ότι να ναι πετάω μέσα? Οι δρόμοι χαλάνε από μόνοι τους? Ηχορύπανση, υψηλές ταχύτητες, διπλο-τριπλό παρκάρισμα κλπ από πού έρχονται? Από ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ! Ντόπιους και «ξένους» !

    Τα περιμένουμε όλα από κάποιον αρμόδιο την στιγμή που οι πλέον αρμόδιοι είμαστε στην ουσία και στην καθημερινότητα ΟΛΟΙ ΜΑΣ ! Και αν δούμε ότι οι άνθρωποι που επιλέξαμε να μας βοηθήσουν και να κάνουν διαχείριση για εμάς, κάνουν μια προσπάθεια και κάνουν δουλειά, τότε τους στηρίζουμε και τους βοηθάμε ΚΑΙ να αποδώσει καλύτερα αυτό που κάνουν, ΚΑΙ να ελέγξουμε αν ξεφεύγουν από την πορεία και την στρατηγική ΚΑΙ τους διορθώνουμε και κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε συμμετοχή και σταθερότητα στην καθημερινή μας ζωή και σχέση με τον δήμο. Που δήμος είναι ίσον με τον διπλανό μας, την πιο πέρα γειτονιά, τα σχολεία, τις πλατείες, τις παραλίες, τους ηλικιωμένους, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ και του χρέους που έχουμε απέναντι τους να αφήνουμε κάθε μέρα και καλύτερο το μέρος που τους ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΜΕ να ζήσουν χωρίς να έχουν (τουλάχιστον μέχρι τα 18 τους) άλλη επιλογή!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/2/14 10:54

    Νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να δούμε αυτή την αλήθεια που αποφεύγομε με τόσο πείσμα νομίζοντας ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να την σκαπουλάρουμε στα συνολικά κοινά θέματα και να κάνουμε ο καθένας την δουλίτσα του! Νομίζω ότι αν κάνουμε ένα βήμα πίσω και δούμε τι είναι αυτό που συζητάμε και πως το συζητάμε από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, θα περιμέναμε σε κάποια φάση να πέσει διαφήμιση για μασαζοκαλσόν & τηλεμάρκετινγκ τηγάνια και κατσαρόλες! Εκτός τόπου και χρόνου! Δεν είμαστε με τα καλά μας!

    Προτιμάμε να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν και να χαραμίσουμε ότι προσπάθεια έχει γίνει μέχρι στιγμής? Προτιμάμε να ξανά περάσουμε την ευθύνη παρακάτω αρκεί να μην είναι στα χέρια μας? Προτιμάμε να χάσουμε ότι έχει κερδηθεί ?
    Χωρίς να κάνουμε και εμείς απ την μεριά μας ότι περνάει απ το χέρι μας, ότι μπορούμε να βάλουμε ένα χεράκι, να συμμετέχουμε και να βοηθήσουμε σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με καλές προδιαγραφές και προοπτική, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μέχρι τέλους αν ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ! Από τον καναπέ, από το καφενείο, από την καφετέρια, από το σπίτι μας δεν γίνεται να αλλάξει τίποτα! ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!

    Ας σοβαρευτούμε και ας πάρουμε στα χέρια μας τον τόπο που ζούμε, που περνάμε τόσες ώρες της μέρας, που ζούν και θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας.! Ας δούμε την αλήθεια στα μάτια και ας πάρουμε τα μέτρα μας! Χρήματα ο δήμος δεν έχει, και ούτε πρόκειται να έχει ΟΣΟ & ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ! ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΓΊΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ! Ετσι όπως πάει η κατάσταση και αν δεν ξεκινήσει το νησί να «παράγει» επιχειρηματικά, δημιουργικά και από πλευράς υποδομών ώστε να προσελκύσει δραστηριότητες και θέσεις εργασίας που να μπορούν να προχωρήσουν. Λύσεις υπάρχουν, σκέψεις υπάρχουν, ιδέες υπάρχουν.. δουλειά θέλει από όλους μας! Και στο τέλος τέλος, δεν είναι όλα γύρω από το χρήμα..υπάρχουν και πράγματα που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ και μπορούμε να κάνουμε και δεν κοστίζουν τίποτα..το πρώτο και πιο σημαντικό από αυτά..ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ! ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ & ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ! ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ (ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΟ, ΧΡΟΝΟ, ΒΟΗΘΕΙΑ, ΣΚΕΨΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ). ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΓΩΪΣΜΟΥΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ-ΞΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ & Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΛΠ.

    ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ & ΤΟΥ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ! ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΝ..ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ! ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΛΑΘΗ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

    Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ & ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ..ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ & ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΔΩ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ!

