Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

5 Δεκ 2019

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 29 ης τακτικής Συνεδρίασης την 9ην Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα στις 17.30 μ.μ.


1.-  Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας  οικ. Έτους 2019.
2. – Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Σαλαμίνας οικ. Έτους 2019.
3.- Σύναψη Μνημονίου  ερευνητικής, ακαδημαϊκής  και συμβουλευτικής  συνεργασίας  μεταξύ του Εργαστηρίου  Τεχνολογίας  και Πολιτικής  Ενέργειας  και Περιβάλλοντος  της Σχολής  Θετικών Επιστημών και  Τεχνολογίας  του Ελληνικού  Ανοικτού  Πανεπιστημίου  και του Δήμου  Σαλαμίνας.

4.- Συζήτηση του θέματος που αφορά : Έγκριση από την Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης  Λιμένων (ΕΣΑΠ) του Master Plan Ο.Λ.Π. Α.Ε.  COSCO στης 9-10-2019, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. κ. Τσαβαρή Ιωάννη.
5.- “Δ' Κατανομή ποσού  77.830,00  € προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου Σαλαμίνας, καθώς και για την αμοιβή των εθελοντών σχολικών τροχονόμων, σύμφωνα με την  υπ. αριθμ. πρωτ.: 82856/21-11-2019  Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και το με αρ. πρωτ.: @PRTKL@/29-11-2019 Αναγγελία Πίστωσης από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων” .
6.-   Συγκρότηση   Δημοτικής Επιτροπής  Διαβούλευσης    Δήμου Σαλαμίνας .
7.-  Ίδρυση  Φιλαρμονικής  Δήμου Σαλαμίνας.
8.-  Έγκριση  Κανονισμού Λειτουργίας  Φιλαρμονικής  Δήμου Σαλαμίνας.
9.-   Έγκριση για την αναγκαιότητα  μίσθωσης ακινήτου.
10.-  Έγκριση 1ου  Α.Π.Ε.  του έργου που αφορά  την Επισκευή και Συντήρηση  του Δημοτικού  Κοιμητηρίου  Σαλαμίνας.
11.-   Έγκριση εσόδων εξόδων  Γ’ τριμήνου 2019.
12.- Ορισμός αιρετών εκπροσώπων  του Δήμου Σαλαμίνας  στην ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π..
13.- Ορισμός   ενός Δημοτικού Συμβούλου ως εκπροσώπου  στην Τριμελή Επιτροπή  για υποβληθείσες αιτήσεις καταναλωτών  με χαμηλό εισόδημα,  οι οποίοι  έχουν αποσυνδεθεί  από το Δίκτυο παροχής  Ηλεκτρικής Ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών (Εντολή  για επανασύνδεση  ευπαθών καταναλωτών).
14.-  Σύσταση Επιτροπής  παραλαβής και αξιολόγησης  προσφορών  από τα πιστωτικά ιδρύματα του νησιού μας.
15.- Εκδίκαση ένστασης  της κ. Καρατζά Αλεξάνδρας  κατά της 190/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας.
16.-  Διαγραφή  βεβαιωμένων οφειλών.
17.- Διαγραφή  οφειλών από  χρηματικούς καταλόγους λόγω πολεοδομικών προστίμων.
18.- Διαγραφή οφειλών  από χρηματικούς καταλόγους που αφορά επέκταση σχεδίου πόλεως.
19.- Διαγραφή  από χρηματικούς καταλόγους – Τ.Α.Π., των Δημ. Διαμερισμάτων Αμπελακίων  Σεληνίων & Σαλαμίνας.
20.- Διαγραφές  οφειλών  από χρηματικούς καταλόγους.
21.- Διορθώσεις  λογαριασμών ύδρευσης.
O   ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΚΑΠΑΡΑΛΙΩΤΗΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/12/19 20:21

    Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

    Την συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Λ.Τ.Σ. σε επιμορφωτικό σεμινάριο
    που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 17 και 18/10/2019
    Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/12/19 19:21

      Νέα εμμονή μετά τα Δ.Ι.Ε.Κ
      το γυνακείο βόλεϊ,όλα ξεχάστηκαν,απορρήματα,σχολεία,ή Βάσω,ό Δήμαρχος 3D,οί δρόμοι
      ό φωτισμός,ή απώλεια μιας ζωής
      που δεν πρόλαβε να ζήσει κ.λ.π
      Κουράστηκες πολύ κ σήμερα.
      Πήγαινε για ύπνο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/12/19 21:14

