Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

29 Μαρ 2020

Το 1110 θα παρέχει από αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου συμβουλευτική υποστήριξη σε ασθενείς με άνοια και στους φροντιστές τους


Γ. Πατούλης: «Το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 γίνεται ένας ισχυρός  κόμβος ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας – Όλοι μαζί δημιουργούμε μια συμμαχία ευθύνης»
Από αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου μια νέα υπηρεσία θα παρέχεται στους πολίτες από το 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Η υπηρεσία αυτή παρέχεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και την Πρόεδρό της, Καθηγήτρια κυρία Παρασκευή Σακκά και απευθύνεται στους ασθενείς με Άνοια, τους συγγενείς και τους Φροντιστές τους.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής παρέχονται συμβουλευτική καθοδήγηση για θέματα που ανακύπτουν στη καθημερινότητα των ασθενών με άνοια, απαντήσεις σε ερωτήματα του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος (συγγενών, φροντιστών, γειτόνων κ.λ.π.) καθώς και επίλυση ιατρικών αποριών που μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά.
Η υπηρεσία στελεχώνεται με έμπειρους ιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και λειτουργεί συνεχώς 365 ημέρες το χρόνο. Επιπλέον, οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" καθώς και το προσωπικό των Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια που λειτουργούν εντός των Δήμων, καλούνται να παραπέμπουν τους δημότες που χρήζουν αυτής της υποστήριξης στο τηλεφωνικό κέντρο 1110.
Με αφορμή την ένταξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισήμανε: «Από αύριο το 1110 αποτελεί κόμβο ενημέρωσης για τους συμπολίτες μας που έχουν άνοια, όπως και για τους ανθρώπους που τους φροντίζουν. Γίνεται μια σημαντική πύλη επικοινωνίας με ακόμα περισσότερες υπηρεσίες.  Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία των πολιτών, δημιουργούμε όλοι μαζί, Περιφέρεια, ΙΣΑ και πολίτες μια συμμαχία ευθύνης. Στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας με πράξεις και συγκεκριμένες δράσεις».

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/3/20 16:06

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/20 16:13

    Οι “μακεδονομάχοι” της ΝΔ που έγιναν... Γκραμπόφσκι
    Την ώρα που μια ολόκληρη χώρα βρίσκεται σε καραντίνα, η νεοφιλελεύθερη και κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιεί ανενόχλητη την εθνομηδενιστική ατζέντα της. Την ίδια ώρα που ο Έλληνες καταναγκαστικά μένουν σπίτι στο όνομα ενός αόρατου εχθρού, η Πατρίδα μας κατακλύζεται από λαθρομετανάστες και τα καρτέλ των μεγαλοκαρχαριών, των πολυεθνικών και εργολάβων πλουτίζουν από τον φόβο ενός λαού.

    Την ίδια ακριβώς ώρα που τα κανάλια μοιράζουν τρόμο με την προβιά της ενημέρωσης, η Μακεδονία μας ξεπουλιέται οριστικά, καθώς το ψευδοκράτος των Σκοπίων, χρησιμοποιώντας το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας γίνεται δεκτό από το ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
    Και το ελληνόφωνο ΥΠΕΞ του Δένδια μάλιστα στέλνει συγχαρητήρια στους παραχαράκτες γείτονες για την καπήλευση του ονόματος και της Ιστορίας μας.
    Προφανώς τα μάχιμα κανάλια, οι εφημερίδες και οι δημοσιογραφάρες που κυνηγούν τους παππούδες που ξεμυτίζουν αν έχουν γράψει σωστά την βεβαίωση της κορωνοϊοχούντας ΞΕΧΑΣΑΝ ότι η προδοτική ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με το προσωπείο του "μακεδονομάχου".

    Ξέχασαν τις κορώνες και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Μητσοτάκη, ξέχασαν ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2019 οι "μακεδονομάχοι" της ΝΔ καταψήφιζαν το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, επειδή έρχονταν εκλογές και έριχναν στάχτη στα μάτια του προδομένου για πολλοστή φορά Ελληνικού Λαού.