    Και αυτό χωρίς σταθερότητα, δουλειά και συνέπεια πάνω σε μια προσπάθεια σοβαρή, ρεαλιστική, ανθρώπινη, δημιουργική, ανοιχτή, πολιτισμένη και ΚΥΡΙΩΣ ελεγχόμενη, δεν γίνεται.. Χωρίς την συνέχεια ενός έργου που ήδη γίνεται και με διακοπές δεν μπορούμε να βάλουμε βάσεις..γιατι τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν γίνεται απλά και χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας! Ειδικά όταν με την ανοχή ή και την αδιαφορία μας, βρίσκει αφορμή και πράττει το όποιο βιομηχανικό, κρατικό, γραφειοκρατικό, διαπλεκόμενο ή μη, ντόπιο ή ξένο συμφέρον, ξέροντας ότι πολύ απλά πρώτα από όλους και κύρια εμείς δεν δίνουμε σημασία στο νησί και ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/2/14 10:55

    Μπορεί να πιστέψει κανείς λογικός και νοήμων άνθρωπος, πως αν η Σαλαμίνα, ο κόσμος της, ο καθένας απο τους κατοίκους της και όλοι μαζί, θέλανε να αντιμετωπίσουν στα αλήθεια, στην ουσία (και με πράξεις καθημερινότητας ή και πιο αποσπασματικές), όλα αυτά που περιγράφεις περί ναυπηγίων, περί χρήσεων γής, περί αισθητικής, περί ελέγχου και συμμετοχής της δημοτικής εξουσίας, περί λατομείων, περί ιχθυοτροφείων, περί, περί, δεν θα το είχε κάνει? Ή οτι θα εμπόδιζε 40.000 κόσμου ένας δήμαρχος? Αν πραγματικά θέλαμε να αλλάξουμε το μέρος που ζούμε, θα το είχαμε κάνει..όχι μόνο στην Σαλαμίνα, στην χώρα ολόκληρη! Ίσως δεν θέλουμε ή ίσως στο δια ταύτα την ώρα της επιλογής ή της πράξης, ή της καθημερινότητας, ή της συμμετοχής κλπ κλπ μας βολεύουν οι τίτλοι, η γραφειοκρατία, οι αρμόδιοι κλπ..ίσως είναι και ένας τρόπος να βολευόμαστε και να ξεφεύγουμε απ την ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ...ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! Πόσοι κάτοικοι και γιατί πάνε σε δημοτικά ΔΣ? Πόσοι πάνε στις δενδροφυτεύσεις,πόσοι βγήκανε στους δρόμους για τα λατομεία, πόσοι, πως και πόσο αντιδράσανε για τις ιχθυοκαλλιέργειες? Πόσοι συμμετέχουν στον καθαρισμό των ακτών του νησιού? Πόσοι κάνουν ενέργειες άσχετα με το τι κάνει ο κάθε δήμαρχος ώστε να υποστηρίξουν, να ενισχύσουν και να αλλάξουν το νησί (με την δουλειά τους, το επίπεδο εξυπηρέτησης της δουλειάς τους, την διοργάνωση ενεργειών και εκδηλώσεων προβολής του νησιού προς τα έξω?). Δεν θα μπορούσαν στην πράξη 40.000 χιλιάδες άνθρωποι ή έστω η πλειοψηφία αυτών να κάνει διάλογο, δουλειά, έλεγχο και να δίνει το σοβαρό και οργανωμένο παρόν..κάθε μέρα και όχι μόνο πριν τις εκλογές? Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι..σίγουρα όμως δεν είναι αρκετοί για να επιφέρουν τέτοιες αλλαγές στην καθημερινότητα που εμείς φτιάχνουμε για εμάς! Ο κόσμος έχει μάθει να φωνάζει και να πετάει συνθήματα χωρίς να βάζει τα πράγματα κάτω με ψυχραιμία, να οργανώνεται και να κάνει σχέδιο και να δουλεύει επ αυτού.. Αυτό το ξεκινάνε κάποιοι, το προχωράνε και μετά απο ένα διάστημα, άσχετα με το πόσοι έχουν μπεί σε αυτή την δράση, μένουν συνήθως μόνοι τους όπως όταν το ξεκίνησαν! Και στο τέλος τους κολάνε και μια ταμπέλα γραφικοί ή ψώνια και περιμένουν απο το "¨κράτος" απο τον δήμαρχο να λύσει όλα τα προβλήματα..όχι του συνόλου, αλλά του καθενός μας! Πόσοι πηγαν στον δήμαρχο και του ζήτησαν κάτι που να μην έχουν συμφέρον απο αυτό? Που ακόμα και να έχουν συμφέρον απο την εφαρμογή αυτού που ζήτησαν θα υπάρξουν κοινά οφέλη για όλους, με επιχειρήματα, με προτάσεις και με ιδέες, όχι απλά έτσι επειδή στο λέω εγώ και εγώ έχω 300 ψήφους ελέγχω..! Και νομίζουμε οτι ο δήμαρχος χωρίς μια γροθιά ανθρώπων απο πίσω του, μπορεί να αντιμετωπίσει τους πάντες και τα πάντα που είναι κατεστημένο δεκαετιών με την δική μας φυσικά ανοχή? Πως και απο που? Είναι νομίζουμε τόσο εύκολο και απλό να κάνεις με μια κίνηση OFF σε 3-4 μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και που θα πιέσουν και θα εκβιάσουν με απολύσεις πχ? Αν δεν έχουμε εμείς συνείδηση και δεν έχουμε έτοιμα πλάνα και σχέδια εναλλακτικά για καταστάσεις ανάγκης σε περίπτωση που υπάρξουν τέτοιοι εκβιασμοί ώστε να εφαρμόσουμε αντισταθμιστικά μέτρα που να μας οφελούν, πως θα το κάνει ένας άνθρωπος μόνος του..? Πχ αν μας ενοχλεί τόσο πολύ ο Αγγέλου και το λατομείο, γιατι όσοι κάνανε σπίτια στην Σαλαμίνα παίρνανε μπετόν απο το συγκεκριμένο λατομείο και δεν παραγγέλνανε ως αντίδραση απο αλλού? Λέω εγώ τώρα ένα πχ. Είναι τόσο απλό και εύκολο να λέμε να γίνουν όλα, το θέμα είναι και τι κάνουμε και εμείς για να βοηθήσουμε να γίνουν! Το ζήτημα είναι να μην κρυβόμαστε πίσω απο κάθε δήμαρχο, ή πίσω απο την ψήφο μας.. Να επιλέξουμε τι πραγματικά θέλουμε με θάρρος και με επιμονή και να το πετύχουμε ΜΑΖΙ με τον δήμαρχο, δίνοντας το στίγμα και την γραμμή που θέλουμε για το νησί!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/2/14 10:55