      Άααααα,εσύ μας κοροϊδεύεις,
      για πλακάκια έγραψες;γράψε
      ειδήσεις από Έλλάδα και κόσμο.
      Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να
      βλέπουμε tv,τα λένε όπως τους
      γουστάρει-κομματικές γραμμές-
      Και μακριά από το ίντερντετ,
      εκεί έχει αυτά που βλέπεις
      εσύ.
      Έκτός αν σε πήρε για τα καλά
      ό ύπνος.Φυσικά όχι μόνος σου.
      Παιχνίδια παιχνίδια;
      Ντροπή.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/19 22:20

    5/12/19 18:26
    ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ:
    Αυτή την στιγμή στο Καματερό στο σπίτι του Αρχαίου Έλληνα πραγματοποιήται το καθιερωμένο μάθημα από τον Δράκουλα στον Γιωργάκη.
    Βρε κακομοίρη δεν ντρέπεσαι καθόλου;
    Βρε τι ξεφτίλα είναι αυτή;
    Κρίμα Γιωργάκη γιατί όταν μου τάλεγαν δεν τα πίστευα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/12/19 22:40

    Δήμαρχε, 'εσε την εσωστρέφεια καιν εξωστρέφεια και πήγαινε μάζεψε κανά σκουπίδι γιατί θα μας φάνε τα ποντίκια. Βαρεθήκαμε τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις, θέλουμε έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/12/19 22:45

    ΒΙΟΗΘΙΚΗ
    Σάλος: Το πείραμα μωρών στην Κίνα «μπορεί να έχει δημιουργήσει ακούσιες μεταλλάξεις»
    Δημοσίευση: 5 Δεκεμβρίου 2019, 3:45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/12/19 07:27

    Την άποψη ότι τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα έπρεπε να βρίσκονται εν πλω και να «αλωνίζουν» τις περιοχές που επιχειρεί η Τουρκία να θέσει υπό αμφισβήτηση, εξέφρασε ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.

    «Τα πλοία δεν είναι για τα λιμάνια ή για την ξηρά», όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά «θα έπρεπε να έχουν βγει και να αλωνίζουν τις αμφισβητούμενες περιοχές».

    «Σε διπλωματικό επίπεδο, όσα γίνονται μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης αυτό το διάστημα στο ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ναι μεν δεν έχουν νομική ουσία, ωστόσο δεν παύουν να ισχυροποιούν πολιτικά την Τουρκία, ιδιαιτέρως αν ο Ταγίπ Ερντογάν περάσει το μνημόνιο από την τουρκική Βουλή.

    »Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ακόμα ένα casus belli όπως είναι το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων εκ μέρους της Ελλάδας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

    »Σε στρατιωτικό επίπεδο, υπενθυμίζω τον μεγάλο ιστορικό, αντικειμενικό Θουκυδίδη, ο οποίος έλεγε «έχουμε γη και πατρίδα επειδή έχουμε πλοία στην θάλασσα».

    Ως εν ενεργεία Αρχηγός το 2012, ο Ναύαρχος Χρηστίδης είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή την ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

    Παράλληλα, διαφωνεί με την άποψη ότι από μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να πρόκυπτε πολιτικό κόστος στο εσωτερικό, όπως αναφέρει το sigmalive.

    «Πρέπει να έχουμε την δύναμη και την αποφασιστικότητα να το κάνουμε», είπε.

    «Χρειάζεται αποφασιστικότητα»
    Στην παρατήρηση ότι η Κύπρος, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει τα στρατιωτικά μέσα που διαθέτει η Ελλάδα, προχώρησε σε συμφωνίες οριοθέτησης και ερωτηθείς αν σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να εγγυηθεί στην πολιτική ηγεσία την ασφάλεια για μια τέτοια κίνηση, ο κος Χρηστίδης απάντησε ότι «κλειδί όλων είναι η αποφασιστικότητα.

    «Η πολιτική του κατευνασμού και της στρατηγικής ψυχραιμίας δεν μας έχει οδηγήσει πουθενά», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/12/19 07:32


    Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για αύριο 6 Δεκεμβρίου 2019 στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχουν προγραμματισθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/12/19 15:04

    Η διαδυκτιακη εφΗμερίδα Ανατροπές έγραψαν 23.10.2019. για το νταμάρι Άγγελου ότι θαβονται σκουπίδια
    Το επισκευτικαν Η αντιπεριφερειαρχης κ.Βάσω Μπογρη και ο διοικητής της πυροσβεστικής και διαπίστωσαν ότι πραγματικά θάβονται σκουπίδια

