Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

16 Μαρ 2020

Κανάλι Ένα 90,4 «Μένω στο σπίτι, άγια πράξη»! Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος


«Μένω στο σπίτι, άγια πράξη»! Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε στον Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» στο Κανάλι Ένα 90,4, λίγες ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που γίνεται με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.
 
Αναφερόμενος στο θέμα της παραμονής στο σπίτι, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι δεν υπάρχει ερώτημα γι’ αυτό, ούτε δίλημμα. «Ο πιστός χριστιανός δεν έχει διλήμματα, ξέρει πάντα τι να κάνει κι έχει ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και τους άλλους» επεσήμανε ο Σεβασμιότατος

Σε ότι αφορά το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο Μητροπολίτης εξήγησε ότι «αυτή καθεαυτή δεν έχει πρόβλημα, αλλά εμείς έχουμε με τον συγχρωτισμό»  και γι αυτό δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε όλοι μαζί.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αναφερόμενος στις επικείμενες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου τόνισε ότι όλα τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα πρέπει να ισχύσουν για όλες τις περιπτώσεις θρησκευτικών λειτουργιών και όχι μόνο της Ορθόδοξης  Εκκλησίας.

Ερωτηθείς για την επιστολή που έστειλε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέφερε ότι «φωνές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, σημασία έχει όμως τι θα κάνει η Εκκλησία στο σύνολο της και αυτό που θα κάνει θα είναι το σωστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.