    σημείωση : η ζήτηση κάνει την προσφορά! Η ανάγκη φέρνει την ποιότητα! Η εξέλιξη φέρνει την ανάπτυξη! Το ρίσκο κάνει την επένδυση & η συλλογική σκέψη κάνει την διαφορά σε ένα δήμο! Αν πραγματικά θέλει ο κόσμος της Σαλαμίνας και το απαιτήσει στην πράξη, μπορεί να κάνει πολλά! Με αιχμή του δόρατος έναν δήμαρχο, που τουλάχιστον κάνει βήματα, κάνει μια πορεία και είναι ανοιχτός στον διάλογο και τις νέες ιδέες. Κι αν δεν είναι όσο θέλουμε να τον πιέσουμε να γίνει, να ακούσει και να δεί με τα δικά μας μάτια τα ζητήματα που ενδεχομένως να του έχουν ξεφύγει. Αν πραγματικά θέλουμε μπορούμε να έχουμε καλύτερη αισθητική, πολιτισμό, καλύτερες και πιο ποιοτικές επιλογές για την ψυχαγωγία και την διασκέδαση των παιδιών και της οικογενείας μας. Αν και όποτε η Σαλαμίνα θελήσει καλύτερη μουσική, κανένα χειμερινό κινηματοθέατρο, ένα καλύτερο Κέντρο Υγείας ακόμα ακόμα, περισσότερες και καλύτερες πιο ποιοτικές καλοκαιρινές παραγωγές πολιτιστικών εκδηλώσεων, καλύτερα γήπεδα και αθλητικές δραστηριότητες, ουσιαστική ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος, ανάδειξη των αρχαιολογικών της χώρων..κ.α πολλά ακόμη! Αν τα θελήσει πραγματικά και δουλέψει για αυτά (ακόμα και αν χρειαστεί για τους τύπους να "παρανομήσει" για αυτά - γιατι κανείς δεν μπορεί να καταφερθεί εναντίον χιλιάδων κατοίκων δεν γίνεται ούτε νομικά ούτε κοινωνικά, ούτε σαν διαδικασία προβλέπεται απο πουθενά). Τότε μπορεί να έχει καταφέρει να πάει τα πράγματα ένα βήμα παρπέρα για τους επόμενους και εκείνοι με την σειρά τους για τους επόμενους κλπ κλπ.. Αφήνοντας το "σπίτι που νοικιάζουμε" καλύτερο απο ότι το πήραμε στους επόμενους "ενοικιαστές" αντί να λέμε το γνωστό, έλα μωρέ δικό μου είναι? Σιγά μην κάνω οτι θα έκανα ή να βάλω οτι θα έβαζα στο δικό μου....

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.