    διάβασε την εφημερίδα Ανατροπές φύλλο 70 Οκτώβριος 2019
    23 Οκτωβριου το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η αντιπεριφερειαρχης Β Μπογρη μαζι με τον διοικητή πυροσβεστικής Πειραιά κ. Σταμουλη και τον διοικητή Σαλαμινας κ. ΑΡΑΠΗ και διαπίστωσαν την ταφή χιλιάδων κυβικών σκουπιδιών καθώς και καπνό από ανταναφλεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/12/19 15:11

    4.- Συζήτηση του θέματος που αφορά : ΄Εγκριση από την Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΠ) του Master Plan Ο.Λ.Π. Α.Ε.- COSCO στης 9-10-2019, κατόπιν αιτήματος του Δ.Σ. κ. Τσαβαρή Ιωάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/12/19 17:06

    υτό που κάνανε οι τρικαλινοί» σημείωσε ο Κώστας Πατέρας, ο οποίος μάλιστα κατονόμασε και στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «ξεκίνησαν να πιέζουν το Μαξίμου και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης και Γρηγόρης Δημητριάδης πήραν την απόφαση να δεχθούν την παραίτησή μου ώστε να μην αναγκαστεί σε παραίτηση ο υπουργός Υγείας και σπιλωθεί το όνομα του πρωθυπουργού».

    powered by Rubicon Project
    «Ο πρωθυπουργός υπήρξε ψεύτης απέναντί μου» συμπλήρωσε ο Κώστας Πατέρας ενώ τόνισε πως «με τον ορισμό μου ως Διοίκητης Νοσοκομείου, το μόνο που ήθελα ήταν να δείξω σε όλους αυτούς που με κυνηγούσανε τόσα χρόνια τι έχασε ο Νομός που δεν με αξιοποιούσε».

    «Με τη σιγουριά του βιογραφικού μου σημειώματος ζήτησα από τον σημερινό πρωθυπουργό να με αξιοποιήσει στη θέση αυτή του Διοικητή. Δεν περίμενα ότι θα υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση, ειδικά από στελέχη της ΝΔ των Τρικάλων. Δέχθηκα πολλή λάσπη, μόνο άθεο δεν με είπανε από μια ομάδα, τα λεγόμενα τρωκτικά της ΝΔ, που περιμένουν να πάρουν κάποιες θέσεις, και μερικοί απ’ αυτούς κάνανε και αίτηση για τη θέση Διοικητή. Εφαρμόστηκε ένας ηλικιακός ρατσισμός σε εμένα, από κάποια ΜΜΕ, επηρεάστηκε το Μέγαρο Μαξίμου και φοβηθήκανε ότι θα αποβεί εις βάρος του πρωθυπουργού. Με αποκάλεσαν πολιτικό γυρολόγο, ενώ όταν η ΝΔ με ζήτησε και με πήρε ξανά στους κόλπους της το Μάιο του 2018 δεν αντέδρασε κανένας. Τότε θέλαν όμως τις ψήφους που θα έφερνα, και κανείς δεν έλεγε τίποτα».



    Τέλος τόνισε: «Δεν με παραίτησε κανείς, εγώ παραιτήθηκα από προσωπική μου απόφαση γιατί έχω αξιοπρέπεια. Με το γραφείο του Υπουργού Υγείας επικοινώνησα πρώτος εγώ για να το ανακοινώσω. Στον πρωθυπουργό έστειλα μήνυμα στο κινητό του, ότι αυτό που έγινε ήταν μεγάλη αδικία. Δεν μου απάντησε ποτέ… Μετά τη συνέντευξη μου στον ΣΚΑΪ με καλέσανε από του Μαξίμου και μου ζητήσανε να μην βγω και σε άλλα κανάλια. Όταν μου φέρονται με τον τρόπο αυτό, δεν είχα πλέον την επιλογή παρά να πω την αλήθεια. Αν δεν έκανα, να μην με βάζανε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/12/19 18:02

    Λεζάντα: Το υποβρύχιο type 214 "Ματρώζος" σε ανάδυση στα νερά του Καστελόριζου επιδεικνύει την Ελληνική σημαία. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό
    Γιορτάζει το ΠΝ με «ναυμαχίες» μέσω navtex για υπεράσπιση της θάλασσας του Καστελόριζου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/12/19 18:54

    Κυνηγοί ξεκίνησαν για το καθιερωμένο κυνήγι αγριόχοιρου στην περιοχή Σκαφιδάκι της Αργολίδας, αλλά αυτή τη φορά το χόμπι τους δεν είχε καλή εξέλιξη. Θα μπορούσε μάλιστα, το κυνήγι να εξελιχθεί σε τραγωδία, καθώς ένα αγριογούρουνο επιτέθηκε σε έναν από την παρέα και το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Φέρεται να έχει τρία σπασμένα πλευρά και ένα πολύ επικίνδυνο χτύπημα στο διάφραγμα ένα μόλις εκατοστό μακριά απόν πνεύμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/12/19 19:05

    ΕΛΛΑΔΑ 17:16
    Ημέρα γιορτής για τον Αγιο Νικόλαο και το Πολεμικό Ναυτικό, που απέκτησε νέο πλοίο
    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
    gkat_02_0612_page_1_image_0001
    Το νέο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, σημαιοστολισμένο.

    ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑΘΗΝΑΪΚΑ PLUS

    Μεγάλη εορτή σήμερα για την Ελλάδα και κυρίως για το Πολεμικό Ναυτικό, με τον προστάτη του, τον Αγιο Νικόλαο. Συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά, επελέγη αυτή η χρονική συγκυρία για να ενταχθεί στο δυναμικό του στόλου μας ένα νέο πλοίο, το οποίο έκαναν δωρεά ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης και η οικογένειά του. Τη Δευτέρα, σε μια λαμπρή τελετή στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία του «Ατλας Ι», που είχε σημαιοστολιστεί για την περίσταση και έλαμπε κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο. Η συγκίνηση στην ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη. Αυτή την περίοδο, η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις και οι Ελληνες προσβλέπουν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού.


    Οι επίσημοι με το πλήρωμα και τους δωρητές.
    Το πλοίο γενικής υποστήριξης «Ατλας Ι» έχει μήκος 70 μ. και διαθέτει εκτόπισμα άνω των 3.000 τόνων. Ναυπηγήθηκε για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων σε πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, στην ανοικτή θάλασσα. Είναι ένα σκληροτράχηλο και ανθεκτικό σκαρί, με εξαιρετικές προδιαγραφές κατασκευής. Ενα από τα πλεονεκτήματά του είναι η ευελιξία του ανάλογα με την αποστολή. Στην ουσία, προσετέθη ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο», που θα χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμό των μονάδων του στόλου, μεταφορά φορτίων, ρυμούλκηση, διάσωση ναυαγών, πόντιση και ανέλκυση αντικειμένων από τη θάλασσα με εξαιρετική ακρίβεια, αντιμετώπιση πυρκαγιών και περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης, ανάληψη ρόλου πλατφόρμας διάσωσης υποβρυχίων.


    Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης στην τελετή ονοματοδοσίας.
    Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που εκφώνησε λόγο με βαρύνουσα σημασία για τον ρόλο της χώρας μας ως εγγυήτριας δύναμης στην περιοχή, κάνοντας αναφορές στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της ένταξης του πλοίου στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, υπογράμμισαν πως ο δωρητής πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Ο Πάνος Λασκαρίδης, που εδώ και καιρό στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του Π.Ν., έδειξε συγκινημένος και τόνισε πως οι πολίτες έχουν χρέος στην πατρίδα – και όχι το αντίθετο. «Οποιος έχει πολλά, πρέπει να δίνει πολλά, όποιος έχει λίγα, να δίδει λίγα, αλλά όλοι μας έχουμε αυτή την υποχρέωση προς την πολιτεία, από την ώρα που γεννιόμαστε», τόνισε. «Νονά» του πλοίου, η θυγατέρα του Σουζάνα, που κατάφερε με τη δεύτερη ρίψη της σαμπάνιας να βαφτίσει το πλοίο, εκφράζοντας την ευχή να είναι ο Αγιος Νικόλαος πάντα προστάτης στην πλώρη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/12/19 19:53

    Η εφημερίδα ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ανέδειξαν το μεγάλο θέμα του λατομείου που θάβονται σκουπίδια
    Συγχαρητήρια στην εφημερίδα!!!!!!
    Το επισκεφθηκε η αντιπεριφερειαρχης κ.Μπογρη και μεχρι και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος7/12/19 06:06

    Καλημέρα τί κάνεις
    να 'σαι πάντα καλά
    και όταν είσαι κοντά μου
    και όταν είσαι μακρυά.…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος7/12/19 14:46

    Παρουσία ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού
    PreviousNext
    Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, αλλά και του εορτασμού της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912 – 1913 που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ΑντιναύαρχοςΛ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλήςκ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης, βουλευτές, ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Γιάννης Μώραλης, πρώην υπουργοί, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/12/19 18:11

    ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ 6 Δεκεμβρίου 2019
    «Κλειδώνει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Πολεμικό Ναυτικό – Η απάντηση στις παράτυπες τουρκικές navtex – Το σχέδιο περιπολίας σε «ευαίσθητες» περιοχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/12/19 19:27

