Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

10 Αυγ 2018

Ποιος θα μας σώσει απ’ τους “σωτήρες”; Τι ρόλο παίζουν οι ταγοί της νομιμότητας Τον αράπη κι αν τον πλένεις.


Από το προσωπικό FB του Γιώργου Κοκκινίδη
Πριν ένα χρόνο έγραψα για την ετεροχρονισμένη αντιπυρική προστασία του Δήμου Σαλαμίνας.
Θα περίμενε κανείς να σοβαρευτούν οι υπεύθυνοι του Δήμου και να μην παίζουν με τη φωτιά. Φωνή βοώντος...
Ενώ σε όλη την Ελλάδα η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει 1η Μαΐου και λήγει 31 Οκτωβρίου, στη Σαλαμίνα αρχίζει τον Αύγουστο και λήγει σε έξι μήνες όταν έχουμε πλημμύρες!
Τα “καθαρά χέρια” υπογράφουν τις συμβάσεις καθαρισμού κατά μήνα Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι παχιές οι... μίζες.
Θα πει κάποιος τι μύγες, τι μίζες; Θα μπορούσα να συμφωνήσω ακόμα και με τα "τούβλα" που είναι της μόδας, αν οι κύριοι και οι κυρίες δεν έπαιζαν με τη φωτιά.

Τα ερωτήματα είναι καταλυτικά:
- Ποιος εγγυάται ότι δεν θα πάρουμε φωτιά το Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο;
- Γιατί δίνουμε περιθώριο καθαρισμού έξι μήνες;
- Γιατί οι δεξαμενές αντιπυρικής προστασίας είναι άδειες;
- Πού είναι οι πυροσβεστικοί κρουνοί;
- Πού απορρίπτει ο εργολάβος τα κλαδέματα και τα χόρτα των καθαρισμών;
- Πού είναι τα 160 χιλιόμετρα δασικών και επαρχιακών δρόμων που καθαρίζονται κάθε χρόνο;
- Γιατί η Σαλαμίνα έγινε απέραντος σκουπιδότοπος με κλαδιά, χόρτα και εξωοικιακά που είναι άριστη πρώτη ύλη για πυρκαγιές;
Άφησα τελευταίο το γεγονός της ανεξέλεγκτης απόρριψης σκουπιδιών, μπάζων και επικίνδυνων αποβλήτων σε χώρο του λατομείου που αποτελεί χώρο ευθύνης του Δήμου Σαλαμίνας.
Η αναισχυντία και το θράσος, σε όλο τους το μεγαλείο. Η αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων και το μέλλον της Σαλαμίνας σε βαθμό κακουργήματος.!
Αντιγράφω αποσπάσματα από την έκθεση αυτοψίας (βλέπε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ) του κλιμακίου ελέγχου της Περιφέρειας που έγινε στις 30-4-2018.
“προς τη βορειοδυτική πλευρά του λατομείου και εντός του χώρου που υπήρχε ο παλιός ΧΑΔΑ του Δήμου Σαλαμίνας, έχουν εναποτεθεί σε μεγάλη έκταση και όγκο σωροί από στερεά απόβλητα διαφόρων ειδών, αναμεμιγμένα με ογκώδη απόβλητα από πλαστικό, ξύλο, πλαστικές σακούλες με άγνωστο περιεχόμενο, και ελαστικά αυτοκινήτων τα οποία δεν είχαν διαπιστωθεί κατά τη διενέργεια της προηγούμενης αυτοψίας της Υπηρεσίας μας. Επιπλέον, στους σωρούς των αποβλήτων, διαπιστώθηκε η παρουσία διάσπαρτων συσκευασιών ιατρικών παρασκευασμάτων”.
“Ο συγκεκριμένος όγκος των αποβλήτων είχε δημιουργήσει ένα πλάτωμα με πρανή σε ύψος 10 έως 15 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους, με έντονη κλίση καταλαμβάνοντας και μέρος του παρακείμενου χώρου του λατομείου μέχρι την αποθήκη όπου φυλάσσονταν εκρηκτικές ύλες και έχοντας πλήρως καλύψει τη ράμπα και την τσιμεντένια υπερκατασκευή που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφόρτωση των απορριμάτων του πρώην ΧΑΔΑ του Δήμου Σαλαμίνας” (σχετικό 23 της Υπηρεσίας μας).
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΝΑΔΥΟΤΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΜΙΞΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΟΠΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ Ή ΙΑΤΡΙΚΑ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ (ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΚΝΗΣΜΟΣ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.”
“Επισημαίνουμε ότι τα παραπάνω απόβλητα (εν δυνάμει και επικίνδυνα) συσσωρεύονται στον παραπάνω μη εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο χώρο κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας (3 έως 11 σχετικά)”.
“Για τη συγκεκριμένη διαπίστωση η Υπηρεσία μας θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες και προς το Δήμο Σαλαμίνας καθόσον είναι ο φορέας διαχείρισης του χώρου του πρώην ΧΑΔΑ, δυνάμει της αρ. πρωτ. ΠΕ.ΧΩ 4352/30-6-06/6-7-06 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, στη θέση Γούβα Μπατσί του Δήμου Σαλαμίνας”.
“Το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της ΓΑΔΑ θα πρέπει αρμοδίως να προβούν άμεσα σε ενέργειες επιτήρησης και φύλαξης για την αποφυγή εναπόθεσης νέων ποσοτήτων στερεών αποβλήτων και μπαζών”.
Να σημειώσουμε ότι η Περιφέρεια ενημέρωσε το Δήμο στις 16/5 και του επέβαλε πρόστιμο στις 30/7.
Να σημειώσουμε επίσης ότι η τριμελής Επιτροπή που όρισε ο Δήμος Σαλαμίνας για επιθεώρηση του πρώην ΧΑΔΑ, δεν διαπίστωσε σκουπίδια ή σημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας κατά την αυτοψία στις 17-5-2017.
Αναφέρει το πόρισμα της Επιτροπής:
Δεν εντοπίστηκαν απορρίμματα ουδεμίας μορφής ή μεγέθους διάσπαρτα ή στοιβαγμένα, ο δε χώρος διατηρείται καθαρός χωρίς σημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας (απορρίμματα-οσμές)
Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι ο χώρος έχει σταματήσει να δέχεται απορρίμματα και έχει επέλθει μερική φυσική αποκατάσταση (απόφαση Δ/Σ 106/2017).
Να σημειώσουμε τέλος ότι ενώ η αστυνομία επιτηρεί το χώρο του λατομείου σε 24ωρη βάση, η σφράγιση των μηχανημάτων του λατομείου έχει παραβιαστεί τουλάχιστον δύο φορές, ενώ κανένα φορτηγό με μπάζα ή σκουπίδια δεν έχει συλληφθεί.
Ερωτήσεις:
- Πώς μπαίνουν χιλιάδες τόνοι σκουπίδια και επικίνδυνα απόβλητα σε χώρο απόλυτα ελεγχόμενο;
- Πώς κόβονται οι σφραγίδες του σφραγισμένου από πενταετίας λατομείου;
- Τι ρόλο παίζουν οι ταγοί της νομιμότητας Δήμος και Αστυνομία;
- Ποιος πλουτίζει ασελγώντας και αποπατώντας στο σώμα της Σαλαμίνας;
- Ποιος θα μας σώσει απ’ τους “σωτήρες”;