    Πού είστε "μακεδονομάχοι"; Πού πήγαν τα συλλαλητήρια και οι όρκοι Πίστης στην Μακεδονία; Από πατριώτες καταντήσατε... Γκραμπόφσκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/20 16:16

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/3/20 16:18

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/20 16:31

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/3/20 10:17

    21 Δεκ 2019
    Δήλωση Δημάρχου Σαλαμίνας σχετικά με την Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου


    Σαλαμίνα, 20.12.2019
    Ο Δήμος Σαλαμίνας λόγω της οικονομικής του κατάστασης με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικ. Αποκέντρωσης (ΦΕΚ 2518Β/20.11.2015) υπήχθη υποχρεωτικώς στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης του αρ. 174 Ν. 4270/2015. Στο πρόγραμμα αυτό παρέμενε και λόγω συνέχισης των οικονομικών προβλημάτων στις 18.04.2019 συνήφθη μεταξύ του τότε Υπουργού Εσωτερικών και του Δήμου Σαλαμίνας προγραμματική συμφωνία οικονομικής υποστήριξης για το οικον. Έτος 2019, σύμφωνα με τα αρ. 200 και 210 του ν. 4555/2018.
    Εκτός των υπολοίπων οφειλών του Δήμου, υφίσταται οφειλή προς την ΕΥΔΑΠ απορρέουσα εκ του αρ. 13 Ν. 1068/1980, ήτοι αφορούσα το ποσοστό 22% υπέρ της Ε.Υ.Δ.Α.Π. για την αντιμετώπιση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αποχέτευσης. Η Ε.Υ.Δ.Α.Π. με το αρ. 25467/11.12.2019 έγγραφο της προς τον Δήμο μας απέστειλε 4 τιμολόγια εκ της ως άνω οφειλής συνολικού ύψους με Φ.Π.Α. 2.461.917,52 ΕΥΡΩ.

    Το ποσό αυτό ήταν αδύνατον να αποπληρωθεί από τους ίδιους πόρους του Δήμου λόγω της οικονομικής του κατάστασης. Έτσι, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζητήσαμε την παράταση και τροποποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που είχε συναφθεί το 2019, ώστε να συμπεριλάβει και την εν λόγω οφειλή, ώστε να μπορέσουμε να συντάξουμε προϋπολογισμό για το 2020 ισοσκελισμένο. Ο κ. Υπουργός κατανόησε πλήρως τη δυσκολία της οικονομικής κατάστασης του Δήμου και δέχθηκε να συνδράμει, ώστε ο Δήμος Σαλαμίνας μετά από χρόνια να μπορέσει να συντάξει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να πατήσει επιτέλους στα πόδια του. Τα χρήματα αυτά δεν δίδονται για κανέναν άλλο λόγο παρά για να μπορέσει ο Δήμος να ανασάνει οικονομικά αποπληρώνοντας την συγκεκριμένη οφειλή.
    Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο για την κατανόηση που έδειξε αλλά και την Ελληνική Κυβέρνηση που απέδειξε ότι είναι δίπλα στους Δήμους της χώρας, αφού και με τον Ν. 4647/2019 επιχορήγησε με 40.000.000 ευρώ για εξόφληση υποχρεώσεων σε βάρος των δήμων από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις.
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/3/20 10:21

      20 Δεκ 2019
      Αίτημα τ. Δημάρχου Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή για έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. για ενημέρωση σχετικά με το χαρισθέν (;) ποσό των 2,5 εκατομμυρίων € από το Υπουργείο Εσωτερικών


      Θέμα: «Σύγκληση Έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου»
      Σχετικό: Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου άρθρο 3 παράγραφος 3α.
      Κύριε Δήμαρχε
      Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού και επειδή δεν έχετε - ως οφείλατε – μέχρι σήμερα ενημερώσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με δική σας πρωτοβουλία, γι’ αυτό σας καλώ να ζητήσετε την σύγκλησή του από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
      Ο λόγος που σας καλώ να το πράξετε, είναι το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τους δημότες, για ενημέρωση σχετικά με το χαρισθέν (;) ποσό των 2,5 εκατομμυρίων € από το Υπουργείο Εσωτερικών , που προέρχεται από οφειλές (;) του δήμου μας προς την Ε.ΥΔ.ΑΠ.

      Επειδή θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ακουστεί και φυσικά να καταγραφεί η ΑΛΗΘΕΙΑ , γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ και η αποδοχή του αιτήματος της επιστολής μου, με μοναδικό θέμα το ανωτέρω.
      Με τιμή
      Γιάννης Τσαβαρής
      τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
      Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.