Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

3 Δεκ 2019

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.


Την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Ζ.Μπορέλ ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης. Πιο συγκεκριμένα στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Είναι πολύ επικίνδυνη για τους λαούς η πρόσφατη επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ για τον αυθαίρετο καθορισμό θαλάσσιων ζωνών με ταυτόχρονη αμφισβήτηση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και η υπογραφή “μνημονίου κατανόησης” με την αποκαλούμενη κυβέρνηση της Λιβύης, την οποία μάλιστα αναγνωρίζει και στηρίζει η ΕΕ.
Με  τη χάραξη ΑΟΖ μεταξύ τους, αγνοώντας την Κρήτη και τα άλλα ελληνικά νησιά, παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Πρόκειται για προκλητικές κινήσεις που συνιστούν κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.
Οι ενέργειες αυτές προστίθενται στην προκλητική παρουσία τουρκικών γεωτρύπανων στην Κυπριακή ΑΟΖ, την προώθηση διχοτομικών σχεδίων για την Κύπρο. Συνοδεύουν τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και την ενίσχυση της στρατιωτικής δράσης της στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην περιοχή της Α. Μεσογείου, τη διεκδίκηση εδαφών και την αλλαγή συνόρων.
Η ΕΕ είναι “στρατηγικός εταίρος” της Τουρκίας, τους συνδέουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κι αυτό δεν μπορεί να αποκρυφθεί με τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα περί “κυρώσεων” που προβάλλει η ΕΕ και τα κράτη μέλη της. Παράλληλα, η επιθετικότητα αυτή της Τουρκικής κυβέρνησης εντείνεται στο πλαίσιο της παρουσίας τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Frontex στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αποδεικνύουν πως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια, όπως ισχυρίζονται οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις αλλά με τους σχεδιασμούς τους στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών βάζουν σε κίνδυνο τους λαούς.
Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέβαλε στον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής/Ύπατο Εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Ζ.Μπορέλ το εξής ερώτημα:
«Πώς τοποθετείται στη νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην Α. Μεσόγειο και την ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου;».
02/12/2019
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/12/19 15:22

    Η εφημερίδα ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ανέδειξαν το μεγάλο θέμα του λατομείου που θάβονται σκουπίδια
    Συγχαρητήρια στην εφημερίδα!!!!!!
    Το επισκεφθηκε η αντιπεριφερειαρχης κ.Μπογρη και μεχρι και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/12/19 15:30

    Κύριε Δήμαρχε τον Αυγούστο έλεγες ανύπαρκτη η δημοτική αρχή και η περιφερεια

    Σήμερα επί τον ημερών σου και της κ. ΜΠΟΓΡΗ
    δημιουργήσατε μια καινούργια χωματερή στο Σκοπευτήριο και στον Άγγελου να θαφοντε σκουπίδια όπως αναφέρει η εφημερίδα Ανατροπες
    Τελικά είσαστε λίγοι των περιστασεων
    Και μην ξεχνάτε καμία δημοτική αρχή τέτοια εποχή δεν είχε τέτοια χάλια με τα σκουπιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/12/19 15:33

    Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα -Πέφτει η θερμοκρασία, πού θα χιονίσει
    ΕΛΛΑΔΑ03|12|2019 | 11:06

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/12/19 15:57

    Η περηφάνια της μάνας που καμαρώνει τον Κρητικό εύζωνα γιο της

    Διασχίζοντας κεντρικό δρόμο της Αθήνας ξαφνικά βλέπω μια μητέρα να στέκεται δίπλα στον Εύζωνα γιό της, την ώρα της σκοπιάς με το βλέμμα της καρφωμένο πάνω του.

    Δεν μιλά, απλά τον κοιτά, είναι συγκινημένη, καμαρώνει και το βλέμμα της λέει τόσα πολλά, αλλά ο Εύζωνας Νεκτάριος Μαρκογιαννάκης στέκεται αγέρωχος και τιμά τη στολή που φορά, χωρίς να αντιδρά. Δεν γίνεται να προσπεράσω αυτή την εικόνα. Περιμένω πότε θα απομακρυνθεί από δίπλα του για να της μιλήσω και εκείνη πολύ ευγενικά μου ανοίγει την καρδιά της.

    Μου μιλά για τον γιο της, που δεν γνώρισε πατέρα, καθώς σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα από τη Σαντορίνη στην Κρήτη.

    Ήταν τότε 7 μηνών έγκυος στο Νεκτάριο. Η τραγωδία θα κάνει το γύρο των ΜΜΕ καθώς ο παππούς του Νεκτάριου ήταν ο σπουδαίος λαουτιέρης Γιάννης Μαρκογιαννάκης.

    Η οικογένεια βυθίζεται στο πένθος όμως εκείνη πρέπει να σταθεί στα πόδια της για την 1 έτους κόρη της και το δεύτερο παιδί, που σε δυο μήνες έρχεται στη ζωή.