    Επικίνδυνη κλιμάκωση: Για πόλεμο με την Ελλάδα μιλούν οι Τούρκοι – Ενεργοποιήθηκαν οι S-300;
    Newsroom
    Newsroom
    Επικίνδυνη κλιμάκωση: Για πόλεμο με την Ελλάδα μιλούν οι Τούρκοι – Ενεργοποιήθηκαν οι S-300;
    «Θα φτάσουμε ακόμα και σε σύρραξη με την Ελλάδα», διαμηνύει το καθεστώς Ερντογάν - Υποστηρίζουν ότι επίλεκτες δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού μεταφέρονται στην Κρήτη υπό το φόβο πολέμου με την Τουρκία


    Ολοένα και περισσότερο κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, με αναλυτές στις δύο χώρες να κάνουν λόγο ακόμα και για κίνδυνο εμπόλεμης σύρραξης.

    Όλα τα ΜΜΕ στην Τουρκία κάνουν εκτενή αφιερώματα στις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τους δημοσιογράφους – φερέφωνα του Ερντογάν να… μεταφράζουν κατά το δοκούν τα δημοσίευμα στην Ελλάδα.

    Τις τελευταίες ώρες μάλιστα δημιουργήθηκε σάλος στη γειτονική χώρα από τη μετάδοση της πληροφορίας ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ενεργοποίησαν το αντιπυραυλικό σύστημα των S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη, υπό το φόβο εμπλοκής με την Τουρκία.

    Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενι Σαφάκ», η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να εκτοξεύει απειλές κατά της Τουρκίας. «Από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας μέχρι το αρχηγό του πολεμικού ναυτικού και κάποιοι πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί ονειρεύονται πόλεμο με την Τουρκία και άρχισαν να βγάζουν ιαχές πολέμου», γράφει η «Γενί Σαφάκ», υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός στρατός ενεργοποίησε το σύστημα S-300 στην Κρήτη και έστειλε ειδικές δυνάμεις και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/12/19 19:32

    Αξιόπιστες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του DP, θέλουν να επικρατεί πλήρης κινητοποίηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά ώστε να προχωρήσει η υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια βαρέως τύπου τορπιλών για τον υποβρυχιακό στόλο των υπερσύγχρονων Type 214 τύπου “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”, καθώς επίσης και για τον εκσυγχρονισμό των τορπιλών SUT Mod 0 βαρέως τύπου της γερμανικής Atlas Elektronik (πρώην AEG), που είχε προμηθευθεί το Πολεμικό ναυτικό τη δεκαετία του 1980 για τα υποβρύχια Type 209.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/12/19 19:38

    Κύριε Δήμαρχε μιλαγατε στα κανάλια και στέλνατε φωτο με σκουπίδια όταν το νησί είχε 350 χιλιάδες κόσμο τον Αυγουστο
    Σήμερα που έχει 70 χιλιάδες κόσμο είναι σε χειρότερη κατασταση
    Με δύο χωματαρες μια στον Άγγελου που έγραψε η εφημερίδα Ανατροπές αυτοψία της
    Αντιπεριφερειάρχη Β. ΜΠΟΓΡΗ και του διοικητή πυροσβεστικής όπου διαπίστωσαν ότι θαφονται σκουπιδια συγχαρητήρια στην εφημερίδα που το ανέδειξε

    Το Σκοπευτήριο είναι η νέα χωματερή της Σαλαμίνας και αυτό εν γνώση της αντιπεριφερειάρχη Β. ΜΠΟΓΡΗ που είναι υπεύθυνη αλλά και ενημερωμένη εδώ και δύο εβδομάδες
    Και από εχτές ενημερώθηκε και ο κ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ για την ανυπαρξια της αντιπεριφερειαρχης του

    Υγ* συγχαρητήρια στο Blog που ανέδειξε το θέμα του σκοπευτηριου
    Αυτό δείχνει ότι αγαπάει τον τόπο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8/12/19 09:11

    Καμία έκπληξη από τις δηλώσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου που απειλούν ξανά την Ελλάδα ακόμη και με πόλεμο. Ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι χώρα του δεν επιθυμεί να γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι τα έσοδα από τα ενεργειακά αποθέματα, πρέπει να μοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.


    «Εμείς αυτό το προτείναμε στους Ελληνοκυπρίους, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους.Αλλά, αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου.Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι».

    Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα για “διπλωματική ήττα που υπέστη ο Ερντογάν”. Προφανώς δεν αναφερόταν στα ελληνοτουρκικά αλλά στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν του έκανε το χατήρι να βαφτίσει τους Κούρδους του YPG τρομοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.