Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

27 Οκτ 2015

Έντονο το ενδιαφέρον του Προέδρου της Ε.Ε. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και της Καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ για την ιστορική Σαλαμίνα.

Ο Αντιπρόεδρος του διεθνούς Ιδρύματος " Σαλαμίς" Κυριάκος Μαριδάκης στα πλαισια της πανευρωπαϊκής  ενημέρωσης  στις 20 Οκτωβρίου  ταξίδεψε  στο Βερολίνο και ενημερωσε τη Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Ανγκελα Μερκελ, τον Πρόεδρο του Γερμανικού κοινοβουλίου Dr Lammert σχετικά με τον Φάκελο του Ιδρύματος  "Σαλαμίς " που αναφέρετε για την άμεση προστασία και ανάδειξη των ιστορικών / αρχαιολογικών χωρών της Ναυμαχίας, την ανακήρυξη της 29ης Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκή ημέρας  για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας
της Ευρώπης το 2021 και για τα εθνικά αναπτυξιακά τουριστικά προγράμματα ( Ιστορικά θεματικά πάρκα της Ναυμαχίας , Ευρωπαϊκό θεματικό Πάρκο, ανασκαφές στη θαλάσσια περιοχή της Ναυμαχίας  , κατασκευής μουσείου της Ναυμαχίας , Ναυτικό θεματικό πάρκο , Cruise home port , Marina Lux Yachts )
Το γραφείο της Καγκελαρίου στις 24 Οκτωβρίου επικοινώνησε τηλεφωνικά  με τον Κυριακο Μαριδακη και ζήτησε  αρκετές λεπτομέρειες και αναλυτικά στοιχειά για να ενημερωθεί  πληρέστερα η  Καγκελαριος κ. Μερκελ διότι το θέμα αξιολογήθηκε εξαιρετικά  ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την ιδια την Ευρώπη !
Την παρασκευή 23 Οκτωβρίου  ενημερώθηκε από το Γραφείο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  κ Γιουνκερ ( υπάρχει επισυναπτόμενη επιστολή) το έντονο επίσης ενδιαφέρον του και για την προγραμματισμένη προσωπική συνάντηση που θα έχει με την Επίτροπο ολων των κρατων για τα θέματα της ανάπτυξης και  ευρωπαϊκών επενδύσεων κυρία Corine Cretu στις Βρυξέλες το επόμενο διάστημα.

Τη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου σε ζωντανή σύνδεση  από το Βερολίνο ο Κυριάκος Μαριδακης αναφερθηκε σε ολες τις συναντήσεις και στα αποτελέσματα αυτών στη ζωντανή πολιτική εκπομπή του Ε «Εξελίξεις» με το Κώστα Χαρδαβελα.