    Τόσα χρόνια μετά η Αντωνία Μαρκογιαννάκη θέλει να στείλει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και μάς μιλά για τα χρόνια που πέρασαν αλλά και για το πώς ένιωσε όταν είδε το Νεκτάριο, Εύζωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/12/19 15:57

    [Χρώματα χρώματα
    χρώματα κι αρώματα
    χρώματα χρώματα
    άσε τα καμώματα]
    Την εικόνα σου σεβάστηκα
    και κράτησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/12/19 16:12

    Αποκαλυπτικός αρχηγός ΓΕΝ εφ’ όλης της ύλης: Αναβαθμίσεις, νέα πλοία, UAV, αλλά και σύγκρουση…

    dpoint | 03/12/2019 15:44

    11
    SHARES
    Μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο Πολεμικό ναυτικό είχε η ενημέρωση που διοργανώθηκε από τον Κλάδο με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη του Αγίου Νικολάου και τις ετήσιες εκδηλώσεις που διοργανώνονται. Παρουσιάστηκε αναλυτικά η πολυεπίπεδη προσφορά στην ελληνική Κοινωνία, ζήτημα στο οποίο θα αναφερθούμε σε ξεχωριστή ανάρτηση. Ωστόσο, η ενημέρωση από τη μεριά του αρχηγού, αντιναυάρχου Τσούνη, ήταν αρκούντως κατατοπιστική για το που βρίσκεται και προς τα που πορεύεται το Πολεμικό Ναυτικό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/12/19 16:16

    Ενόψει της έλευσης του 2020, εύχομαι ολόψυχα να συνεχιστεί στη διάρκεια του νέου έτους και με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία η προσπάθεια για την αναγέννηση του Ελληνισμού, για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και την ομαλοποίηση της ζωής μας, που ξεκίνησε σε όλα τα επίπεδα του πολιτικοκοινωνικού μας βίου το καλοκαίρι του 2019.
    η αντιπεριφερειαρχης κ.Μπογρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/12/19 16:20

    διάβασε την εφημερίδα Ανατροπές φύλλο 70 Οκτώβριος 2019
    23 Οκτωβριου το ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ η αντιπεριφερειαρχης Β Μπογρη μαζι με τον διοικητή πυροσβεστικής Πειραιά κ. Σταμουλη και τον διοικητή Σαλαμινας κ. ΑΡΑΠΗ και διαπίστωσαν την ταφή χιλιάδων κυβικών σκουπιδιών καθώς και καπνό από ανταναφλεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/12/19 16:50

    ΕΛΛΑΔΑ 09:22
    Σε εφέτες ανακριτές η υπόθεση Novartis
    ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
    vouli14
    ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
    Αναβαθμίζεται η έρευνα για την υπόθεση της Novartis και ανατίθεται σε εφέτες η ανάκριση, αν γίνει δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Πλιώτα, για σύγκληση της ολομέλειας των εφετών, η οποία τελικώς προσδιορίστηκε και θα πραγματοποιηθεί στις 12 του μηνός. Αν η ολομέλεια, γεγονός που προεξοφλείται, ορίσει εφέτες ανακριτές, θα αναλάβουν το σύνολο της υπόθεσης, τις έρευνες δηλαδή για πολιτικούς, γιατρούς, στελέχη της εταιρείας και άλλους.

    Το γεγονός της ανάθεσης σε εφέτες των ερευνών για τη Novartis θα θέσει αυτομάτως εκτός την Εισαγγελία Διαφθοράς, που χειρίζεται έως τώρα το βασικό κομμάτι της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων και των δικογραφιών που είναι ακόμη ανοιχτές και αφορούν τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Η κίνηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ενεργοποιήσει τη διαδικασία για τη σύγκληση της ολομέλειας των εφετών λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, κάτι που έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, εκτιμάται ως δικονομικά ενδεδειγμένη προκειμένου οι ανακρίσεις να επιταχυνθούν και, κυρίως, να διερευνηθεί το σύνολο της υπόθεσης, που ερευνάται πάνω από τρία χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς η έρευνα της Εισαγγελίας προσανατολίστηκε κυρίως και αναλώθηκε στις καταγγελίες κατά πολιτικών, οι οποίες και δεν αποδείχθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/12/19 16:58

    O Παύλος Πολάκης επιτέθηκε κατά του Νίκου Γεωργιάδη για την υπόθεση παιδεραστίας. Τον αποκαλεί «βδέλυγμα του ανθρώπινου είδους» σε μια σκληρή ως συνήθως ανάρτησή του στο Facebook.



    Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Γεωργιάδης απαλλάχτηκε λόγω παραγραφής του αδικήματος της ασέλγειας κατά ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από το Εφετείο. Για το αδίκημα είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Η εξέλιξη της παύσης της δίωξης λόγω παραγραφής ήρθε μετά την αναθεώρηση των ποινικών κωδίκων. Συγκεκριμένα με τους νέους κώδικες συντόμευσε ο χρόνος παραγραφής καθώς πλέον και αυτά τα αδικήματα υπάγονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/12/19 17:04

    Η πρόσφατη αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή όπου μίλησε για πρόσωπο με ευρύτερη συναίνεση, και το μπαράζ αντίστοιχων δηλώσεων από υπουργούς, αναγκάζει τους πάντες να σβήνουν και να γράφουν ονόματα.

    Τα σενάρια πολλά, όμως, αυτό που κυριαρχεί είναι ότι ο Πρωθυπουργός θα θελήσει να πάει σε μια εκλογή Προέδρου που θα ψηφιστεί από περισσότερα του ενός κόμματα.

    Σενάριο πρώτο: Προκόπης ξανά;
    Ως πρόσωπο κοινής αποδοχής (τουλάχιστον αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα) θα μπορούσε να είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, αν και το σενάριο αδυνατίζει πολύ από το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν τον είχε ψηφίσει το 2015, επομένως μπορεί να αρνηθεί και τώρα.

    Ωστόσο, έχει δύο θετικά γι’ αυτόν στοιχεία: Το πρώτο είναι ότι θα ικανοποιούσε το «καραμανλικό μπλοκ» του κόμματος και θα είχε ήσυχο το κεφάλι του ως προς την εσωτερική αντιπολίτευση που θα του ασκούταν.

    Το δεύτερο είναι ότι θα τον ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει εκφραστεί με καλά λόγια για την πενταετή θητεία του κατά την οποία συνεργάστηκε άψογα με τον Αλέξη Τσίπρα. Βεβαίως, θα υπάρξουν γκρίνιες και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στο ΚΙΝΑΛ που λένε (και απαιτούν) έναν Πρόεδρο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

    Η συνεργασία Παυλόπουλου – Τσίπρα έχει άλλωστε εξοργίσει μεγάλη μερίδα της Δεξιάς που «είδε» σύμπλευση της καραμανλικής συνιστώσας με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν… θέλει να ακούει για ανανέωση της θητείας. Ακόμη κι αν τον πρότεινε ο Μητσοτάκης ενδεχομένως να υπήρχαν διαρροές που θα πλήγωναν τη ΝΔ.

    Σενάριο δεύτερο: Σαμαράς ή Καραμανλής
    Είναι μάλλον το πιο απίθανο σενάριο καθώς πρόκειται για καθαρά κομματικές επιλογές, αν και με διαφορετική αντιμετώπιση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Η επιλογή προσώπου ευρύτερης αποδοχής ή όπως είπε ο Γ. Γεραπετρίτης «να έχει απήχηση στην κοινωνία και συσπειρωτικές τάσεις στα εθνικά θέματα», μάλλον καίει τα παραπάνω πρόσωπα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ειδικά η περίπτωση Καραμανλή δεν θα ήταν η έκπληξη που θα ήθελε ο κ. Μητσοτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/12/19 17:08

    Στους συμπολίτες μας που κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, εύχομαι το 2020 να δουν τις προσδοκίες τους πραγματώνονται και να αποτελέσει έτος - ορόσημο στη μάχη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την αναβάθμιση των υποδομών των νησιών, της Τροιζηνίαςκαι των Μεθάνων, σκοπούς για τους οποίους θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Ζούμε άλλωστε στα νησιά – παραδείσους της Αττικής και η νησιωτικότητα είναι μια χρυσή ευκαιρία για την ανάπτυξη της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/12/19 19:06

      Ρε μικρή μπουμπού μπορείς να πεις στους νησιώτες ποιες οι δικές σου παρεμβάσεις εκτός της συνέχειας των παρεμβάσεων Χ"πέρου;

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος3/12/19 17:12

    Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/12/19 11:58

    Άλλο σοβαρό λάθος,από το παιδί
    της κατοχής.
    Άλλαξε όνομα στην μεγάλη Κυρία
    των δημοτικών κ ψευτολαϊκων
    ασμάτων,
    Βάσω Χατζή,κ την λέει Βάσω
    Μπόγρη,για λέγε παιδί ποιά
    είναι αυτή ή Μπόγρη;
    Μήπως είναι αυτή που όταν
    θυμόσουν τα παρατράγουδα της
    κατοχής,φώναζες όχι ούρλιαζες
    κ ή -δική μας Βάσω,στον
    συνσιασμό της Μαρίνας-;αυτή
    έδωσε για να πάρη την πρωτιά
    ό άλλος,κ να λέτε ακόμη,
    πληρωμένη διαφήμιση,
    ενώ ή Κυρά Βάσω,με τις βάσεις
    της,εσένα,κ τα ντέφια της
    λαμβάνει ακόμη βραβεία από
    τα σκυλάδικα.
    Άγνωστη ή άλλη.Έντελώς.
    Υ.Γ
    Μην παραπλανείς τους λίγους
    κ σταθερούς σχολιαστές,παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.