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/8/18 19:39

    Τις 585 έφτασαν οι προβολές στο YouTube με το Στικακι και εσείς ακόμα να παραιτηθειτε.
    Ντροπή σας τσίπα δεν έχετε πάνω σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/8/18 19:50

    ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/8/18 19:52

    ΓΙΑΤΙ ΡΕ 19,39 ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΔΩ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΜΟΡΙΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/8/18 20:53

      /// ΛΑΕ ΑΚΟΥΜΠΑ/// ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ///

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος10/8/18 19:59

    https://www.dailymotion.com/video/x6rr9fo
    Το βίντεο της ντροπης

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/8/18 20:13

    ΠΟΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ; ΠΟΙΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ; Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΤΑΜΑΡΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Ο ΧΩΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΒΛΑΨΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΝΤΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/8/18 20:18

    θυμασαι αγαπητη δήμαρχος τι σου ελεγε μεσα στο δημοτικο συμβουλιο γραπτως η διαπαραταξιακη; να μηνυσεις οσους αδιαφορουν και βλαπτουν με τις παραλείψεις τους το νησι μας. τι εκανες εσυ; διεγραψες την διαπαραταξιακη και μας επνιξαν τα σκουπίδια. εγινε ο παράνομος ο νο1 τροφοδότης της κοσκο. ντροπη σας αλλα δεν φταις εσυ, φταινε αυτους που ψηφισαμε διπλα σου ως ΔΗΘΕΝ ικανους και αξιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/8/18 20:51

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΝΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ ΝΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΟΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ Ή ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/8/18 21:02

    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ.ΕΣΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ.ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΝΕΔΕΣ ΠΑΣ.ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛ.ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ.ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ.ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ///ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ/// ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ///ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/8/18 21:12

    ΡΕ ΑΛΗΤΗ ΜΗΝΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ. ΑΛΗΤΗ ΒΟΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΚΛΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΑ. ΓΙΑΤΙ. ΕΔΩΣΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 2ΛΙΤΡΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΑΓΩΤΑ ΚΙ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ ΜΕΣΑ. ΑΛΗΤΗ ΜΗΝΑ. ΦΙΛΟΙ.ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/8/18 11:45

    ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙΣ.
    ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΤΗΣΕΙ,ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ,ΚΛΠ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η
    ΒΛΑΚΕΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ
    ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/8/18 12:48

    ΕΛΛΑΣ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΑΝΤΑΜΑ,ΑΠΟΚΑΜΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΥΦΤΟΥΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.