Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

21 Οκτ 2015

Λεωνίδας ο Σαλαμίνιος, τις πταίει; Τα παιδία παίζει;

από Ε-Μαιλ του αναγνώστη μας Λεωνίδα
Ρώτησα τους φίλους μου αν θέλανε να μοιραστούνε την βενζίνα να πάμε. Ο ένας μου απάντησε ότι δεν θέλει να χάσει το μεροκάματο, ο άλλος ότι δεν χαλαλίζει ούτε μισό ευρώ, ο τρίτος ότι δεν τους πιστεύει πια και οτι η διαμαρτυρία ήταν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Και κάποιος άλλος αστειευόμενος με ρώτησε αν θα έχει μπουφέ στο παρτάκι ή θα την βγάλουμε ξεροσφύρι.

Στην διαμαρτυρία τελικά δεν πήγα. Οχι επειδή δεν με νοιάζει το ξεπούλημα της Κυνόσουρας, αλλά δεν μου περισσεύουν λεφτά για άσκοπες μετακινήσεις για κάτι που είναι εκ των προτέρων καταδικασμένο σε αποτυχία. Είδα φωτογραφίες σε κάποιο μπλογκ ότι ήταν τρεις κι ο κούκος και δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη.
Τις πταίει; Φταίει ο κόσμος που αδιαφόρησε ή εκείνοι που δεν το διοργάνωσαν όπως έπρεπε; Διάβαζα στα σχόλια των προηγουμένων ημερών ότι φταίει ο κόσμος της Σαλαμίνας που ψήφισε μνημόνιο 88%. Αν κάποιος προτιμάει να εμφυσήσει μια ανούσια συλλογική ενοχή απέτυχε. Δεν μπορείς να μειώνεις τους άλλους και μετά να τους ζητάς να κάνουν πράγματα για σένα (ακόμα κι αν είναι για το κοινό καλό). Πως τους ζητάς να σε ακολουθήσουν όταν τους απαξιώνεις; Πόσο μάλλον όταν τους αγνοείς και τους έχει κοροιδέψει με το προεκλογικό σου πρόγραμμα.
Δεν μπορείς να επιρρίπτεις ευθύνες όταν οι ουσιαστικές ατομικές ευθύνες ανήκουν σε άλλους, σε εκείνους που κωλυσιεργούσαν και δεν έπραξαν αυτά που όφειλαν. Τώρα τελευταία στιγμή τι μπορούμε να ελπίζουμε; Ενα θαύμα; Μακάρι!
Πρώτα απ' όλα η επιλογή του χώρου ήταν λάθος. Ποιόν αγγίζει το κλείσιμο του λιμανιού για λίγες ώρες; Κανέναν εκτός από όσους ταλαιπωρήθηκαν. Οσο για την αποχή ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιη. Για να πάει κάποιος θα έπρεπε να έχει το κίνητρο και να τηρεί ορισμένες βασικές προυποθέσεις. Ποιός φταίει αν δεν ξέρουν να διοργανώσουν μια διαμαρτυρία;
Φρόντισαν να βρεθούν τα μέσα για να έχει πρόσβαση ο κόσμος; Ηταν τόσο δύσκολο να ζητηθεί βοήθεια από όσους διαθέτουν πούλμαν, ή ακόμα και από τα ΚΤΕΛ. Να πραγματοποιήσουν κάποια δωρεάν δρομολόγια από τα σχολεία και να συλλέγουν κόσμο από τις απομακρυσμένες περιοχές. Θα μπορούσαν να κρεμαστούν πανώ, να ειδοποιηθούν οι σύλλογοι για τους εκτός πόλης, να βγούνε οι ντουντούκες, να το μάθει όλος ο κόσμος. Φτάνει το διαδίκτυο να καλύψει όλο το νησί; Πόσοι έχουν πρόσβαση; Αφορούσε μόνο τους δικτυωμένους η συγκέντρωση; Γιατί δεν ζητήσανε από τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά να κλείσουνε έτσι ώστε να παρευρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι;
Εκαναν κάτι οι υπεύθυνοι ώστε να αντιμετωπίσουν την καχυποψία που κυριαρχεί στο νησί; Πως να μην είναι κουμπωμένος ο κόσμος, όταν οι αντιμαχόμενες πλευρές πάντα θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει σκοτεινό κίνητρο πίσω από κάθε ενέργεια. Πως θα προχωρήσουμε έτσι;
Mπήκαν ποτέ στην ψυχή του λαού να τον ξεσηκώσουν; Eμαθε ποτέ η Σαλαμίνα να διαμαρτύρεται; Ακόμα κι' όταν μας πήραν το ΙΚΑ και την Εφορία ο κόσμος που διαμαρτυρήθκε ήταν ελάχιστος. Είναι δυνατόν να προσωποιούμε τις συλλογικές διεκδικήσεις; Κι' όμως δυστυχώς είναι και είναι εις βάρος μας.
Αυτή η ήττα δεν είναι ορφανή, ας αναλάβουν επιτέλους κάποιοι τις ευθύνες τους. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κόσμο. Ηταν μια χαμένη ευκαιρία ακόμα. Περαστικά μας κι' ελπίζω οι ήττες να μην μας γίνουν συνήθεια.
Λεωνίδας

