Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

7 Μαρ 2020

H δυσκολία να παραμείνεις υγιής σε έναν αρρωστημένο κόσμο


Φωτορεπορτάζ και κείμενο Βαγγέλη Σπανού
Ελπίζοντας σε έναν ακόμα πιο θερμό Μάρτιο και Απρίλιο και σε μία άνοιξη με 25άρια μπας και μπει ένα τέλος σε αυτή την υστερία με τον κορωνοϊό, ιδού μερικές ακόμα φωτογραφίες από τον βυθό, αλλά και από το κύμα στον γιαλό. Για να μην πάθουμε στο τέλος και κατάθλιψη από τον "βομβαρδισμό" αναλύσεων και πληροφοριών για τον κορωνοϊό. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσο περισσότερο σου μιλούν για κάτι, τόσο περισσότερο ανησυχείς. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε επιθετική συμπεριφορά σε βάρος ασθενών. 

Κάτι που έγινε ήδη στο Twitter, το οποίο αποφάσισε να κατεβάζει τις αναρτήσεις μίσους με αφορμή την ηλικία, την αναπηρία ή κάποια ασθένεια, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων η Le Monde.
To Twitter έδωσε, μάλιστα, και δύο παραδείγματα αναρτήσεων που δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτές. "Όσοι άνθρωποι έχουν αυτή την αρρώστια είναι ποντίκια που μολύνουν όλο τον κόσμο γύρω τους" και "οι ηλικιωμένοι μας πίνουν το αίμα σαν βδέλλες και δεν αξίζουν τη στήριξή μας" έγραφαν χαρακτηριστικά τα δύο σχόλια που κόπηκαν.
Το πρώτο, μάλιστα, συνδέεται έμμεσα με τη νέα επιδημία του κορωνοϊού, που πάνε να μας τον παρουσιάσουν περίπου σαν... καρκίνο. 
Le réseau social a annoncé qu’il allait filtrer les attaques « déshumanisantes » fondées sur l’âge, le handicap ou la maladie de groupes de personnes. Nouvelle tentative de Twitter pour ...
Παρεμπιπτόντως, τo 2017 διαγνώστηκαν με καρκίνο 366.303 άνθρωποι στη Βρετανία, δηλαδή, πάνω από 1.000 κάθε μέρα, όπως γράφει μεταξύ άλλων το Skynews, αλλά τα ΜΜΕ μας ζαλίζουν για μερικές δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, δηλαδή, ανθρώπων που στην πλειοψηφία τους έχουν ένα συνάχι ή βήχα. 
Εκτιμάται επίσης ότι 147 χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου ετησίως - το 40% - θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι άνθρωποι σταματούσαν να καπνίζουν, έπιναν λιγότερο αλκοόλ, έτρωγαν πιο υγιεινά (όχι πολύ κόκκινο κρέας για παράδειγμα, είχαν κάποια σωματική άσκηση και διατηρούσαν ένα υγιές βάρος.
Healthier lifestyles could mean almost 150,000 fewer cases of cancer in the UK each year, a charity has said. The World Cancer Research Fund found that in 2017, the last year for which there are ...
Αυτός είναι γενικότερα ο μπούσουλας για όλες τις ασθένειες. Ο υγιής τρόπος ζωής, δηλαδή, που δεν είναι, όμως, εύκολο να τον έχει κανείς στον αρρωστημένο κόσμο μας.




1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/3/20 16:40

    Ο δήμαρχος έδωσε συνέντευξη σε κανάλι με μερικούς από την ομάδα του αλλά έλειπαν οι δύο βασικοι
    Ο Κυριος Ελευσινιώτης και ο κύριος Κογιας
    Γιατί άραγε τι συναιβει?
    Προτίμησες να έχεις μαζί σου τον λαληστατο Σ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ που όλη και όλη είπε μιάμιση κουβέντα?
    Τι λόγος είναι αυτός που έχει ο μουγκοθοδωρος Ευσταθιου
    Σήμερα μαζί του γελάει όλη η Σαλαμινα
    Και μην πούμε για τον Βακαλη που εκανε ανακυκλωση στον ύπνο του και νομίζει ότι είναι στην πραγματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.