Σ.Δ.: Τα κείμενα με υπογραφή δεσμεύουν αποκλειστικά τους συντάκτες τους και δεν είναι απαραίτητα και θέση της σελίδας, χαιρόμαστε πάντα να τα δημοσιεύουμε γιατί υπάρχουν ενεργοί πολίτες

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/10/15 22:18

    ΧΑΤΖΗ ΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!!!!!ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ!!!! ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/15 22:21

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΝΑΝΝΟΥ ;;;;;;;;;;;;;; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΜΗΠΩΣ ΕΑΝ ΤΟΥς ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΠΑΛΙ ΜΙΚΙΚΙΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΣ;;;;;;;;;;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΆ;;;;;;;;;;;ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/10/15 22:37

      Πιό ηλίθιος πεθαίνεις!!! Δηλαδή το θέμα της Κυνόσουρας είναι μόνο για τους ψηφοφόρους της Δημάρχου και όχι όλων των κατοίκων της Σαλαμίνας; Ντροπή στους Σαλαμίνιους που αυτή τη μέρα δεν ήταν εκεί.ΝΤΡΟΠΗ!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/15 00:30

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/10/15 10:07

      ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΕ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΑΧΡΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΨΗΦΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝΕ ΟΤΙ ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΔΙΛΗΓΟΡΟΥΣ!!!! Ε!!! ΜΠΙΝΙΑΡΗ ;;;;;;Ε!!! ΣΟΦΡΑ;;;;;;;Ε!!!!ΤΡΑΥΛΕ;;;;;;ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!!
      ΑΑΑΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΛΙΑΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/10/15 19:13

      ΑΝΤΕ ΓΑΜ@@@@ ΨΩΝΙΟ 00:30!
      ΣΑΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ!
      ΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/10/15 22:41

      Σούργελο είσαι εσύ και όλοι όσοι δεν ήταν παρών στησυγκέντρωση της Τετάρτης.Γι αυτό η Σαλαμίνα έχει τα χάλια της γιατί έχει κατοίκους κάτι σαν εσένα! Εξ άλλου εσύ που δεν είσαι σούργελο,όπως λες, την επόμενη φορά να πας ΕΣΥ στο ΤΑΙΠΕΔ για να στηρίξεις τις θέσεις σου και να πετύχεις αυτό που πέτυχαν τα σουργελα(κατά τη γνώμη σου)!!! ΚΡΕΤΙΝΕ!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/10/15 00:47

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/10/15 00:55

    Λεωνιδα ή οπως αλλιως σε λενε αυτα τα συμβουλευτικα γιατι δεν τα εγραφες πριν ετσι ωστε να προλαβαιναν οι ανθρωποι να οργανωθουν καλυτερα;;;;;;;; τωρα παριστανεις το μετα χριστον προφητη;;;;;; δεν νομιζεται ολοι εσεις φιλοι οτι εχετε κουρασει το κοσμο και δεν εχει καμια πρακτικη αξια η γνωμη σας οταν διατυπωνεται κατοπιν εορτης;;;;;; οποιος θελει να συμβαλει στη λυση καποιου προβληματος δεν εχει παρα να καταθεσει τις αποψεις του εγκαιρως. οσο για την ηττα μαλλον βιαζεσαι φιλε. η αυριανη μερα θα σε αποστομωσει........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/10/15 09:39

      Ρε βούρλο υπάρχει έστω και ένας στο νησί που ήθελε το αντίθετο; Σταματήστε πια να σπέρνετε μίσος. Για την διοργάνωση γράφω. Ασχέτως του τελικού αποτελέσματος η διαμαρτυρία στο λιμάνι ήταν μια μεγάλη αποτυχία. Ο κόσμος βαρέθηκε όλους εσάς και το απέδειξε.
      Λεωνίδας

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/10/15 10:00

      ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΕΩΝΙΔΑ;;;;;;;;;;;;;;Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ;;;;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος22/10/15 10:32

    Ποιος κόσμος να έλθει στην συγκέντρωση , αφού βάλατε τον Παρτούζο μπροστά ρε άσχετοι της δημαρχίας. Ο όποιος μίλησε μπροστά στους μαθητές και μαθήτριες του λυκείου χωρίς την παραμικρή ενοχή για τα χρήματα που τους αφαίρεσε πληρώνοντας 53 κινητά στην win .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/10/15 09:06

      ποιος κοσμος να ερθει αφου ολο ουαου ,κομμωτηρια,βαφες,καφεδες κλπ ειναι μω μαναρες παιδια σπιτια οικογενειες δουλειες δεν εχετε???ολη την μερα στους δρομους και φωτογραφιες για το FB εισαστε ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος22/10/15 13:37

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΔΕΡΟΥΖΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΑ ΜΟΝΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Φ.Β , ΦΩΤΟ, ΚΑΦΕ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΚΟΨΙΔΙ ΤΖΑΜΠΑ ΕΕΕ!!!!!!! ΡΟΥΛΑ;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.